Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:50

Hozzászólás a témához  [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Következő
 S.S.D.D. 
Szerző Üzenet
Sasszem

pit975 írta:
Nekem soha többé nem kell oto.
Az ancim 10-szer lekörözi, nem csak éjjel de nappal is!

Én is így vagyok valahogy vele.
Még a róka is jobb náluk.
De akinek az oto bejött akkor ezért nem fogom elítélni.

Nálad az anci nem koszol sokat?

2014. november 13., csütörtök 15:14

Nekem soha többé nem kell oto.
Az ancim 10-szer lekörözi, nem csak éjjel de nappal is!

2014. november 13., csütörtök 12:39

papó írta:
1 pici fátyolos anci nem okoz semmi kárt , ha nincsenek olyan nagy levelü növényeid , mint az pld az echino bleheri.
Azért fátyolos , mert kisebb lesz a teste .

szóval akkor legyen csak egy darab, oké! Sajna így kapásból nem tudom, hogy fátyolost hol találok a környéken. Amit így gyorsan be tudnék szerezni, az a sima és a super red anci. Utána nézek! :hogyis?:
Köszi Papó! :)

Mexx2 írta:
Mindenki isteníti az oto-kat de nem tudom hogy miért.
Nálam semmit sem csinálnak.
Egész nap a hőmérőn lógnak.
Sosem láttam őket eszeveszetten dolgozni csak dögleni.
Valaki magyarázza már el aki az otok-nak köszönheti, hogy nincs algája.

Nem rosszak az otok! Szerintem a munkájuk olyan, hogy ha jól végzik a dolgukat, azt nem veszed észre, de ha kiveszed őket az akiból, akkor az egyből meglátszik. Mint nálam is. Főleg egyébként sötétben dolgoznak szerintem és nap közben csak úgy lógnak/legelésznek.
Nekem azért van gondom velük, mert vadon fogottak és tök hamar elpatkolnak. Nálam évente elfogyott egy 6-os csapat! :evil:
Anyáméknál meg a fűtés nélküli vízben vagy 10 éve elvan az anci!!! Köszöni szépen, él és virul!
Bár ez full low tech, világítása sincs (még), szóval nem is nagyon van alga, a halkajára jár rá.

2014. november 13., csütörtök 12:21
Sasszem

Molroth írta:
Nos, a múlt vasárnapi vízcsere ismét elmaradt a GA-sa Re-Scape esemény, meg az otthoni dolgok miatt. Hát ez meg is látszik az akin, mert az ecset eléggé makacs lett... :( A montecarlo és a parvula nem nagyon akar mozdulni sajnos, pedig várom a montecarlotól azt a legendás gyorsaságot.. :(
Mióta nincsenek otoim, csak a 3-4 amano, azóta azért meggyűlik a bajom a diatommal, de otot nem szeretnék. Egyre jobban azon vagyok, hogy ancit fogok hadrendbe állítani.
Papó, vagy bárki, akinél szintén vannak ancik növényesben:
3-4 centis egyedeket elvileg tudnék beszerezni viszonylag olcsón és könnyen, de nem tudom, hogy mennyi lenne elegendő... Én 2 darabra gondoltam. Szerinted/szerintetek?

Mindenki isteníti az oto-kat de nem tudom hogy miért.
Nálam semmit sem csinálnak.
Egész nap a hőmérőn lógnak.
Sosem láttam őket eszeveszetten dolgozni csak dögleni.
Valaki magyarázza már el aki az otok-nak köszönheti, hogy nincs algája.

