|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:50
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: Nos, lusta voltam és a nevelde azóta is szűrés nélkül megy, egy darab kis sügér maradt meg a bandából, de azóta lett egy új eresztés is. A nagy akváriumban annyi változott, hogy a jobb szélső kő alá került egy alagút. A ricciás csempék alatt rengeteg garnéla bujkált, de már viszonylag bátran közlekednek, mert sajnos a hím sügér elpusztult. Egyik este azt láttam, hogy kicsit gubbaszt, aztán másnap már csak a teteme került elő. Én arra tippelek, hogy a garnéla csemege ártott meg neki, mert azért egy kifejlett rc-nek van rendesen páncélja. A többi hal teljesen jól érzi magát, szóval amúgy minden rendben van. Az akvárium a héten tényleg kiköltözik a tárolós kis szobánkba, távol a gyerkőc kutató kezeitől. Talán sikerül elindítanom a lomis nanot is, mert hely így egy kicsit több lett, de a lakók max rc-k lennének, mert sajnos a blue carbon rilikre most nincsen keret. Köszi a benézést! Néha nagyon olcsón van a neten blue carbon is , bár lehet én a kettő közül az rc ket választanám . Ha tetszik nekik a hely nagyon szépek tudnak lenni .
2015. június 18., csütörtök 15:55 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Nos, lusta voltam és a nevelde azóta is szűrés nélkül megy, egy darab kis sügér maradt meg a bandából, de azóta lett egy új eresztés is. A nagy akváriumban annyi változott, hogy a jobb szélső kő alá került egy alagút. A ricciás csempék alatt rengeteg garnéla bujkált, de már viszonylag bátran közlekednek, mert sajnos a hím sügér elpusztult. Egyik este azt láttam, hogy kicsit gubbaszt, aztán másnap már csak a teteme került elő. Én arra tippelek, hogy a garnéla csemege ártott meg neki, mert azért egy kifejlett rc-nek van rendesen páncélja. A többi hal teljesen jól érzi magát, szóval amúgy minden rendben van. Az akvárium a héten tényleg kiköltözik a tárolós kis szobánkba, távol a gyerkőc kutató kezeitől. Talán sikerül elindítanom a lomis nanot is, mert hely így egy kicsit több lett, de a lakók max rc-k lennének, mert sajnos a blue carbon rilikre most nincsen keret. Köszi a benézést!
2015. június 17., szerda 12:51 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Fenébe .. legalább a Méta utcáról jönne Debrecenbe valaki és küldenék egy kis szivacs szűrőt . Van szerintem itthon is valami régi szivacs szűrő, de ha nincs, akkor pikkpakk összr dobok egyet, a bajom, hogy nem tudom hogyan lehetne halkítani a légpumpát, hogy ne legyen zavaró. Mobilról Tapatalkkal.
2015. június 1., hétfő 21:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Fenébe .. legalább a Méta utcáról jönne Debrecenbe valaki és küldenék egy kis szivacs szűrőt .
2015. június 1., hétfő 19:28 |
|
|
Molroth
|
És akkor a sok bátorítás miatt mégsem hanyagolom a naplózást, pedig lassan tényleg olyan, mint egy szappanopera. A citromsavas totál kifogyott vasárnapra (04.20-án töltöttem utóljára), így új töltetet kapott -> ismét megrepedt az egyik kupak… Szerencsére úgy néz ki, hogy ez is a tömítés felett, szóval nem szivárog. A következő töltetnél vissza váltok sima pet palackra, a szódás palack nem teljesen jó ezekhez a kupakokhoz sajnos. Próbáltam valamennyire algátlanítani, meg ma lehet veszek 2 kisebb ancit algázni. Előjött egy újabb eresztés kakadu baba, őket szépen levadásztam egy cső segítségével: Ők mentek a 4,5 literes garnélás neveldébe. Ide kellene valami szűrést eszközölnöm, de nem tudok mit rakni rá/bele/mellé, és világítása sincs. A garniknak így is tökéletes, a kicsiknek is remélem megfelel. Remélem, hogy cyclopson majd sikerül felnevelni párat belőlük, hogy valami hasznom is legyen ebből a két halacskából. Köszi a benézést!
2015. június 1., hétfő 12:39 |
|
|
premierpark
Csatlakozott: 2013. augusztus 25., vasárnap 19:18 Hozzászólások: 429
|
Mexx2 írta: Szokatás kérdése. Ha kicsi korban kerülnek be az akváriumba akkor összeszoknak a többi élőlénnyel és akkor nem fognak bántani senkit sem. Én is így gondolom elég kicsik még reménykedem
|
2015. május 31., vasárnap 11:53 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szokatás kérdése. Ha kicsi korban kerülnek be az akváriumba akkor összeszoknak a többi élőlénnyel és akkor nem fognak bántani senkit sem.
