|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:35
|
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Marha pipa vagyok, mert az ügyes kis anciból garnéla kaja lett..... A héten ma délután volt szerencsém látni az akit, mert hétfőn, kedden 12 óráztam és már csak sötétben "láttam" az akváriumot. Nem tudom, hogy miért pusztulnak nálam az algaevő halak... Ránézésre minden rendben, az amanok, meg az rc-k tök jól érzik magukat, utóbbiak szaporodnak is, az endlerek szintén jól vannak, folyamatosan van szaporulat. Nem tudom mi lehet a probléma. Lehet, hogy veszek 2 sima normál ancit, nem albínót, nem superredet, nem fátyolfarkút, nem mutagénnel kezeltet...
2015. január 21., szerda 20:33 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
Molroth írta: Sancho írta: Gratula az akváriumhoz. Nekem nagyon tetszett a korábbi elrendezés is, de az a mostani valóban jobb. Köszönöm szépen! Sajnos azonban nincs túl jó passzban... Látszódik már rajta nagyon a kimerült táptalaj és a régóta gyűlő mulm, ráadásul a co2-vel is problémáim vannak, mert valahol lehet, hogy ereszt a rendszer, illetve a mostani difim enyhén szólva borzalmasan porlaszt, és nem tartja a megfelelő nyomást... Szóval van alga, meg a növények is behúzták a kéziféket... kivéve a rotalát, ami szépen fejlődik, de kicsit tanácstalan vagyok a nyírásával kapcsolatban, hogy hogyan tudnám szépen megformázni, illetve hogy kell.e még dúsítanom. Most hétvégén az anubiasokat kiszedtem az akvából, mert egy másikban fognak majd tovább éldegélni, ezen kívül a pinnatifidák tetejét megnyestem, mert már kikukucskált a teteje a szabad levegőre, de mivel nem tudom spriccelgetni napi szinten többször, így elszáradt, megfonnyadt és nem akartam hogy emiatt problémák legyenek.. Ezen kívül még a barna alga kezd erősödni, lehet, hogy kevés, vagy lusta az 1db anci. No meg a fény is kezd kevés lenni... remélem, hogy talán idén sikerül valamilyen technikai előrelépést elérnem a nagynyomású co2 és a lágyvíz felé, bár ahogy eddig az év kezdődött.... :S Szóval néha kezdem úgy érezni, hogy eladom az egészet a francba... De hát valamilyen hobbi csak kell! Bár elég nehéz egy kisbaba mellett. ezért nem is álltam még neki a garnélás akváriumom előkészítésének... Igen, kisbaba mellett nehéz. Nem csak ez, minden. Nekem nem kisbabáim, csak kisgyermekeim vannak. Három. Úgyhogy tapasztalatból mondom: türelem, s mindenre lesz időd. (Ha mégis ki akarod dobni az aksit, szólj! Itt lakok a közeledben. )
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 13., kedd 12:11 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Sancho írta: Gratula az akváriumhoz. Nekem nagyon tetszett a korábbi elrendezés is, de az a mostani valóban jobb. Köszönöm szépen! Sajnos azonban nincs túl jó passzban... Látszódik már rajta nagyon a kimerült táptalaj és a régóta gyűlő mulm, ráadásul a co2-vel is problémáim vannak, mert valahol lehet, hogy ereszt a rendszer, illetve a mostani difim enyhén szólva borzalmasan porlaszt, és nem tartja a megfelelő nyomást... Szóval van alga, meg a növények is behúzták a kéziféket... kivéve a rotalát, ami szépen fejlődik, de kicsit tanácstalan vagyok a nyírásával kapcsolatban, hogy hogyan tudnám szépen megformázni, illetve hogy kell.e még dúsítanom. Most hétvégén az anubiasokat kiszedtem az akvából, mert egy másikban fognak majd tovább éldegélni, ezen kívül a pinnatifidák tetejét megnyestem, mert már kikukucskált a teteje a szabad levegőre, de mivel nem tudom spriccelgetni napi szinten többször, így elszáradt, megfonnyadt és nem akartam hogy emiatt problémák legyenek.. Ezen kívül még a barna alga kezd erősödni, lehet, hogy kevés, vagy lusta az 1db anci. No meg a fény is kezd kevés lenni... remélem, hogy talán idén sikerül valamilyen technikai előrelépést elérnem a nagynyomású co2 és a lágyvíz felé, bár ahogy eddig az év kezdődött.... :S Szóval néha kezdem úgy érezni, hogy eladom az egészet a francba... De hát valamilyen hobbi csak kell! Bár elég nehéz egy kisbaba mellett. ezért nem is álltam még neki a garnélás akváriumom előkészítésének...
