Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:30

Hozzászólás a témához  [ 106 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő
 Roots, Rock, Reggae 
Szerző Üzenet

Elképzeltem fák nélkül. Szerintem úgy is jó lenne. :)

2016. május 24., kedd 17:39

Folyamatos a rendezgetés. Nekem is pont azok szúrták a szemem a képen. Az a baj, hogy élőben mindig más, mire látom a képet, akkor meg már nem matatok. Lesz ez még jobb is.

2016. május 24., kedd 14:11
Adminisztrátor

Nem rossz pedig , de a fákat még rendezgetned kell .
Elölről áttenném a fákat oldalra .
Ez így nagyon szabályos mint egy tűzrakás .
Kép

2016. május 23., hétfő 20:15

Molroth írta:
De majd a Mester is nyilatkozik gondolom. :)

Vártam, de nem löki a tutit :)
A hétvégi karbantartás során picit ügyködtem, egy-két fa megint elvándorolt a helyéről, de még mindig látok nem passzoló dolgot, szóval ez még mindig nem a végleges. Még jó, hogy nem rögzítettem a scape-be nagyon a fákat, mert akkor bosszantóbb lenne a folyamatos pakolászás. Betettem egy követ is bal hátulra, mert nagyon üresnek éreztem azt a részt. Még eléggé tájidegen de mohát akarok rá növeszteni, meg lehet megspékelem egy-két növénnyel a környékét. A színe is sötétedni fog, ha tölt némi időt a vízben.
A zöld por talán kezd visszavonulót fújni, köszönhetően a világítás időtartam csökkentésének, és/vagy az esőztető aktiválásának. Az ecset továbbra is jelen van, bár annak azért több idő kell, hogy búcsút inthessek neki, legalábbis ha az előbbi gyógymódok valamelyike gyógyír lehet. Elsősorban ezért tettem be az esőztetőt, egyelőre türelmes vagyok, meglátjuk.
Elöl az acicularis továbbra sem akar rákapcsolni, pedig táptalaj van az aljzat alatt, bár az is igaz, hogy elöl nem megy ki a frontüvegig. Lehet tolni kellene nekik némi táptabit. Szerintetek?
Próbáltam fényképezni tegnap villanyleó előtt, ebből a vállalhatók:
Kép

Kép

Kép

2016. május 23., hétfő 20:02

zoi írta:
Molroth írta:
Nekem semmi gondom nincs vele azon kívül, hogy lassú, és az elején hisztis növény. Csak a kérdésedre válaszoltam, hogy mik azok a növények, amik még hasonlítanak rá valamelyest. :)

Jogos :) Inkább Gábornak ment volna a kérdés, hogy miért is? És lehet, hogy nálam nagyobb növényismerőként valami az eszébe ötlött, amit szívesen látna a dombtetőn :shock:

Szerintem csak annyi, hogy pl amiket írtam, könnyebben/olcsóbban beszerezhetőek pl nyírásból. És jól is szaporíthatóak.
De majd a Mester is nyilatkozik gondolom. :)

2016. május 20., péntek 15:06

Molroth írta:
Nekem semmi gondom nincs vele azon kívül, hogy lassú, és az elején hisztis növény. Csak a kérdésedre válaszoltam, hogy mik azok a növények, amik még hasonlítanak rá valamelyest. :)

Jogos :) Inkább Gábornak ment volna a kérdés, hogy miért is? És lehet, hogy nálam nagyobb növényismerőként valami az eszébe ötlött, amit szívesen látna a dombtetőn :shock:

2016. május 20., péntek 14:50

zoi írta:
Köszi a tippet, átgondolom. De mi is a problem a bolbitissel?

2016. május 20., péntek 14:06

Köszi a tippet, átgondolom. De mi is a problem a bolbitissel?

2016. május 20., péntek 13:12

zoi írta:
Igen, de valami páfrányos kinézetűre gondoltam. A bolbitist talán még ki is lehetne növeszteni az akvából.

Hygrophila difformis
Ceratopteris Thalictroides

Ezek némileg hasonlítanak, az utóbbi egészen biztosan kinöveszthető a felszín fölé. ;)

2016. május 20., péntek 8:35

papó írta:
Más növény is szóba jöhet a kupacra ?

Igen, de valami páfrányos kinézetűre gondoltam. A bolbitist talán még ki is lehetne növeszteni az akvából.

2016. május 20., péntek 8:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 106 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő