|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:50
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Nekem soha többé nem kell oto. Az ancim 10-szer lekörözi, nem csak éjjel de nappal is! Én is így vagyok valahogy vele. Még a róka is jobb náluk. De akinek az oto bejött akkor ezért nem fogom elítélni. Nálad az anci nem koszol sokat?
_________________ K.Tamás
|
2014. november 13., csütörtök 15:14 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Nekem soha többé nem kell oto. Az ancim 10-szer lekörözi, nem csak éjjel de nappal is!
|
2014. november 13., csütörtök 12:39 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: 1 pici fátyolos anci nem okoz semmi kárt , ha nincsenek olyan nagy levelü növényeid , mint az pld az echino bleheri. Azért fátyolos , mert kisebb lesz a teste . szóval akkor legyen csak egy darab, oké! Sajna így kapásból nem tudom, hogy fátyolost hol találok a környéken. Amit így gyorsan be tudnék szerezni, az a sima és a super red anci. Utána nézek! Köszi Papó! Mexx2 írta: Mindenki isteníti az oto-kat de nem tudom hogy miért. Nálam semmit sem csinálnak. Egész nap a hőmérőn lógnak. Sosem láttam őket eszeveszetten dolgozni csak dögleni. Valaki magyarázza már el aki az otok-nak köszönheti, hogy nincs algája. Nem rosszak az otok! Szerintem a munkájuk olyan, hogy ha jól végzik a dolgukat, azt nem veszed észre, de ha kiveszed őket az akiból, akkor az egyből meglátszik. Mint nálam is. Főleg egyébként sötétben dolgoznak szerintem és nap közben csak úgy lógnak/legelésznek. Nekem azért van gondom velük, mert vadon fogottak és tök hamar elpatkolnak. Nálam évente elfogyott egy 6-os csapat! Anyáméknál meg a fűtés nélküli vízben vagy 10 éve elvan az anci!!! Köszöni szépen, él és virul! Bár ez full low tech, világítása sincs (még), szóval nem is nagyon van alga, a halkajára jár rá.
2014. november 13., csütörtök 12:21 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: Nos, a múlt vasárnapi vízcsere ismét elmaradt a GA-sa Re-Scape esemény, meg az otthoni dolgok miatt. Hát ez meg is látszik az akin, mert az ecset eléggé makacs lett... A montecarlo és a parvula nem nagyon akar mozdulni sajnos, pedig várom a montecarlotól azt a legendás gyorsaságot.. Mióta nincsenek otoim, csak a 3-4 amano, azóta azért meggyűlik a bajom a diatommal, de otot nem szeretnék. Egyre jobban azon vagyok, hogy ancit fogok hadrendbe állítani. Papó, vagy bárki, akinél szintén vannak ancik növényesben: 3-4 centis egyedeket elvileg tudnék beszerezni viszonylag olcsón és könnyen, de nem tudom, hogy mennyi lenne elegendő... Én 2 darabra gondoltam. Szerinted/szerintetek? Mindenki isteníti az oto-kat de nem tudom hogy miért. Nálam semmit sem csinálnak. Egész nap a hőmérőn lógnak. Sosem láttam őket eszeveszetten dolgozni csak dögleni. Valaki magyarázza már el aki az otok-nak köszönheti, hogy nincs algája.
_________________ K.Tamás
|
2014. november 13., csütörtök 11:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: Nos, a múlt vasárnapi vízcsere ismét elmaradt a GA-sa Re-Scape esemény, meg az otthoni dolgok miatt. Hát ez meg is látszik az akin, mert az ecset eléggé makacs lett... A montecarlo és a parvula nem nagyon akar mozdulni sajnos, pedig várom a montecarlotól azt a legendás gyorsaságot.. Mióta nincsenek otoim, csak a 3-4 amano, azóta azért meggyűlik a bajom a diatommal, de otot nem szeretnék. Egyre jobban azon vagyok, hogy ancit fogok hadrendbe állítani. Papó, vagy bárki, akinél szintén vannak ancik növényesben: 3-4 centis egyedeket elvileg tudnék beszerezni viszonylag olcsón és könnyen, de nem tudom, hogy mennyi lenne elegendő... Én 2 darabra gondoltam. Szerinted/szerintetek? 1 pici fátyolos anci nem okoz semmi kárt , ha nincsenek olyan nagy levelü növényeid , mint az pld az echino bleheri. Azért fátyolos , mert kisebb lesz a teste .
