Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:51

Hozzászólás a témához  [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
 S.S.D.D. 
Szerző Üzenet

pit975 írta:
Előző is jó volt, és ez is tök jó lett.

Köszi szépen! Meglátjuk, mi lesz belőle. :)

2014. október 19., vasárnap 15:07

Előző is jó volt, és ez is tök jó lett.

2014. október 19., vasárnap 14:56

A cím Stephen Kingtől lehet ismerős, na nem a magyar fordítás szerinti “Sok Szarban, De Derűsen”-re gondolok, hanem az eredeti “Same Shit Different Day”-re.
Az akvárium gyakorlatilag az előző naplóm közvetlen folytatása, hiszen az átrendezés folyamatos üzem mellett zajlott, halakkal, garnélákkal, anyázással, meg amit el lehet ilyenkor képzelni.

A történet a következő:

Adott egy csóró akvarista, működő növényessel, aztán, ahogy az egyszeri filmben mondták: “Jöttek a mórok és mindent megváltoztattak.” Na nálam a marsilea jött látott és győzött. Brutálisan ellepett mindent, amit nemrég meg akartam regulázni egy ritkítással, de nem tudtam, hogy milyen jó barátságban van a parvula mezőmmel, ragaszkodtak is egymáshoz rendesen, szépen fel is szakadt a parvula, ahogy azt kell! Próbáltam 2 hétig csipesszel visszatuszkolni, de annyira sűrű volt a szőnyeg, hogy ez lehetetlennek bizonyult, ezért tegnap nekiálltam újraültetni.
Persze ez sem volt egyszerű, mert a @nebula kollégától kaptt tuberculatumot is át akartam költöztetni a teszt helyről a jobb hátsó sarokba, de nem gondoltam, hogy pár hét alatt kb 70 centis gyökérzetet ereszt, amivel vittem mindent, úgyhogy akkor már az eddig bent lévő nagy fát beékeltem a két kő közé, és a két göbe darabot is úgy raktam vissza, hogy látszódjon is. :P

Nincs benne koncepció, de ezt csak meglévő anyagokból nehéz is lenne megoldani úgy, hogy közben ott figyel egy csomó ideges garnéla és a guppik meg csipkedik a kezed. :D

A japánok ezt Sozo Haisokunak nevezik (kreatív növény újrarendezés), magyarul szerintem idegösszeomlásnak lehetne fordítani. :D Jó, legyünk őszinték, ez nálam csak újrarendezés kreativitás nélkül, mert úgyis csak növény nevelde lesz a következő tervemhez. Első sorban a montecarlot szeretném teljes gyeppé varázsolni, mert ezt akarom majd a továbbiakban használni, a parvulát meguntam, mert elég hisztis növény.

És akkor az adatok:

Akvárium: 60x30x30 54L sma 5mm üveg fekete szilóval
Világítás: Quad 2x24W 6500K csövekkel
Szűrés: Atman AT-3335 (600lph, alső kosárban: kerámiagyűrű és lávakő+szivacs, felső kosárban: Matrix Trop, perlon)
Fűtés: Juwel 100W, ha szükséges
Co2: DIY élesztős, üveg diffúzorral beoldva (30-40 bpm)
Tápozás: Dr Garden micro combi 6ml/hét vízcsere után hetente visszatápozva, 2ml saját kotyvasztású macro, liqui carbo helyi kezelésre
Víz: Kezelt (Prime) csapvíz valahol a 20-as keménységi fok közelében. :( Vízcsere heti kb 50%.
Aljzat: Kimerült Tropica táptalaj+két éves ADA Amazonia (még mindig tart :D)
Dekor: Seiryu kő és vasfa

Növények:

micranthemum monte carlo - előtér
eleocharis parvula mini - két oldalt és körben hátul
hygrophila pinnatifida - kézépen a fa előtt ültetve, és a fákra kötözve
anubias barteri var. nana - fán, kövön
staurogyne repens - középen
rotala rotundifolia - háttér
myriophyllum tuberculatum (ebben nem vagyok biztos, mert csak a teteje narancssárgás) - háttér
Taxiphyllum barbieri - a fákon
Vesicularia dubyana "Christmas" - a fákon

Élőlények:

Endler guppy - nem tudom mennyi, mert sok kicsi van. Kobra, black bar és ahogy nézem lesz egy japán kék is. :)
Black molly - 1db őslakó :)
Red Cherry garnéla - szintén sokan vannak
Amano garnéla - 3db

És akkor a képek (telefonos gagyi képek csak):

Előtte:
Kép

Közben:
Kép

És feltöltés után:
Kép

És most várok, hogy elinduljanak a növények, kicsit most sűrűbben cserélek vizet, meg esedékes lesz ma a perlon cseréje is, de ami dzsuvát a szűrő most felszippantott, a szűrő takarítás is esélyes lesz lassan.

Köszi, hogy benéztél! :)

2014. október 19., vasárnap 12:59
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23