_________________ K.Tamás
|
2015. május 30., szombat 21:53 |
|
|
Molroth
|
zoi írta: Szia! Csak nem elkeseredni! Én is pontosan így jártam a kakadukkal. RC-ket csemegének nézték, ezért szinte eltűntek az akvából. Elbújtak, aki előmerészkedett, az könnyen kakadu-kajaként végezhette. Nálam is szaporodtak, és persze a szülők a piciket is csemegének nézték. Végül visszavittem őket oda, ahol vettem, áron alul, de visszavették, bár mondták, hogy nem nagyon szoktak ilyesmit csinálni, mert félnek a fertőzésektől. Mondjuk az én két kakadun 100-szor jobb kondiban volt, mint a boltban levők, a színük élénk volt, és jól voltak tartva a rák-csemegével. Egyébként tényleg jópofa, aktív halak, de garnélák, vagy kisebb halak mellé sajnos nem annyira jók a területvédő viselkedésük miatt. Szóval nem egyedül jársz ebben a cipőben, és nem kell azért felgyújtani, összetörni, meg ilyenek, csak meg kell válni a két halacskától, és bízni benne, hogy jó helyre kerülnek. Köszi a biztatást! Nem vagyok elkeseredve, csak már belefáradtam, hogy mindig közbe jön valami és nem tudok fejleszteni semmit szinte. És akkor még ez is. premierpark írta: Szia Molroth nem vagy egyedül a kakadus dologgal. Tudod beszéltünk róla, de tényleg borzalom egy idő után. Én sem akartam belátni, csak mikor megette a kis amanoimat akkor vettem észre, hogy ez így nem lesz jó. Én a mai nappal váltottam Gold Ramirezire, majd meglátom, hogy hogyan viszonyulnak a többi lakóhoz. Nagyon remélem, hogy kijönnek a garnikkal is ha tudok mondani valami infót pár hét múlva akkor bekukkantok ide hozzád, illetve ha eszedbe jut írj a topicomba Nem akarlak elkeseríteni, de kb ugyanezt várhatod, mert méretben is és habitusban is nagyon hasonló halak. Annyi, hogy a ramirezi még nagyobb, mert magasabb a teste. Én eredetileg azt szerettem volna, de sügeres ismerősöm lebeszélt róla, mert egyrész kényesebb is, meg a mérete miatt is. Ami esetleg megfelelne, az apistogrammák közül, az a borellii: Talán ők a legkisebbek, bár nem olyan díszesek, mint a ramirezi, vagy a kakadu. De azért ők sem olyan kicsik.
2015. május 30., szombat 20:22 |
|
|
premierpark
Csatlakozott: 2013. augusztus 25., vasárnap 19:18 Hozzászólások: 429
|
Szia Molroth nem vagy egyedül a kakadus dologgal. Tudod beszéltünk róla, de tényleg borzalom egy idő után. Én sem akartam belátni, csak mikor megette a kis amanoimat akkor vettem észre, hogy ez így nem lesz jó. Én a mai nappal váltottam Gold Ramirezire, majd meglátom, hogy hogyan viszonyulnak a többi lakóhoz. Nagyon remélem, hogy kijönnek a garnikkal is ha tudok mondani valami infót pár hét múlva akkor bekukkantok ide hozzád, illetve ha eszedbe jut írj a topicomba
|
2015. május 30., szombat 18:32 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Szia! Csak nem elkeseredni! Én is pontosan így jártam a kakadukkal. RC-ket csemegének nézték, ezért szinte eltűntek az akvából. Elbújtak, aki előmerészkedett, az könnyen kakadu-kajaként végezhette. Nálam is szaporodtak, és persze a szülők a piciket is csemegének nézték. Végül visszavittem őket oda, ahol vettem, áron alul, de visszavették, bár mondták, hogy nem nagyon szoktak ilyesmit csinálni, mert félnek a fertőzésektől. Mondjuk az én két kakadun 100-szor jobb kondiban volt, mint a boltban levők, a színük élénk volt, és jól voltak tartva a rák-csemegével. Egyébként tényleg jópofa, aktív halak, de garnélák, vagy kisebb halak mellé sajnos nem annyira jók a területvédő viselkedésük miatt. Szóval nem egyedül jársz ebben a cipőben, és nem kell azért felgyújtani, összetörni, meg ilyenek, csak meg kell válni a két halacskától, és bízni benne, hogy jó helyre kerülnek.
|
2015. május 30., szombat 17:59 |
|
|