Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:51

Hozzászólás a témához  [ 33 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
 Shrimp Breeding Boxes 
Szerző Üzenet

Mexx2 írta:
Nem ide tartozik, de.
Ezeket a képeket netről szedted, vagy programmal (autocad) tervezted?

Nem netről szedtem. Küldök pü-t ;)

2012. január 29., vasárnap 11:04
Sasszem

Nem ide tartozik, de.
Ezeket a képeket netről szedted, vagy programmal (autocad) tervezted?

2012. január 29., vasárnap 10:34

Wow :!: Ez a színes látványterv meggyőző :D Én tuti megvettem :mrgreen:

2012. január 28., szombat 23:27

Bútor meg így lesz...
Kép
Kíváncsi vagyok, vajon mikor elkészül, a párhuzamos párhuzamos lesz-e :mrgreen:

2012. január 28., szombat 21:27

Jah igen ezt elfelejtettem, hogy talajba is akarsz ültetni, még megragadtam a moháknál.

2012. január 28., szombat 15:53

HoZee írta:
Miért nem használsz talajszűrőt? Szerintem egyszerűbb lenne, mint a hátsó résszel bajlódni.
Gondolj bele, ha garnélás lesz, akkor a pici garnik úgy is mindig a szűrőben kötnek ki. Így meg ez a veszély nem fenyegetne.

A kifolyórész mögött egy szivacsréteg lenne, amin nem tudnának átjutni a kicsikék. Talajszűrőről nagyon keveset tudok, növényesnél is lehet jól használni? A vízminőség és karbantartás szempontjából mit kell erről tudni? :roll:

stevo írta:
Egy külföldi fórumon megtaláltam, pont azt, amit Te is szeretnél csinálni, a vietnami srác példája nem is lenne rossz.
Az aksija naplóját itt találod: http://www.aquascapingworld.com/forum/a ... esent.html

Na! Pont valami ilyenen törtöm a fejem, de valamiért jobbnak látnám, ha a befolyórész (mármint a szőrőbe befolyó :)) nagyobb távolságra lenne a víz felszínétől. Egyébként egész konkrétan arra gondoltam, hogy szólok az üvegesnek, hogy rakja össze így ahogy ábrázoltam és vágja ki nekem fekete/sötét üvegből a szűrő előtti üveglapot... Gondolom neki nem nagy ügy :roll:

2012. január 28., szombat 15:38

Egy külföldi fórumon megtaláltam, pont azt, amit Te is szeretnél csinálni, a vietnami srác példája nem is lenne rossz. ;)
Az aksija naplóját itt találod: http://www.aquascapingworld.com/forum/aspiring-aquascapers/5117-present-present.html

2012. január 28., szombat 15:18
Profil Honlap

Miért nem használsz talajszűrőt? Szerintem egyszerűbb lenne, mint a hátsó résszel bajlódni.
Gondolj bele, ha garnélás lesz, akkor a pici garnik úgy is mindig a szűrőben kötnek ki. Így meg ez a veszély nem fenyegetne.

2012. január 28., szombat 15:05

Tervezem leadni a rendelés az üvegesnek, aki a nagy optimat csinálta. Mivel ez lowbudget, ezért optira nem is kérek ajánlatot, viszont gépi csiszolásra igen. Ha zöld, ha kék, a csiszolás nagyon sokat dob az üveg kinézetén. Ami extra, hogy fekete üvegből csinálnám meg a hátfalat, de persze még megérdeklődöm, hogy annak mi lenne az ára. Ha ez nem megy akkor viszont...
    - szeretnék tippeket kérni, hogy hogyan és milyen anyagból csináljam meg a hátfalat...
    - hogyan rendezzem el a szűrő beömlőjét és kiömlőjét, hogy tuti legyen... ugyanis még nem csináltam soha ilyen szűrőt

Csináltam néhány tízert, hogyan gondoltam én mint a "mérnök" :mrgreen:
Felülnézet
Kép
Hátul
Kép
A három együtt...
Kép

A függőleges vágásokon folyik be a víz a hátfal mögé... úgy gondoltam, hogy ez minél nagyobb, annál jobb - de maradjon hely az aljzatemelésnek is, ha úgy adódik. A mögé egy szivacshasáb kerülne, a nagyobbik részbe pedig siporax és társai, majd a pumpa elé egy perlonvatta réteg.
A másik oldalán lévő furaton folyik vissza a szűrőközegen átvezetett víz. Erre a furatra lenne rácuppantva a vízpumpra kiömlője - közvetlenül, vagy csővel, még nem tudom.
A mérettel kapcsolatban történt egy kis update, mégpedig az akvi fronttól a külső hátfalig üvegig 28cm szeretne lenni, így sokkal több lehetőség van benne és a szaporulat is picivel jobban elférne.
Egyelőre ennyi jutott eszembe...

2012. január 28., szombat 14:49

Bőségesen került az aljzat alá JBL Aquabasis+ - de ettől függetlenül lehet, hogy kevés, mert az üveg széléhez van ültetve. Ha az eleocharist ilyen körülmények között meg tudom tartani - ha nem is fejlődik annyira, de elvan - nekem az lenne a tökéletes. :)

2012. január 27., péntek 18:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 33 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő