Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:35

Hozzászólás a témához  [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Következő
 S.S.D.D. 
Szerző Üzenet

Marha pipa vagyok, mert az ügyes kis anciból garnéla kaja lett..... :(
A héten ma délután volt szerencsém látni az akit, mert hétfőn, kedden 12 óráztam és már csak sötétben "láttam" az akváriumot.
Nem tudom, hogy miért pusztulnak nálam az algaevő halak... :(
Ránézésre minden rendben, az amanok, meg az rc-k tök jól érzik magukat, utóbbiak szaporodnak is, az endlerek szintén jól vannak, folyamatosan van szaporulat. Nem tudom mi lehet a probléma. :(
Lehet, hogy veszek 2 sima normál ancit, nem albínót, nem superredet, nem fátyolfarkút, nem mutagénnel kezeltet... :(

2015. január 21., szerda 20:33

Molroth írta:
Sancho írta:
Gratula az akváriumhoz. Nekem nagyon tetszett a korábbi elrendezés is, de az a mostani valóban jobb.

Köszönöm szépen!
Sajnos azonban nincs túl jó passzban... Látszódik már rajta nagyon a kimerült táptalaj és a régóta gyűlő mulm, ráadásul a co2-vel is problémáim vannak, mert valahol lehet, hogy ereszt a rendszer, illetve a mostani difim enyhén szólva borzalmasan porlaszt, és nem tartja a megfelelő nyomást... Szóval van alga, meg a növények is behúzták a kéziféket... kivéve a rotalát, ami szépen fejlődik, de kicsit tanácstalan vagyok a nyírásával kapcsolatban, hogy hogyan tudnám szépen megformázni, illetve hogy kell.e még dúsítanom.

Most hétvégén az anubiasokat kiszedtem az akvából, mert egy másikban fognak majd tovább éldegélni, ezen kívül a pinnatifidák tetejét megnyestem, mert már kikukucskált a teteje a szabad levegőre, de mivel nem tudom spriccelgetni napi szinten többször, így elszáradt, megfonnyadt és nem akartam hogy emiatt problémák legyenek..

Ezen kívül még a barna alga kezd erősödni, lehet, hogy kevés, vagy lusta az 1db anci. No meg a fény is kezd kevés lenni...
remélem, hogy talán idén sikerül valamilyen technikai előrelépést elérnem a nagynyomású co2 és a lágyvíz felé, bár ahogy eddig az év kezdődött.... :S

Szóval néha kezdem úgy érezni, hogy eladom az egészet a francba... :P De hát valamilyen hobbi csak kell! :D Bár elég nehéz egy kisbaba mellett. ezért nem is álltam még neki a garnélás akváriumom előkészítésének...

Igen, kisbaba mellett nehéz. Nem csak ez, minden.
Nekem nem kisbabáim, csak kisgyermekeim vannak. Három. Úgyhogy tapasztalatból mondom: türelem, s mindenre lesz időd.
(Ha mégis ki akarod dobni az aksit, szólj! Itt lakok a közeledben. :D )

2015. január 13., kedd 12:11

Sancho írta:
Gratula az akváriumhoz. Nekem nagyon tetszett a korábbi elrendezés is, de az a mostani valóban jobb.

Köszönöm szépen!
Sajnos azonban nincs túl jó passzban... Látszódik már rajta nagyon a kimerült táptalaj és a régóta gyűlő mulm, ráadásul a co2-vel is problémáim vannak, mert valahol lehet, hogy ereszt a rendszer, illetve a mostani difim enyhén szólva borzalmasan porlaszt, és nem tartja a megfelelő nyomást... Szóval van alga, meg a növények is behúzták a kéziféket... kivéve a rotalát, ami szépen fejlődik, de kicsit tanácstalan vagyok a nyírásával kapcsolatban, hogy hogyan tudnám szépen megformázni, illetve hogy kell.e még dúsítanom.

Most hétvégén az anubiasokat kiszedtem az akvából, mert egy másikban fognak majd tovább éldegélni, ezen kívül a pinnatifidák tetejét megnyestem, mert már kikukucskált a teteje a szabad levegőre, de mivel nem tudom spriccelgetni napi szinten többször, így elszáradt, megfonnyadt és nem akartam hogy emiatt problémák legyenek..

