Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:44

Hozzászólás a témához  [ 106 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Következő
 Roots, Rock, Reggae 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

zoi írta:
Gondoltam, hogy ilyen ez. Lehet, hogy nem teljesen egyformák a színhőmérsékletek ugyanolyan izzóknál?

Valószínűleg a helyiség egésze befolyással lehet az akváriumra , hiába ugyan az az izzó , más a helyiség ..

2016. július 19., kedd 21:23

titusz írta:
Nekem is jobban bejön fák nélkül.
A sötét hátteret én is akartam javasolni, most égeti a szemem a sok fehér. Még jobb hátul a steam sort hiányolom, de látom alakulóban. Még középen elöl nekem az alsó anubias nagyon rontja az arányokat, ott pont olyan jó kis részletesnek tünik, nekem az vonza a szemet, de valahogy az anubias ott nagynak tünik túl közel hozza az egészet, nekem valahogy pont ott mélyülne az egész egy kicsit.

Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről

Jobb hátul csak némi ammania sp bonsai van, nem igazán stem, csak kimaradt és nem volt szívem kidobni. Jogos az észrevétel, elöl tényleg nagy az anubias. Ez az egy jó ebben az akvában, hogy mindíg van valami változtatni való :)

2016. július 19., kedd 20:48

Gondoltam, hogy ilyen ez. Lehet, hogy nem teljesen egyformák a színhőmérsékletek ugyanolyan izzóknál?

2016. július 19., kedd 20:42
Adminisztrátor

zoi írta:
papó írta:
Nekem jobban bejön így fák nélkül .
Az ecset a kevés Co2 a limnobium lyukacsosodás pedig macro hiány :)
Az acicularis azért el van Co2 nélkül is . ..
Ha a megvilágítás -színhőmérséklet - nem tetszik neki , akkor makacskodik .

Nekem is jobban bejön, ezért vettem ki a fákat, de még mindig nem végleges a forma asszem. lehet sötét háttérrel is kipróbálom
Most jól feltekertem a CO2-t, meglátom, hogy az ecset mit reagál. Eddig nem mertem feljebb venni, mert nagyon hártyás volt a víz. Nem tudom, hogy hol volt a bibi a reaktorral :hogyis?:
Lehet, hogy színhőmérséklet. Én is gondoltam rá, hogy le kellene cserélni a HQI izzót, de a pénztárca szűkös, és nem tudom, hogy olcsóbbal mi a tapasztalat - Ha valakinek van tapasztalata, jöhet :)

Nagyon nem egyszerü tuti tanácsot adni . Az egyik akváriumomnál hibátlan - kényes növényeknél - az olcsóbb Hqi Izzó .. a másiknál pedig csak kínlódok vele ..
Tudom , hogy a színhőmérséklet nem jó az én esetemben .

2016. július 19., kedd 20:24

Nekem is jobban bejön fák nélkül.
A sötét hátteret én is akartam javasolni, most égeti a szemem a sok fehér. Még jobb hátul a steam sort hiányolom, de látom alakulóban. Még középen elöl nekem az alsó anubias nagyon rontja az arányokat, ott pont olyan jó kis részletesnek tünik, nekem az vonza a szemet, de valahogy az anubias ott nagynak tünik túl közel hozza az egészet, nekem valahogy pont ott mélyülne az egész egy kicsit.

Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről

2016. július 19., kedd 19:53

papó írta:

Nekem is jobban bejön, ezért vettem ki a fákat, de még mindig nem végleges a forma asszem. lehet sötét háttérrel is kipróbálom
Most jól feltekertem a CO2-t, meglátom, hogy az ecset mit reagál. Eddig nem mertem feljebb venni, mert nagyon hártyás volt a víz. Nem tudom, hogy hol volt a bibi a reaktorral :hogyis?:
Lehet, hogy színhőmérséklet. Én is gondoltam rá, hogy le kellene cserélni a HQI izzót, de a pénztárca szűkös, és nem tudom, hogy olcsóbbal mi a tapasztalat - Ha valakinek van tapasztalata, jöhet :)

2016. július 19., kedd 14:50
Adminisztrátor

zoi írta:
Sziasztok!

