Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:44

Hozzászólás a témához  [ 120 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Következő
 Seven Deadly Sins 
Szerző Üzenet

valamikor ráveszem magam és lefotózom a túloldalról is - onnan nehezebb, ott az íróasztalom, meg a nagy ablak, lepakolás+tükröződésmentesítés jön még az állványállításhoz meg letakaráshoz.

2014. augusztus 25., hétfő 10:20

fehér pauszt lehetne akkor mögétenni, a lepedő helyett :) az talán segítene, akkor ki tudnám égetni a hátteret a fehér esetében.
a fekete az fotokarton, azt hiába világítom meg :)

az állvány összeépítés jó sok idő, szóval ebből gaplc nevezés már nem lesz, mert a technikát persze elfelejtettem kivenni, úgyhogy le kéne megint fotózni...

2014. augusztus 25., hétfő 10:15
Sasszem

Nekem nagyon tetszik a bal oldal világos háttérrel viszont a jobb oldal meg sötét háttérrel.

2014. augusztus 25., hétfő 10:11
Adminisztrátor

Csak elismerésemet tudom kifejezni .
Azt hiszem fentről a harmadik kép a nyerő.
Persze valamit még jó lenne kezdeni a felső szélekkel .
Egy műanyag fehér lapot meg kellene döntened egy kicsit az akvárium mögött és azt megvilágítani.

2014. augusztus 25., hétfő 7:41

akkor ahogy ígértem, egy re-post, meg némi kiegészítés.
történt néhány változás a tank életében az elmúlt időben, a legfontosabb, hogy high-techhé változtunk, köszönhetően kisszsunak, aki hozzámvágott kölcsönbe egy 2kg palackkal szerelt nagynyomású rendszert tokkal-vonóval.

ezen felül érkezett egy tropicalfish közreműködéssel gyártódott lily is végre, így a szürke cső az egyik oldalról kikerült.

szombaton az ikeaban jártam budaörsön, és találtam egy igen szép, és cserébe igen lapos üvegtálat mellé pedig egy majdnem kocka alakú üvegvázát, így a mai napomat két dolognak akartam dedikálni:
1) annyi fényt teszek a SDS fölé, amennyit itthon csak találni és DIYkedni tudok, és megpróbálok végre egy normális fotót csinálni a tankról [rawban fotózva!]
2) megcsinálom életem első wabi tálját.

végül a DIY tevékenység miatt ebből az első elvitte az egész napomat, igencsak kétséges eredménnyel. először is, van itthon 2 darab 30 wattos és 3 darab 10 wattos 6500K led refi, ezen felül a kockához gányolt 5630as ledszalagos lemez is rendelkezésre állanak. ez összesen plusz 10800 lumen, ha úgy vesszük, majdnem megdupláztam az eddigi kb 12000 effektív lumenemet. tovább nem is ragoznám, talán csak annyit, hogy egy kósza ötlet hatására kipróbáltam fehér [pontosabban csontszínű] háttérrel is a szokott fekete helyett.

a gép egy elég öreg fuji finepix s5600. a képek rawban készültek, iso200-zal, ezek után próbálkoztam velük, mint a kiskutya, lightroomban, meg ami még a kezem ügyébe akadt, hát ezek lettek a végeredmények.

ja, 155. nap van.

a szokott fekete karton háttér - főleg itt látszik, milyen elviselhetetlenül zajos képeket csinál ez a gép:
Kép

és a fehérek - itt a ledszalagos cucc a tank mögött állt:
Kép

itt pedig rendezői jobb kéz felől:
Kép

ez pedig a telefonos, ez egyből jpg.
Kép

és egy kicsit a setupról is :)
Kép
Kép

a reflektorokért a garázs és a padlás világítását kannibalizáltam :) szerencsére ezek már eleve olyan elgondolásból kaptak hidegfehér led refi világítást, hogy majd felhasználhassam a megfelelő pillanatban fotózáshoz :)
az állvány viszont mai kitaláció.

nos, a plusz fény ellenére a képek nem lettek egetverőek, bár ettől a géptől nem is számítottam jobbra - de titkon azért mégiscsak. hát ez van.

a halak olyan szinten betojtak a plusz fénytől, hogy kb. tíz négyzetcentiméter területre összegyűltek mind a hetvenen [asszem a valós létszám 66], és az Istennek nem jöttek onnan ki. nagyon legyezgetni nem is tudtam őket honnan, mindenhol a technika volt útban.

ha esetleg érdekel valakit az eredeti raw fileok elérhetőség, hálás lennék egy kis oktatásért, mit és hogyan lehetne kihozni belőlük [valamint hogyan lehetne a fenti peremfeltételek mellett normális képeket gyártani].

2014. augusztus 25., hétfő 0:56
Sasszem

nebula írta:
na várj, melyik? a szürke, harmonika-szerűre gondolsz, nem?

jelenleg ez átmenetileg a nyomócsövem. ez is marad, de el lesz tűntetve, ha megjön az üvegcucc - olyat kértem, aminek hosszú a külső szára, arra csatlakozik majd ez, így nem látszik, viszont megmarad az a flexibilitás, amivel a hordót tudom mozgatni szükség esetén.

Értem.
Akkor csak átmeneti a harmonika cső.

2014. augusztus 7., csütörtök 19:41

na várj, melyik? a szürke, harmonika-szerűre gondolsz, nem?

jelenleg ez átmenetileg a nyomócsövem. ez is marad, de el lesz tűntetve, ha megjön az üvegcucc - olyat kértem, aminek hosszú a külső szára, arra csatlakozik majd ez, így nem látszik, viszont megmarad az a flexibilitás, amivel a hordót tudom mozgatni szükség esetén.

2014. augusztus 7., csütörtök 15:20
Sasszem

nebula írta:
Mexx2 írta:
Nagyon tetszik.

A lilly-nél az milyen cső ott?
Nem olyan amit a falba szoktak tenni?

mosó és mosogatógépekhez szokták használni, ilyen harmonika-szerű, 110cm - 3m közt kihúzható.

Milyen funkciót lát el az a cső?

2014. augusztus 7., csütörtök 15:17

Mexx2 írta:
Nagyon tetszik.

mosó és mosogatógépekhez szokták használni, ilyen harmonika-szerű, 110cm - 3m közt kihúzható.

2014. augusztus 7., csütörtök 8:13
Sasszem

Nagyon tetszik.

2014. augusztus 6., szerda 19:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 120 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Következő