2014. november 13., csütörtök 11:26 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Nos, a múlt vasárnapi vízcsere ismét elmaradt a GA-sa Re-Scape esemény, meg az otthoni dolgok miatt. Hát ez meg is látszik az akin, mert az ecset eléggé makacs lett... A montecarlo és a parvula nem nagyon akar mozdulni sajnos, pedig várom a montecarlotól azt a legendás gyorsaságot.. Mióta nincsenek otoim, csak a 3-4 amano, azóta azért meggyűlik a bajom a diatommal, de otot nem szeretnék. Egyre jobban azon vagyok, hogy ancit fogok hadrendbe állítani. Papó, vagy bárki, akinél szintén vannak ancik növényesben: 3-4 centis egyedeket elvileg tudnék beszerezni viszonylag olcsón és könnyen, de nem tudom, hogy mennyi lenne elegendő... Én 2 darabra gondoltam. Szerinted/szerintetek?
2014. november 13., csütörtök 9:10 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Ahhoz képest , hogy pont akkor nem foglalkoztál az akváriummal amikor a legjobban igényelte volna , elég jól néz ki. Szerintem várj még a nyirbálással , a rotala legalább erős és felszedi a az esetlegesen felesleges bomlástermékek egy jó részét. Egy hét már nem oszt , nem szoroz Köszi szépen! Hát igen, elég trehány vagyok, elismerem, de nem láttam, hogy mindenképpen hozzá kell nyúlnom. Beállt talaj, beállt szűrő, az első napokban rendszeresen adagolt baci, no meg a nagy csokor rotala rendben tartja elég jól a vizet, ami sokat segít. A rotala szétültetését csak tervezem még. Mindenképpen megvárom, hogy elinduljanak a növények, pláne a másik stem.
2014. október 30., csütörtök 22:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ahhoz képest , hogy pont akkor nem foglalkoztál az akváriummal amikor a legjobban igényelte volna , elég jól néz ki. Szerintem várj még a nyirbálással , a rotala legalább erős és felszedi a az esetlegesen felesleges bomlástermékek egy jó részét. Egy hét már nem oszt , nem szoroz
2014. október 30., csütörtök 22:33 |
|
|
Molroth
|
Lassan 2 hetes lesz az aki az újra ültetés óta. Vízcsere még nem volt... Hiába voltam szabin, nem volt rá időm/hangulatom/energiám, most meg túlóra van a dolgozóban, szóval max majd szombaton. Annyit csináltam, hogy meglegyezgettem az aljzatot, hogy a felkavarodó mulmot elintézze a szűrő, meg folyamatosan tolom le a pengéssel a diatomot. Sajna most csak 3 amanom van, az otok elfogytak, így marad a kézi eltávolítás. A jószágok jól érzik magukat, a növények is kezdenek észhez térni. Mondjuk a parvula eléggé lebarnult, remélem észhez tér, de nyírni még nem merem, azzal még várok 1-2 hetet. Az MC talán mintha megindult volna, bár középen kiekézték a rovarok. A pinnatifida él és virul, a rotala még soha nem volt még ilyen narancs színű, a myrio egyelőre stagnál, gondolom a gyökeresedéssel van most elfoglalva. Gondolkozom, hogy a rotalát talajszinten elnyesem, mert az ős-tövek már szinte fásak és algásak is, és a szép új hajtásokkal beültetem kicsit jobban a hátsó traktust, nem csak a fa mögötti részt. Vélemény valakinek erről esetleg? És a végére egy ótvar telefonos, bemozdulós, tükröződős kép algás technikával , mert állítólag kép nélkül nem napló a napló.
2014. október 30., csütörtök 22:22 |
|
|
Molroth
|
zoi írta: Ötletes scape, gratula! Algamentes folytatást! Köszönöm szépen! Sjanos az algák is maradtak a régi növényekkel, de most könnyebben tudom irtani őket.
2014. október 20., hétfő 18:25 |
|
|