|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:30
|
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: kissé tudat hasadásos módon GA micros flakonból adagolom. Ez nagyon jó, csak növény táp került szegény flakonba!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. november 23., vasárnap 21:48 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ma megejtettem a stemek újraültetését. A rotala már majdnem az egész felszínt befedte, nagyon sajnáltam tarra vágni... De hát azok ott hátul már másfél éves tövek voltak, vastag, fás szárral - alig vitte az olló. Kb egyforma méretűre vágtam a szálakat és visszaültettem sokkal szélesebb sávban, illetve a myrio is kapott az ollóból. Remélem, most már kicsit erőre kap és bedúsul. 1-2 hét múlva a parvula is kap egy erősebb nyírást (ha a stemek már észhez tértek), mert már megállt az olvadása, amit az újra ültetés okozott. Sajnos a montecarlo továbbra sem akar beindulni. Kép most egy darabig nem lesz, mert most eléggé gyatrán néz ki az akvárium.
2014. november 23., vasárnap 14:21 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
SlyChocolate írta: Molroth kolléga Te mennyi DrG-t nyomsz naponta, hetente az akvába? Kivi lennék az adagolásodra? Persze csak ha nem gond....? Hát elvileg heti 6 pumpálásnyi megy bele, kissé tudat hasadásos módon GA micros flakonból adagolom. Elvileg 1 nyomás 1ml. Nem nappnta adagolom, hanem hetente, vízcsere után. Meg ahogy összejön... Van hogy vasárnap kimarad a vízcsere, akkor nyomok bele annyi napi adagot, amennyi csúszást beterveztem, aztán ha akkor sem jön össze, akkor annyit, amennyi még vasárnapig kell. Vagyis szombatig, mert a vasárnappal nem számolok. Ha nagyon sok a növény és nem nyítok, akkor megy még bele 2-3 ml saját kutyulék macro, ami főleg káliumból áll. Szóval nem vagyok ráfeszülve a dologra, mivel a körülmények elég spártaiak, főleg a csapvíz miatt. Nem a tápozás a szűk keresztmetszet sajnos.
2014. november 17., hétfő 21:59 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Molroth írta: papó írta: De jó színe van.. T.Tamás30 írta: Szép színe lett neki nagyon ! zoi írta: Tényleg szép. És a képek is jók! Köszönöm szépen! Jó táp és sok fény a titka. Soha nem volt még ilyen szép ez a növény nálam az elmúlt, több, mint egy év alatt. Szerintem jót tesz neki, hogy nincs az a sok marsilea és hm, ami elszívja a sok tápanyagot a vízből. Lassan kezdenek feléledni a növények, bár az mc nagyon lassan indul... Neki lehet, hogy kevés már ez a két régi fénycső. Lassan tényleg cserélnem kell őket, vagy legalább az elülsőt. A hétvége elégggé pörgős volt, mindkét nap vendégség volt, de azért sikerült belepasszíroznom egy vízcserét, némi karbantartással: A vízkövet lesikáltam, a staghorn bokrokat kicsipeszeltem, elhalt pinnatifida leveleket kiszedtem. (valamiért ez szép lassan dobálja a régi nagy leveleit. Lehet, hogy macro hiányozna neki? ) Kicsit porszívóztam, de szerencsére nem jött fel nagy dzsuva.... Egészen addig, amíg le nem szúrtam pár panzi növény táptablettát az előtérbe. 1-2 centi mélyen gyűlt össze a mulm, de ezt nem nagyon tudom kiszippantani, mert jönne vele minden. Ez tehát marad az átalakításig, ami ki tudja mikor lesz... A Lomis akvárium technikája nagyon lassan halad. Vagyis a lámpa projekt, a szűrőt nem én gyártom szerencsére... De talán karácsonyra összeáll legalább a pilács, és ha jól sikerül, akkor erre az akváriumra is ledes világítást fogok barkácsolni, mert marha lusta vagyok a fénycsöveket cserélgetni. Meg azért ledből bikább dolgokat ki lehet hozni. De hát először a lomis akváriumon tesztelem le majd az egész gyártási procedúrát, meg hogy hogy szeretik a növények. A kis anciról majdnem megfeledkeztem. Ez a hal tiszta sztahanovista. Nagyon jól dolgozik, bár még kicsike ehhez az akváriumhoz, de azért meglátszik a munkája. Jó vétel volt. De jó olvasni az ilyen részletes beszámolót . A pinnatifida sikerrel tartható nagyon kevés macroval. Azt viszont nem szereti ha a helyét megváltoztatják. Olyankor egy kicsit durcás és sajnálatos módon az alsó leveleiből veszít. Akkor valószínűleg a költöztetés miatt dobott el pár levelet. Remélem lassan abba fogja hagyni és bedúsul, mert amúgy az új hajtások jönnek rajta. Köszi Papó!
