|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:44
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Hétvégén vízcsere volt, végre az utolsó súlyozó kő is kikerült. Pakolásztam még a fákat, de a fényképeket nézegetve gyanús, hogy egy-kettőt likvidálni fogok, mert nem nagyon akarnak beleilleszkedni a képbe, és az alakjuk miatt nem tudom őket úgy forgatni, hogy jó legyen. A monte carlonak megmutattam az ollót, mert a régebbi hajtásai felfelé álltak, az újak már szépen keresik az utat a talajban. A többi növény is kezdi érezni a jóságot, és hozzák az új hajtásokat. Az előző setupnál észrevettem, hogy az RC-k abbahagyták a szaporodást, valami nem tetszett nekik, így örömmel figyeltem meg, hogy apró garnélák molyolnak a gyökerek között Beüzemeltem egy házi reaktort is, mert elégedetlen voltam a difivel. A dc-n majd ma tudom megfigyelni, hogy látható-e változás, a tegnapi vízcsere miatt nem kaptam használható visszajelzést. Érkezik a héten pinnatifida hygrophila és anubias petite, ami reményeim szerint még dobni fog a látványon picit, aztán már csak a növekedést kell várni, és jó világot biztosítani az élőlényeknek. Végül egy kép a tegnapi állapotról telefonnal: Nem tudom elképzelni mi lesz a végleges elrendezés . Gondolom akkor fog jobban kibontakozni ha a végleges növények a helyükre kerülnek .
2016. április 4., hétfő 19:59 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Hétvégén vízcsere volt, végre az utolsó súlyozó kő is kikerült. Pakolásztam még a fákat, de a fényképeket nézegetve gyanús, hogy egy-kettőt likvidálni fogok, mert nem nagyon akarnak beleilleszkedni a képbe, és az alakjuk miatt nem tudom őket úgy forgatni, hogy jó legyen. A monte carlonak megmutattam az ollót, mert a régebbi hajtásai felfelé álltak, az újak már szépen keresik az utat a talajban. A többi növény is kezdi érezni a jóságot, és hozzák az új hajtásokat. Az előző setupnál észrevettem, hogy az RC-k abbahagyták a szaporodást, valami nem tetszett nekik, így örömmel figyeltem meg, hogy apró garnélák molyolnak a gyökerek között Beüzemeltem egy házi reaktort is, mert elégedetlen voltam a difivel. A dc-n majd ma tudom megfigyelni, hogy látható-e változás, a tegnapi vízcsere miatt nem kaptam használható visszajelzést. Érkezik a héten pinnatifida hygrophila és anubias petite, ami reményeim szerint még dobni fog a látványon picit, aztán már csak a növekedést kell várni, és jó világot biztosítani az élőlényeknek. Végül egy kép a tegnapi állapotról telefonnal:
|
2016. április 4., hétfő 14:47 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Tegnap vízcsere volt, és a szűrőcsöveket is kitakarítottam, mert nagyon le volt gatyásodva a flow. Reméltem, hogy nem kell szétszednem a szűrőt, és így is lett, a csövek takarítása jelentős növekedést hozott. A növények kezdenek magukhoz térni a restart után, jelenleg 6 órát megy a világítás. TF micro megy az akiba, adagoltam macrot is, de a hét végére elkezdett szőrösödni az üveg, úgyhogy azt egyelőre hanyagolom. A legtöbb súlyozó kő lekerült, már csak egy ág nem akar lent maradni, de azt amúgy is el akarom vágni. Az az, ami keresztbe megy. Az nem jó ott. Van még mit alakítani a hardscape-en, és még növényeket is tervezek. Egy tegnap esti telefonos:
|
2016. március 29., kedd 10:43 |
|
|
zoi
|
papó írta: Lehet fissidenssel kellene "bevetni az egészet .? . Picit nagyobb változatosságot tervezek. Még anubias petit-re gondoltam egy-két helyre.
|
2016. március 17., csütörtök 21:20 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: papó írta: zoi írta: Egy mai állapot. Hangoltam a telefonon is, így azért jobb a színhűség: Mióta Hugó felépítette a csodás akváriumát , már semmin sem csodálkozom .. Emlékeztek még erre a képre és mi lett belőle ...? A hugó-féle metamorfózissal meg lennék elégedve Lehet fissidenssel kellene "bevetni az egészet .? .
2016. március 17., csütörtök 20:29 |
|
|
zoi
|
papó írta: zoi írta: Egy mai állapot. Hangoltam a telefonon is, így azért jobb a színhűség: Mióta Hugó felépítette a csodás akváriumát , már semmin sem csodálkozom .. Emlékeztek még erre a képre és mi lett belőle ...? A hugó-féle metamorfózissal meg lennék elégedve
|
2016. március 17., csütörtök 18:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Egy mai állapot. Hangoltam a telefonon is, így azért jobb a színhűség: Mióta Hugó felépítette a csodás akváriumát , már semmin sem csodálkozom .. Emlékeztek még erre a képre és mi lett belőle ...?
2016. március 17., csütörtök 18:21 |
|
|
zoi
|
Egy mai állapot. Hangoltam a telefonon is, így azért jobb a színhűség:
|
2016. március 17., csütörtök 18:06 |
|
|
zoi
|
Mexx2 írta: Hány kiló követ tettél bele? Nem mértem le, de a lávakő viszonylag porózus, így könnyebb, mint nagy azért egy 30 kg biztos van benne.
|
2016. március 16., szerda 13:50 |
|
|
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
valóban érdekes forma. Még hasonlót se látni. Épp ettől különleges. Tetszik.
|
2016. március 16., szerda 8:14 |
|
|