Ezen kívül még a barna alga kezd erősödni, lehet, hogy kevés, vagy lusta az 1db anci. No meg a fény is kezd kevés lenni...
remélem, hogy talán idén sikerül valamilyen technikai előrelépést elérnem a nagynyomású co2 és a lágyvíz felé, bár ahogy eddig az év kezdődött.... :S

Szóval néha kezdem úgy érezni, hogy eladom az egészet a francba... :P De hát valamilyen hobbi csak kell! :D Bár elég nehéz egy kisbaba mellett. ezért nem is álltam még neki a garnélás akváriumom előkészítésének...

2015. január 13., kedd 10:56

2015. január 13., kedd 10:10
Adminisztrátor

Boldo Új Évet !
Köszönöm , hogy megosztottad itt is a képet :)

2015. január 1., csütörtök 12:51

Ismét eltelt egy év és ismét csak megköszönni tudom mindenkinek a segítséget, jó szót, kritikát! :)
Idén nem az akvarisztikán volt a hangsúly, hanem az utánpótlás biztosításán, nincs is más hátra, mint hogy boldog új évet kívánjunk a kis akvakertész társammal mindenkinek!
Kép
:pápá:

2014. december 31., szerda 19:30

papó írta:
Az a kis forrasztás nem gond.
De innen úgy tűnik , mintha az egész teteje rézből lenne.

Az csak a fény miatt van. Csak gyorsan lefényképeztem a sufniban, ahol egyelőre állomásozik ez a hurka töltő. :D
A teteje is saválló acéllemezből van. 8-)
Szépségdíjas tuti nem lesz, de a végeredmény talán szebb lesz, mint egy kókányolt valami. :D
De még hosszú hónapokig készülni fog, ha csak ennyi szabadidőm lesz, meg ilyen kevéske keretem, mint az utóbbi hónapokban, mert hát mindig valami másra kell a pénz is, meg az idő is. De legalább már nem stresszelek rajta. :P

2014. december 7., vasárnap 12:56
Adminisztrátor

Az a kis forrasztás nem gond.
De innen úgy tűnik , mintha az egész teteje rézből lenne.

2014. december 7., vasárnap 12:39

Járt nálam tegnap a mikulás és ezt hozta:
[url='https://flic.kr/p/q2LrBJ']Kép

Kell még políroznom, hogy vállalható legyen, illetve sajnos a csövezéseket csak úgy tudták megoldani a vékony falvastagság miatt hogy jó passzosra csinálták, és a külső oldalon keményforrasztással rézzel tudták csak rápattintani a ki és befolyó csonkokat. Ezeket még méretre kell vágnom, hogy kicsit rövidebbek legyenek, illetve a belső peremet szilikonnal vékonyan átkenem, hogy az a minimális rézfelület is a lehető legkisebbre zsugorodjon. Sajnos nem találtam eddig megfelelő külső vízpumpát, ami szárazon is üzemeltethető, csak az eheim féle 2000lp-s és az iwaki centrifuga van, de mindkettő túl sok nekem, így a pumpa belül kap helyet, tehát ezt is meg kell még oldanom, no meg a fedélbe kell keresnem valami jó vastag gumi tömítést, és egy tömszelence kell a pumpa vezetékének is, aminek a helyét még ki kell fúrnom.
De eddig 0 forintba került, szóval nem gond, hogy nekem is lesz vele még melóm.
Az adatai (még nem mértem le, hogy mennyire pontos):
Cső átmérő: 150mm
Magasság: 500mm
Térfogat: ~12L

De mivel lesz az alján ülepítő, illetve a tetején a pumpa miatt is kiesik egy szakasz, így a szűrő ház tervezett hasznos térfogata a következőképp alakul:
Ülepítő: 50mm magas (1,2L)
Szivattyúház: 90mm magas (2,1L)
hasznos térfogat: 360mm magas (8,5L)

Egyelőre a terv szerint egy 1200 lph névleges teljesítményű pumpa kerül majd bele szivaccsal, lávakővel, troppal és perlonnal. A csövezésébe pedig mindkét ágon valamilyen jó minőségű gardena csapot fogok beiktatni, hogy zárható/szabályozható legyen.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Molroth 2014. december 7., vasárnap 12:52-kor.

2014. december 7., vasárnap 12:33

A mai nap kérdése:
Hogyan kerül az amano garnéla a szekrénybe?!?! :o

Ma találtam meg szegényt kiszáradva a szűrő és az élesztős flakonok között. Mi ez, ha nem X-akta? :ezkesz: :greyalien:
Béke poraira. Kép

2014. november 30., vasárnap 21:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Következő