akkor ahogy ígértem, egy re-post, meg némi kiegészítés.
történt néhány változás a tank életében az elmúlt időben, a legfontosabb, hogy high-techhé változtunk, köszönhetően kisszsunak, aki hozzámvágott kölcsönbe egy 2kg palackkal szerelt nagynyomású rendszert tokkal-vonóval.
ezen felül érkezett egy tropicalfish közreműködéssel gyártódott lily is végre, így a szürke cső az egyik oldalról kikerült.
szombaton az ikeaban jártam budaörsön, és találtam egy igen szép, és cserébe igen lapos üvegtálat mellé pedig egy majdnem kocka alakú üvegvázát, így a mai napomat két dolognak akartam dedikálni:
1) annyi fényt teszek a SDS fölé, amennyit itthon csak találni és DIYkedni tudok, és megpróbálok végre egy normális fotót csinálni a tankról [rawban fotózva!]
2) megcsinálom életem első wabi tálját.
végül a DIY tevékenység miatt ebből az első elvitte az egész napomat, igencsak kétséges eredménnyel. először is, van itthon 2 darab 30 wattos és 3 darab 10 wattos 6500K led refi, ezen felül a kockához gányolt 5630as ledszalagos lemez is rendelkezésre állanak. ez összesen plusz 10800 lumen, ha úgy vesszük, majdnem megdupláztam az eddigi kb 12000 effektív lumenemet. tovább nem is ragoznám, talán csak annyit, hogy egy kósza ötlet hatására kipróbáltam fehér [pontosabban csontszínű] háttérrel is a szokott fekete helyett.
a gép egy elég öreg fuji finepix s5600. a képek rawban készültek, iso200-zal, ezek után próbálkoztam velük, mint a kiskutya, lightroomban, meg ami még a kezem ügyébe akadt, hát ezek lettek a végeredmények.
ja, 155. nap van.
a szokott fekete karton háttér - főleg itt látszik, milyen elviselhetetlenül zajos képeket csinál ez a gép:
és a fehérek - itt a ledszalagos cucc a tank mögött állt:
itt pedig rendezői jobb kéz felől:
ez pedig a telefonos, ez egyből jpg.
és egy kicsit a setupról is
a reflektorokért a garázs és a padlás világítását kannibalizáltam
szerencsére ezek már eleve olyan elgondolásból kaptak hidegfehér led refi világítást, hogy majd felhasználhassam a megfelelő pillanatban fotózáshoz
az állvány viszont mai kitaláció.
nos, a plusz fény ellenére a képek nem lettek egetverőek, bár ettől a géptől nem is számítottam jobbra - de titkon azért mégiscsak. hát ez van.
a halak olyan szinten betojtak a plusz fénytől, hogy kb. tíz négyzetcentiméter területre összegyűltek mind a hetvenen [asszem a valós létszám 66], és az Istennek nem jöttek onnan ki. nagyon legyezgetni nem is tudtam őket honnan, mindenhol a technika volt útban.
ha esetleg érdekel valakit az eredeti raw fileok elérhetőség, hálás lennék egy kis oktatásért, mit és hogyan lehetne kihozni belőlük [valamint hogyan lehetne a fenti peremfeltételek mellett normális képeket gyártani].