Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:26

Hozzászólás a témához  [ 120 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 Seven Deadly Sins 
Szerző Üzenet

két hete:
Kép

négy napja:
Kép
Kép

2014. május 21., szerda 12:05

papó írta:
A jobb oldali alacsonyabbra gondolok.

szóval a kidőlt fekvő.
na hát azon még dolgozom :)
hogy mit teszek a végére persze még nem tudom, mert riccardián kívül más moha ide be nem teszi a levelét, de azt meg marha nehezen tudok eleget szerezni. és a víz alatti ragasztással is vannak kétségeim :)

2014. április 22., kedd 9:42

SlyChocolate írta:
A hőmérő miért van az akván kívül?
Kép

Mert útban volt a scape építésnél:)

Tapatalk + Xperia Z

2014. április 21., hétfő 10:40

A hőmérő miért van az akván kívül?
Kép

2014. április 19., szombat 21:25
Adminisztrátor

nebula írta:
papó írta:
A kisebbiknél bántja a szemem a fa minden ágának a csonkítása.

köszi!

kisebbik = ?
a hason fekvő kidőlt, vagy a csonka tetejű álló?
utóbbi még csak egy hete került bele [igaz, az indítás is csak három hete volt], és bár nekiestem fogóval és megtéptem a végeit, de még mindig nem az igazi.
sajnos ezek hermetikusan csomagolt előre áztatott mocsári gyökerek voltak, szóval mint a szivacs, olyanok, nagyon nehéz megtörni a végét, mert hosszában szakad inkább.
a kidőlttel még nehezebb, az két darabból van összeállítva, középen riccardia ragasztás hivatott rejteni a törést. na ott nagyon könnyen széthullik még.

a homok némi diatomot szedett magára, pedig nem kevés fényt kap, remélem, az otok és a többiek megfelelően hamar eltűntetik, mert így nem a legszebb. aztán már csak a maradék növényekre van szükség.

A jobb oldali alacsonyabbra gondolok.

2014. április 19., szombat 19:45

papó írta:

köszi!

kisebbik = ?
a hason fekvő kidőlt, vagy a csonka tetejű álló?
utóbbi még csak egy hete került bele [igaz, az indítás is csak három hete volt], és bár nekiestem fogóval és megtéptem a végeit, de még mindig nem az igazi.
sajnos ezek hermetikusan csomagolt előre áztatott mocsári gyökerek voltak, szóval mint a szivacs, olyanok, nagyon nehéz megtörni a végét, mert hosszában szakad inkább.
a kidőlttel még nehezebb, az két darabból van összeállítva, középen riccardia ragasztás hivatott rejteni a törést. na ott nagyon könnyen széthullik még.

a homok némi diatomot szedett magára, pedig nem kevés fényt kap, remélem, az otok és a többiek megfelelően hamar eltűntetik, mert így nem a legszebb. aztán már csak a maradék növényekre van szükség.

2014. április 14., hétfő 15:48
Adminisztrátor

Nagyon "finoman + nagy hozzáértéssel raktad össze a nagy kupacot .
Nagyon tetszik.
De nyilván lehet ezen majd növényekkel finomítani.
Algamentest .

2014. április 14., hétfő 15:16

Nagyon természetes hatása lett az akvádnak.. Grat hozzá!
Az feltöltés ismerős módszer :lol: én is össze vissza minden széket, sámlit összedobálok, hogy magasabban legyen a kanna mint az aki.. :D

2014. április 14., hétfő 14:26
Profil Honlap
Sasszem

Gratula nagyon jó hangulata van.

2014. április 14., hétfő 12:26

a tíz literes sajnos elhalálozott, nem töltötte be egyáltalán végül a szerepét - de a saját bal....omnak köszönhetem ezt csak. szóval nagy elhanyagoltság után végül szét szedtem miután ez a projekt végül összeállt.

merthogy ez a projekt most minden figyelmem leköti [így a 40 literes kocka is veszélyben van :)].

amit csak lehet, igyekeztem DIY és low-cost megoldani - ennek ellenére van/lesz, amiből nem engedek majd.

a száraz statisztikák:
medence
- 110x55x45, 10mm normál üveg, merevítés nélkül, sajátkezűleg ragasztva
- méretre készített - szintén DIY - fenyő bútor push-open rendszerű fiókokkal és ajtóval
- utóbbi mögött a DIY 60 literes külső szűrő bújik meg [60 literes hordó, eheim compact+ 2000 pumpával]
- függesztett világítás - 6x36 watt csapos kompakt, két körön
- harangos co2
- a dekor kedvéért bejártam a balatonfelvidék legtöbb ismert bazalt lelőhelyét, valamint a budapesti batthyány-téri dunapartot. ahonnan végül a bekerült darabok származnak: tapolca-diszel, mencshely, szentbékkálla [bár ez homokkő], sümegprága, zalaszántó és budapest [ez pedig andezit]

lakosság
- anubias petite + nana
- bolbitis heudelotii
- marsilea hirsuta [ha megmarad]
- echinodorus tenellus
- eleocharis vivipara
- eleocharis montevidensis
- althernanthea reineckii mini
- ludwigia repens rubin
- microsorium needle leaf
- microsorium narrow
- ceratopteris thalictroides
- riccardia chamedryfolia
- hottonia palustris
- myriophyllum matogrossense green
- myriophyllum tuberculatum red
- ludwigia sp.
- hygrophyla pinnatifida
- hydrocotile tripartita japan
- ludwigia arcuata
- staurogyne repens
- átmenetileg najas guadalupensis

- puntius titteya 20
- systomus hexazona 20
- macrotocinclus affinis 5
- crossochelius siamensis 3
- crossochelius reticulatus 3
- caridina japonica 12
- neocaridina davidii blue jelly 45 - elvileg
- clithon corona - 5

sajnos a blue jellyk utólag érkeztek csak, és a halak nagyon csúnyán rájuk raboltak - pedig láttam ezeket a halakat garnikkal közös medencében, ahol rájuk se bagóztak, pont ezért esett rájuk a választás. úgyhogy most fogalmam sincs, mennyi jelly maradt még életben, nem nagyon látom őket - tegnap hármat meg tudtam számolni, ami azért elég karcsú. remélem, ennél nagyobb a létszám, drága vacsora lett volna.
mindezt ráadásul úgy, hogy a halak maguk még nagyon fiatalok, a titteyák 1-2 centisek, a hexazonák meg 2-3. és konkrétan láttam 2 centis titteyát rámenni az 1 centis jellyre.

ami még a berendezést illeti, a tank elbírna még vagy háromszor ennyi növényt, és hát dolgozom is rajta, de nem megy gyorsan. ezen felül még várom az üvegárut [ki- és befolyó], amik még nem tudtak elkészülni, a mesternél gyermekáldás történt a múlt héten, ott lesz némi késés.

egy kis képanyag, hivatalos totálkép még nincs, mivel a nagy randa szürke csövekkel még nem nagyon van értelme - ezen felül az akvárium térelválasztóként üzemel, így meg kell még találni a megfelelő helyet a fotózáshoz.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

az üvegben teljesen feltöltve kicsivel több, mint 2mm a teljes hasasodás így merevítés nélkül - illetve ez nem teljesen igaz, mert a ragasztást úgy csináltuk, hogy fenékre vannak az oldalfalak állítva, majd belülre minden oldalon 1-1 6cm széles üvegcsík került a fenékre a falhoz - tehát alul körbe van merevítve.

2014. április 14., hétfő 9:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 120 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12