|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:56
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: A múltkori óta nem sok változás történt, a beömlő-csere még nem hozott egyértelmű eredményt. Ecset továbbra is van, viszont talán a zöld por kevésbé mutatkozik az üvegen. Elöl az acicularis eléggé stagnál, ennyi idő alatt már többet várnék. Bár úgy vettem észre, hogy a kvarchomokban nem nyom valami őrületes sprintet. Lehet az a baja. Picit variáltam a sziklakupac felső részén, egy szép bolbitist el tudnék képzelni oda. Apropó nem tud valaki borítékolni nekem egy kisebb rizómás bolbitist? Néhány száz forintot szívesen átutalok, vagy megoldjuk valahogy. Szeged-Vásárhely vonal előnyben Egy tegnapi kép a végére: Más növény is szóba jöhet a kupacra ?
2016. május 20., péntek 7:48 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
JANNUS333 írta: Azért egyre jobb, letisztult képet mutat..alakul ez szépen... Köszi!
|
2016. május 20., péntek 4:48 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Azért egyre jobb, letisztult képet mutat..alakul ez szépen...
|
2016. május 19., csütörtök 21:12 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
A múltkori óta nem sok változás történt, a beömlő-csere még nem hozott egyértelmű eredményt. Ecset továbbra is van, viszont talán a zöld por kevésbé mutatkozik az üvegen. Elöl az acicularis eléggé stagnál, ennyi idő alatt már többet várnék. Bár úgy vettem észre, hogy a kvarchomokban nem nyom valami őrületes sprintet. Lehet az a baja. Picit variáltam a sziklakupac felső részén, egy szép bolbitist el tudnék képzelni oda. Apropó nem tud valaki borítékolni nekem egy kisebb rizómás bolbitist? Néhány száz forintot szívesen átutalok, vagy megoldjuk valahogy. Szeged-Vásárhely vonal előnyben Egy tegnapi kép a végére:
|
2016. május 19., csütörtök 19:39 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: Molroth írta: Esetleg azt próbáltad, hogy a hátsó sarokból ferdén előre állítva rakod a lily-t? Vagyis, hogy a front üveg felé nyomja a vizet? Bocs, akartam válaszolni, de telefonon néztem, és ott nem annyira áll kezemre a gépelés. Szóval a lily az inkáb jet sajnos. Akrilból nem lehet olyan szép nagy beömlőt készíteni, ezért eléggé vékony sugárban tolta a vizet. Érdekes, hogy régebben nem volt vele gondom, az utóbbi két setupnál jött elő nagyon az ecset, és nem akar tágítani. Talán majd az esőztetővel. Egészen más az áramlás az akváriumban, úgy, hogy a szűrő kevésbé van fojtva. Néhány hetet adok neki, aztán meglátjuk. Ha jó lesz, lehet szerzek akrilt, és készítek egy esőztetőt. És egy kérdés úgy mindenkihez: ha a pinnatifida-t visszanyírom, akkor kihajt, ha lenyomom a talajba, vagy csak a gyökeres részeket lehet felhasználni? Jaja, gondoltam, hogy a túl koncentrált flow az oka, ezért is írtam, hogy megpróbálhatod keresztben "meglőni" vele az akvát úgy, hogy ne essen a flow útjába tereptárgy, és így talán hosszabb távon, jobban eloszlik/lecsendesedik. De az esőztető is jó ötlet. A pinnatifidát simán elültetheted, kigyökeresedik majd szépen.
2016. május 6., péntek 11:24 |
|
|
zoi
|
Molroth írta: Esetleg azt próbáltad, hogy a hátsó sarokból ferdén előre állítva rakod a lily-t? Vagyis, hogy a front üveg felé nyomja a vizet? Bocs, akartam válaszolni, de telefonon néztem, és ott nem annyira áll kezemre a gépelés. Szóval a lily az inkáb jet sajnos. Akrilból nem lehet olyan szép nagy beömlőt készíteni, ezért eléggé vékony sugárban tolta a vizet. Érdekes, hogy régebben nem volt vele gondom, az utóbbi két setupnál jött elő nagyon az ecset, és nem akar tágítani. Talán majd az esőztetővel. Egészen más az áramlás az akváriumban, úgy, hogy a szűrő kevésbé van fojtva. Néhány hetet adok neki, aztán meglátjuk. Ha jó lesz, lehet szerzek akrilt, és készítek egy esőztetőt. És egy kérdés úgy mindenkihez: ha a pinnatifida-t visszanyírom, akkor kihajt, ha lenyomom a talajba, vagy csak a gyökeres részeket lehet felhasználni?
|
2016. május 6., péntek 9:52 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: papó írta: Neme lenne jobb ha a másik oldalon lenne az esőztető ? Csak azért hogy az áramlás nem ütközne semmibe .. A "kupac" felső része az viszonylag hátul van, az esőztető meg inkább elöl nyomja a vizet. Hátul a visszatérő áramlat is tompítja picit. A fa mögötti pinnatifida pl már az esőztető felé áll az áramlás miatt. Egyébként gondoltam a másik oldalra én is, de a jobb oldalon kevesebb helye lenne fordulni a víznek, attól félek, hogy a kőrakás alja túl nagy áramlást kapna. Egyelőre marad így, de azért figyelem a jeleket. Esetleg azt próbáltad, hogy a hátsó sarokból ferdén előre állítva rakod a lily-t? Vagyis, hogy a front üveg felé nyomja a vizet?
2016. május 3., kedd 5:00 |
|
|
zoi
|
papó írta: Neme lenne jobb ha a másik oldalon lenne az esőztető ? Csak azért hogy az áramlás nem ütközne semmibe .. A "kupac" felső része az viszonylag hátul van, az esőztető meg inkább elöl nyomja a vizet. Hátul a visszatérő áramlat is tompítja picit. A fa mögötti pinnatifida pl már az esőztető felé áll az áramlás miatt. Egyébként gondoltam a másik oldalra én is, de a jobb oldalon kevesebb helye lenne fordulni a víznek, attól félek, hogy a kőrakás alja túl nagy áramlást kapna. Egyelőre marad így, de azért figyelem a jeleket.
|
2016. május 2., hétfő 18:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Tegnap vizet cseréltem, és lecseréltem a DIY lily-t egy esőztetőre, mert az ecset itt is felütötte a fejét, és egyre jobban nyomul. Carboval kezelem, de remélem, hogy ez volt a kiváltó ok, és végre visszavonul. Az üveg is zöldült, így visszavettem a világítás időtartamát. 6 órát megy most a 70W hqi a lehető legmagasabban. Most hagyom néhány hétig így az akit, és reménykedem a pozitív változásban. Egy tegnap készült kép: Neme lenne jobb ha a másik oldalon lenne az esőztető ? Csak azért hogy az áramlás nem ütközne semmibe ..
2016. május 2., hétfő 18:22 |
|
|
zoi
|
Tegnap vizet cseréltem, és lecseréltem a DIY lily-t egy esőztetőre, mert az ecset itt is felütötte a fejét, és egyre jobban nyomul. Carboval kezelem, de remélem, hogy ez volt a kiváltó ok, és végre visszavonul. Az üveg is zöldült, így visszavettem a világítás időtartamát. 6 órát megy most a 70W hqi a lehető legmagasabban. Most hagyom néhány hétig így az akit, és reménykedem a pozitív változásban. Egy tegnap készült kép:
|
2016. május 2., hétfő 16:44 |
|
|