2014. november 13., csütörtök 11:53
Adminisztrátor

Molroth írta:
Nos, a múlt vasárnapi vízcsere ismét elmaradt a GA-sa Re-Scape esemény, meg az otthoni dolgok miatt. Hát ez meg is látszik az akin, mert az ecset eléggé makacs lett... :( A montecarlo és a parvula nem nagyon akar mozdulni sajnos, pedig várom a montecarlotól azt a legendás gyorsaságot.. :(
Mióta nincsenek otoim, csak a 3-4 amano, azóta azért meggyűlik a bajom a diatommal, de otot nem szeretnék. Egyre jobban azon vagyok, hogy ancit fogok hadrendbe állítani.
3-4 centis egyedeket elvileg tudnék beszerezni viszonylag olcsón és könnyen, de nem tudom, hogy mennyi lenne elegendő... Én 2 darabra gondoltam. Szerinted/szerintetek?

1 pici fátyolos anci nem okoz semmi kárt , ha nincsenek olyan nagy levelü növényeid , mint az pld az echino bleheri.
Azért fátyolos , mert kisebb lesz a teste .

2014. november 13., csütörtök 11:26

2014. november 13., csütörtök 9:10

papó írta:
Ahhoz képest , hogy pont akkor nem foglalkoztál az akváriummal amikor a legjobban igényelte volna , elég jól néz ki.

Szerintem várj még a nyirbálással , a rotala legalább erős és felszedi a az esetlegesen felesleges bomlástermékek egy jó részét.
Egy hét már nem oszt , nem szoroz :)

Köszi szépen! :)

Hát igen, elég trehány vagyok, elismerem, de nem láttam, hogy mindenképpen hozzá kell nyúlnom. Beállt talaj, beállt szűrő, az első napokban rendszeresen adagolt baci, no meg a nagy csokor rotala rendben tartja elég jól a vizet, ami sokat segít. :)

A rotala szétültetését csak tervezem még. Mindenképpen megvárom, hogy elinduljanak a növények, pláne a másik stem.

2014. október 30., csütörtök 22:44
Adminisztrátor

Ahhoz képest , hogy pont akkor nem foglalkoztál az akváriummal amikor a legjobban igényelte volna , elég jól néz ki.

Szerintem várj még a nyirbálással , a rotala legalább erős és felszedi a az esetlegesen felesleges bomlástermékek egy jó részét.
Egy hét már nem oszt , nem szoroz :)

2014. október 30., csütörtök 22:33

Lassan 2 hetes lesz az aki az újra ültetés óta. Vízcsere még nem volt... :oops: Hiába voltam szabin, nem volt rá időm/hangulatom/energiám, most meg túlóra van a dolgozóban, szóval max majd szombaton. Annyit csináltam, hogy meglegyezgettem az aljzatot, hogy a felkavarodó mulmot elintézze a szűrő, meg folyamatosan tolom le a pengéssel a diatomot. Sajna most csak 3 amanom van, az otok elfogytak, így marad a kézi eltávolítás. A jószágok jól érzik magukat, a növények is kezdenek észhez térni. Mondjuk a parvula eléggé lebarnult, remélem észhez tér, de nyírni még nem merem, azzal még várok 1-2 hetet. Az MC talán mintha megindult volna, bár középen kiekézték a rovarok. :P A pinnatifida él és virul, a rotala még soha nem volt még ilyen narancs színű, a myrio egyelőre stagnál, gondolom a gyökeresedéssel van most elfoglalva. :P
Gondolkozom, hogy a rotalát talajszinten elnyesem, mert az ős-tövek már szinte fásak és algásak is, és a szép új hajtásokkal beültetem kicsit jobban a hátsó traktust, nem csak a fa mögötti részt. Vélemény valakinek erről esetleg?
És a végére egy ótvar telefonos, bemozdulós, tükröződős kép algás technikával :oops: , mert állítólag kép nélkül nem napló a napló. :lol:
Kép

2014. október 30., csütörtök 22:22

zoi írta:
Ötletes scape, gratula! Algamentes folytatást!

Köszönöm szépen! :) Sjanos az algák is maradtak a régi növényekkel, de most könnyebben tudom irtani őket. :)

2014. október 20., hétfő 18:25
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Következő