2014. november 17., hétfő 21:48 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth kolléga Te mennyi DrG-t nyomsz naponta, hetente az akvába? Kivi lennék az adagolásodra? Persze csak ha nem gond....?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. november 17., hétfő 21:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: papó írta: De jó színe van.. T.Tamás30 írta: Szép színe lett neki nagyon ! zoi írta: Tényleg szép. És a képek is jók! Köszönöm szépen! Jó táp és sok fény a titka. Soha nem volt még ilyen szép ez a növény nálam az elmúlt, több, mint egy év alatt. Szerintem jót tesz neki, hogy nincs az a sok marsilea és hm, ami elszívja a sok tápanyagot a vízből. Lassan kezdenek feléledni a növények, bár az mc nagyon lassan indul... Neki lehet, hogy kevés már ez a két régi fénycső. Lassan tényleg cserélnem kell őket, vagy legalább az elülsőt. A hétvége elégggé pörgős volt, mindkét nap vendégség volt, de azért sikerült belepasszíroznom egy vízcserét, némi karbantartással: A vízkövet lesikáltam, a staghorn bokrokat kicsipeszeltem, elhalt pinnatifida leveleket kiszedtem. (valamiért ez szép lassan dobálja a régi nagy leveleit. Lehet, hogy macro hiányozna neki? ) Kicsit porszívóztam, de szerencsére nem jött fel nagy dzsuva.... Egészen addig, amíg le nem szúrtam pár panzi növény táptablettát az előtérbe. 1-2 centi mélyen gyűlt össze a mulm, de ezt nem nagyon tudom kiszippantani, mert jönne vele minden. Ez tehát marad az átalakításig, ami ki tudja mikor lesz... A Lomis akvárium technikája nagyon lassan halad. Vagyis a lámpa projekt, a szűrőt nem én gyártom szerencsére... De talán karácsonyra összeáll legalább a pilács, és ha jól sikerül, akkor erre az akváriumra is ledes világítást fogok barkácsolni, mert marha lusta vagyok a fénycsöveket cserélgetni. Meg azért ledből bikább dolgokat ki lehet hozni. De hát először a lomis akváriumon tesztelem le majd az egész gyártási procedúrát, meg hogy hogy szeretik a növények. A kis anciról majdnem megfeledkeztem. Ez a hal tiszta sztahanovista. Nagyon jól dolgozik, bár még kicsike ehhez az akváriumhoz, de azért meglátszik a munkája. Jó vétel volt. De jó olvasni az ilyen részletes beszámolót . A pinnatifida sikerrel tartható nagyon kevés macroval. Azt viszont nem szereti ha a helyét megváltoztatják. Olyankor egy kicsit durcás és sajnálatos módon az alsó leveleiből veszít.
2014. november 17., hétfő 21:02 |
|
|
Molroth
|
papó írta: De jó színe van.. T.Tamás30 írta: Szép színe lett neki nagyon ! zoi írta: Tényleg szép. És a képek is jók! Köszönöm szépen! Jó táp és sok fény a titka. Soha nem volt még ilyen szép ez a növény nálam az elmúlt, több, mint egy év alatt. Szerintem jót tesz neki, hogy nincs az a sok marsilea és hm, ami elszívja a sok tápanyagot a vízből. Lassan kezdenek feléledni a növények, bár az mc nagyon lassan indul... Neki lehet, hogy kevés már ez a két régi fénycső. Lassan tényleg cserélnem kell őket, vagy legalább az elülsőt. A hétvége elégggé pörgős volt, mindkét nap vendégség volt, de azért sikerült belepasszíroznom egy vízcserét, némi karbantartással: A vízkövet lesikáltam, a staghorn bokrokat kicsipeszeltem, elhalt pinnatifida leveleket kiszedtem. (valamiért ez szép lassan dobálja a régi nagy leveleit. Lehet, hogy macro hiányozna neki? ) Kicsit porszívóztam, de szerencsére nem jött fel nagy dzsuva.... Egészen addig, amíg le nem szúrtam pár panzi növény táptablettát az előtérbe. 1-2 centi mélyen gyűlt össze a mulm, de ezt nem nagyon tudom kiszippantani, mert jönne vele minden. Ez tehát marad az átalakításig, ami ki tudja mikor lesz... A Lomis akvárium technikája nagyon lassan halad. Vagyis a lámpa projekt, a szűrőt nem én gyártom szerencsére... De talán karácsonyra összeáll legalább a pilács, és ha jól sikerül, akkor erre az akváriumra is ledes világítást fogok barkácsolni, mert marha lusta vagyok a fénycsöveket cserélgetni. Meg azért ledből bikább dolgokat ki lehet hozni. De hát először a lomis akváriumon tesztelem le majd az egész gyártási procedúrát, meg hogy hogy szeretik a növények. A kis anciról majdnem megfeledkeztem. Ez a hal tiszta sztahanovista. Nagyon jól dolgozik, bár még kicsike ehhez az akváriumhoz, de azért meglátszik a munkája. Jó vétel volt.
2014. november 17., hétfő 20:48 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Tényleg szép. És a képek is jók!
|
2014. november 17., hétfő 20:04 |
|
|
Molroth
|
papó írta: De jó színe van.. Dr. Garden szerint is.
2014. november 17., hétfő 19:22 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Szép színe lett neki nagyon !
|
2014. november 17., hétfő 19:16 |
|
|