papó írta:
Ehhez ne tudok mit írni míg nem látom mit szeretnél összegyúrni a három akváriumból.
Akkor most láthatod. Egy heti kemény éjszakázás. És ez most szó szerint. Kicsit már bele is untam, de ma muszáj volt befejezni. A fotók többek között ezért is olyanok amilyenek.
Mint minden elképzelés ez is így kezdte
DSC_2840 by
tamashalasz83, on Flickr
De mielőtt belekezdek leírom az elképzeléseimet és hogy mi miért lett. Szerettem volna végre valami olyat aminél nem kell játszani a fotózással, hogy fentebbről, alacsonyabbról, esetleg picit döntve fényképezzem. Na ennél a tanknál nincs ilyen, szóval nem sokat tudok majd csalni a képeken.
Az inspirációk közül Sabat akijában rettenetesen tetszik a fa, ami meseszerű. Ilyen nics a természetben, de mégis tudod hogy az egy fa. Olyan mintha egy fantasi könyv illusztrációját néznéd. Ráadásul remekül variálható a scape a növényesítéssel.
Amano akijában az a nature stílus tetszik, meg a fák alakja. Nem ágas-bogas, csak fa!
Gergő akijában az fogott meg, hogy használt még egy kis plusz teret a 60-as akihoz, és így máris lett vagy 100 literes az akva. Ráadásul akvárium mindenkinek van otthon, palundárium már keveseknek, de akvalundárium vagy nem is tudom minek nevezzem szinte senkinek!
Tetszett benne, hogy az aki részeként működik az a kis túlnyúlás, de anélkül is elég elfogadható a tank.
Na és akkor elárulom, hogy ezzel a tankkal nagyon feszegettem képességeimet, mondhatni minden technikai tudásomat beleadtam. Gyakorlatilag az összes olyan növényesítéses megoldás benne van amit valaha is használtam (pl.: mohák vannak kötözve, ragasztva, lyukba tömve, emersen), de még olyanok is amit csak néhány helyen láttam.
Akkor lássuk a "különlegességeket", részleteket
DSC_2859 by
tamashalasz83, on Flickr
A kövek sem nem fekete, sem nem vörös lávakövek. Ha holnap letisztul a víz láthatjátok, hogy mindkét szín jelen van benne. A köveken a zöld pöttyök apróra vágott fissidensek. Ezt eddig 2 helyen láttam. Az egyik Amano volt. Nagyon apróra vágtam a mohát aztán beledörzsöltem a kő picur lyukaiba. Nagy része feltöltéskor lejött és még sok le is fog, de remélem azzzal a néhány megmaradt szállal el tudom érni a természetes mohás hatást.
DSC_2860 by
tamashalasz83, on Flickr
A kőbe dugott hc. Egy különleges agyag alapú tápanyagban gazdag közeget berakok a mélyedésbe, majd ebbe beleimádkozom a növényt.
DSC_2861 by
tamashalasz83, on Flickr
DSC_2864 by
tamashalasz83, on Flickr
Egy kis emers részecske. A követ megvéstem, hogy legyen benne mélyedés, majd ezt feltöltöttem tőzeggyapottal. Tetejére moha, aztán ebbe mehet a növény. Hozzáteszem, hogy a lávakő elég jó víztartó. Délelőtt csak a tank fele volt feltöltve és így is vizes volt a kő teteje.
Még egy emers rész
DSC_2865 by
tamashalasz83, on Flickr
És összességében ilyen lenne. Még a jobb oldali fához hiányzik néhány növény, de a héten ezt is pótolom.
DSC_2863 by
tamashalasz83, on Flickr
Akkor kanyarodjunk vissza az aki megszületéséhez
DSC_2842 by
tamashalasz83, on Flickr
Ahogy látjátok ide kevés lesz a 3x24W. Ez ugyanis majdnem a lámpa végleges magassága.
Belül benövényesítve
DSC_2856 by
tamashalasz83, on Flickr
Ez előtt még azt hittem lesz helyem a tankban, de tévedtem. Itt sem lehet nagyon matatni.
És mikor már bent van szinte minden.
DSC_2858 by
tamashalasz83, on Flickr
Egy felülről
DSC_2865 by
tamashalasz83, on Flickr
Egy pedig szerintem a legjobb szögből, szemmagasságból
DSC_2866 by
tamashalasz83, on Flickr
Ennyi lett volna a heti munkám összefoglalója. Remélem a főnököm és érteékelni fogja ha holnap elalszok meló közben.