Hosszas tervezgetés után végre sikerült elindítani a legújabb projektemet, ami, nem egy megszokott akvárium, hanem sokkal inkább egy paludárium-szerű kreálmány. Mivel nem sok köze volt az előző akváriumomhoz, ezért mindenképp új naplót érdemelt.
Még Április közepe-vége felé gondoltam úgy, hogy egy kisebb lakásátrendezéssel a régi 140 literes akváriumomat is megszüntetem, és egy merőben más dolgot valósítok meg. A hely viszonylag behatárolta az akváriumot is 65 cm x 24 cm x 65 cm (széles x mély x magas) lett, egy igazi álló akvárium, amely kb. május vége fele készült el, és a megvalósítás azóta húzódik, főleg időhiány miatt.
Az akvárium része viszonylag kicsi 65x23x13=19 liter, vagyis nettó szerintem 12-15 liter víz lehet benne, ebbe sajnos halat nem tudok rakni, de garnik lesznek majd.
AKVÁRIUM65 cm x 24 cm x 65 cm
SZŰRÉSTetratec EX700
VILÁGÍTÁS2 x ExoTerra Glow Light ( 2 x 32W 6500k)
FŰTÉSNincs, előreláthatólag nem is kell
HŰTÉSLakásklíma
ALJZATDekorhomok
JBL Aquabasis Plus + Akadama
DEKORÁCIÓRed moor fák + lávakő, apróbb kavicsok
Az időrendiség miatt bemásolom azokat a képeket is, amiket már a publikum nagyrésze már látott.
KezdetekRoomview - 2013.04.20 by
[stevo], on Flickr
Preview by
[stevo], on Flickr
Sneaky sideview by
[stevo], on Flickr
Hardscape próbálkozás #1
Restart - Frontview by
[stevo], on Flickr
Restart - Right Sideview by
[stevo], on Flickr
Restart - Left Sideview by
[stevo], on Flickr
Végleges hardscape
Frontview - 20130902 by
[stevo], on Flickr
Frontview #2 - 20130902 by
[stevo], on Flickr
Left Sideview - 20130902 by
[stevo], on Flickr
Right Sideview - 20130902 by
[stevo], on Flickr
Természetesen még nem 100 %-os az állapota, éppen dekorhomokot vadászok és, kezdem összerakni fejben a növényesítést.
Illetve új fényképezőgépet vettünk, de igencsak ismerkednem kell vele.
Minden hozzászólást, kommentet köszönök előre is!