|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:51
|
Szerző |
Üzenet |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Mexx2 írta: Nem ide tartozik, de. Ezeket a képeket netről szedted, vagy programmal (autocad) tervezted? Nem netről szedtem. Küldök pü-t
|
2012. január 29., vasárnap 11:04 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem ide tartozik, de. Ezeket a képeket netről szedted, vagy programmal (autocad) tervezted?
_________________ K.Tamás
|
2012. január 29., vasárnap 10:34 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Wow Ez a színes látványterv meggyőző Én tuti megvettem
|
2012. január 28., szombat 23:27 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Bútor meg így lesz...Kíváncsi vagyok, vajon mikor elkészül, a párhuzamos párhuzamos lesz-e
|
2012. január 28., szombat 21:27 |
|
|
HoZee
Csatlakozott: 2011. szeptember 30., péntek 7:33 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Pázmánd (Fejér)
|
Jah igen ezt elfelejtettem, hogy talajba is akarsz ültetni, még megragadtam a moháknál.
2012. január 28., szombat 15:53 |
|
|
weak
|
HoZee írta: Miért nem használsz talajszűrőt? Szerintem egyszerűbb lenne, mint a hátsó résszel bajlódni. Gondolj bele, ha garnélás lesz, akkor a pici garnik úgy is mindig a szűrőben kötnek ki. Így meg ez a veszély nem fenyegetne. A kifolyórész mögött egy szivacsréteg lenne, amin nem tudnának átjutni a kicsikék. Talajszűrőről nagyon keveset tudok, növényesnél is lehet jól használni? A vízminőség és karbantartás szempontjából mit kell erről tudni? Na! Pont valami ilyenen törtöm a fejem, de valamiért jobbnak látnám, ha a befolyórész (mármint a szőrőbe befolyó ) nagyobb távolságra lenne a víz felszínétől. Egyébként egész konkrétan arra gondoltam, hogy szólok az üvegesnek, hogy rakja össze így ahogy ábrázoltam és vágja ki nekem fekete/sötét üvegből a szűrő előtti üveglapot... Gondolom neki nem nagy ügy
|
2012. január 28., szombat 15:38 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Egy külföldi fórumon megtaláltam, pont azt, amit Te is szeretnél csinálni, a vietnami srác példája nem is lenne rossz. Az aksija naplóját itt találod: http://www.aquascapingworld.com/forum/aspiring-aquascapers/5117-present-present.html
|
2012. január 28., szombat 15:18 |
|
|
HoZee
Csatlakozott: 2011. szeptember 30., péntek 7:33 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Pázmánd (Fejér)
|
Miért nem használsz talajszűrőt? Szerintem egyszerűbb lenne, mint a hátsó résszel bajlódni. Gondolj bele, ha garnélás lesz, akkor a pici garnik úgy is mindig a szűrőben kötnek ki. Így meg ez a veszély nem fenyegetne.
2012. január 28., szombat 15:05 |
|
|
weak
|
Tervezem leadni a rendelés az üvegesnek, aki a nagy optimat csinálta. Mivel ez lowbudget, ezért optira nem is kérek ajánlatot, viszont gépi csiszolásra igen. Ha zöld, ha kék, a csiszolás nagyon sokat dob az üveg kinézetén. Ami extra, hogy fekete üvegből csinálnám meg a hátfalat, de persze még megérdeklődöm, hogy annak mi lenne az ára. Ha ez nem megy akkor viszont... - szeretnék tippeket kérni, hogy hogyan és milyen anyagból csináljam meg a hátfalat... - hogyan rendezzem el a szűrő beömlőjét és kiömlőjét, hogy tuti legyen... ugyanis még nem csináltam soha ilyen szűrőt Csináltam néhány tízert, hogyan gondoltam én mint a "mérnök" FelülnézetHátulA három együtt...A függőleges vágásokon folyik be a víz a hátfal mögé... úgy gondoltam, hogy ez minél nagyobb, annál jobb - de maradjon hely az aljzatemelésnek is, ha úgy adódik. A mögé egy szivacshasáb kerülne, a nagyobbik részbe pedig siporax és társai, majd a pumpa elé egy perlonvatta réteg. A másik oldalán lévő furaton folyik vissza a szűrőközegen átvezetett víz. Erre a furatra lenne rácuppantva a vízpumpra kiömlője - közvetlenül, vagy csővel, még nem tudom. A mérettel kapcsolatban történt egy kis update, mégpedig az akvi fronttól a külső hátfalig üvegig 28cm szeretne lenni, így sokkal több lehetőség van benne és a szaporulat is picivel jobban elférne. Egyelőre ennyi jutott eszembe...
|
2012. január 28., szombat 14:49 |
|
|
weak
|
Bőségesen került az aljzat alá JBL Aquabasis+ - de ettől függetlenül lehet, hogy kevés, mert az üveg széléhez van ültetve. Ha az eleocharist ilyen körülmények között meg tudom tartani - ha nem is fejlődik annyira, de elvan - nekem az lenne a tökéletes.
|
2012. január 27., péntek 18:43 |
|
|