2015. január 13., kedd 10:56 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
Gratula az akváriumhoz. Nekem nagyon tetszett a korábbi elrendezés is, de az a mostani valóban jobb.
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 13., kedd 10:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Boldo Új Évet ! Köszönöm , hogy megosztottad itt is a képet
2015. január 1., csütörtök 12:51 |
|
|
Molroth
|
Ismét eltelt egy év és ismét csak megköszönni tudom mindenkinek a segítséget, jó szót, kritikát! Idén nem az akvarisztikán volt a hangsúly, hanem az utánpótlás biztosításán, nincs is más hátra, mint hogy boldog új évet kívánjunk a kis akvakertész társammal mindenkinek!
2014. december 31., szerda 19:30 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Az a kis forrasztás nem gond. De innen úgy tűnik , mintha az egész teteje rézből lenne. Az csak a fény miatt van. Csak gyorsan lefényképeztem a sufniban, ahol egyelőre állomásozik ez a hurka töltő. A teteje is saválló acéllemezből van. Szépségdíjas tuti nem lesz, de a végeredmény talán szebb lesz, mint egy kókányolt valami. De még hosszú hónapokig készülni fog, ha csak ennyi szabadidőm lesz, meg ilyen kevéske keretem, mint az utóbbi hónapokban, mert hát mindig valami másra kell a pénz is, meg az idő is. De legalább már nem stresszelek rajta.
2014. december 7., vasárnap 12:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Az a kis forrasztás nem gond. De innen úgy tűnik , mintha az egész teteje rézből lenne.
2014. december 7., vasárnap 12:39 |
|
|
Molroth
|
Járt nálam tegnap a mikulás és ezt hozta: [url='https://flic.kr/p/q2LrBJ'] Kell még políroznom, hogy vállalható legyen, illetve sajnos a csövezéseket csak úgy tudták megoldani a vékony falvastagság miatt hogy jó passzosra csinálták, és a külső oldalon keményforrasztással rézzel tudták csak rápattintani a ki és befolyó csonkokat. Ezeket még méretre kell vágnom, hogy kicsit rövidebbek legyenek, illetve a belső peremet szilikonnal vékonyan átkenem, hogy az a minimális rézfelület is a lehető legkisebbre zsugorodjon. Sajnos nem találtam eddig megfelelő külső vízpumpát, ami szárazon is üzemeltethető, csak az eheim féle 2000lp-s és az iwaki centrifuga van, de mindkettő túl sok nekem, így a pumpa belül kap helyet, tehát ezt is meg kell még oldanom, no meg a fedélbe kell keresnem valami jó vastag gumi tömítést, és egy tömszelence kell a pumpa vezetékének is, aminek a helyét még ki kell fúrnom. De eddig 0 forintba került, szóval nem gond, hogy nekem is lesz vele még melóm. Az adatai (még nem mértem le, hogy mennyire pontos): Cső átmérő: 150mm Magasság: 500mm Térfogat: ~12L De mivel lesz az alján ülepítő, illetve a tetején a pumpa miatt is kiesik egy szakasz, így a szűrő ház tervezett hasznos térfogata a következőképp alakul: Ülepítő: 50mm magas (1,2L) Szivattyúház: 90mm magas (2,1L) hasznos térfogat: 360mm magas (8,5L) Egyelőre a terv szerint egy 1200 lph névleges teljesítményű pumpa kerül majd bele szivaccsal, lávakővel, troppal és perlonnal. A csövezésébe pedig mindkét ágon valamilyen jó minőségű gardena csapot fogok beiktatni, hogy zárható/szabályozható legyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Molroth 2014. december 7., vasárnap 12:52-kor.
|
2014. december 7., vasárnap 12:33 |
|
|
Molroth
|
A mai nap kérdése: Hogyan kerül az amano garnéla a szekrénybe?!?! Ma találtam meg szegényt kiszáradva a szűrő és az élesztős flakonok között. Mi ez, ha nem X-akta? :greyalien: Béke poraira.
2014. november 30., vasárnap 21:05 |
|
|