Jó rég nem sikerült bejegyzést írni a naplómba. Eléggé elfoglalt voltam az utóbbi időben, az akváriumra is kevesebb időm jutott. A vízcserék néha megcsúsztak néhány napot, és az ecset alga kezelése is akadozott, akadozik. Ezzel fel is fedtem az egyik problémámat, még mindig küzdök az ecsettel, de próbálom kordában tartani. Elöl az acicularis+parvula nem nagyon akarja magáénak érezni a terepet, ott egy jó nagy frissítésre lenne szükség, szegedieket kérdezem, hogy a Trópusban árulnak-e zselés növényt? Két adag acicularis jót tenne az előtérnek. Folyamatosan pakolászom a fákat, egyre több kerül ki, úgyhogy már nem is annyira roots, mint rock reggae :)
Küzdöttem a felszíni hártyával is, ezért nemrég visszaváltottam a reaktorról difire, úgy látom, ez megoldotta ezt a problémát. Az acicularison kívül a többi növény szépen elvan, bár az ecset betámadja őket, de próbálok küzdeni ellene. Az egyik buce úgy döntött, hogy virágot is hoz, erről majd hozok képet, csak sajnos a levelei nem annyira szépek az ecset miatt.
A világításomat lejjebb tettem jóval, hátha segít az acicularisnak, ezzel együtt növeltem a tápozáson is, mert a Limnobium Laevigatum levelei lyukadtak, foszlottak, úgyhogy gyanús volt, hogy makró hiány van, de mindenen emeltem.
Egy kép a jelenlegi állapotról:
Kép

2016. július 19., kedd 13:55

Sziasztok!

Jó rég nem sikerült bejegyzést írni a naplómba. Eléggé elfoglalt voltam az utóbbi időben, az akváriumra is kevesebb időm jutott. A vízcserék néha megcsúsztak néhány napot, és az ecset alga kezelése is akadozott, akadozik. Ezzel fel is fedtem az egyik problémámat, még mindig küzdök az ecsettel, de próbálom kordában tartani. Elöl az acicularis+parvula nem nagyon akarja magáénak érezni a terepet, ott egy jó nagy frissítésre lenne szükség, szegedieket kérdezem, hogy a Trópusban árulnak-e zselés növényt? Két adag acicularis jót tenne az előtérnek. Folyamatosan pakolászom a fákat, egyre több kerül ki, úgyhogy már nem is annyira roots, mint rock reggae :)
Küzdöttem a felszíni hártyával is, ezért nemrég visszaváltottam a reaktorról difire, úgy látom, ez megoldotta ezt a problémát. Az acicularison kívül a többi növény szépen elvan, bár az ecset betámadja őket, de próbálok küzdeni ellene. Az egyik buce úgy döntött, hogy virágot is hoz, erről majd hozok képet, csak sajnos a levelei nem annyira szépek az ecset miatt.
A világításomat lejjebb tettem jóval, hátha segít az acicularisnak, ezzel együtt növeltem a tápozáson is, mert a Limnobium Laevigatum levelei lyukadtak, foszlottak, úgyhogy gyanús volt, hogy makró hiány van, de mindenen emeltem.
Egy kép a jelenlegi állapotról:
Kép

2016. július 19., kedd 11:03

Barnapl írta:
A pozitív sugárzás beléjük van nevelve a növényekbe. Én is örülök,hogy itt voltatok és tudtunk beszélni pár szót és bármikor jöhettek :)

A kissebik buce neve :Bucephalandra motleyana 'Kedagang mini'

A nagyobbik pedig Bucephalandra cf.motleyana Melawi

Köszi, akartam is kérdezni. Ezeket jóformán esélytelen megjegyezni :)

2016. június 7., kedd 20:44

papó írta:
Ezeknek a növényeknek érzem a pozitív kisugárzását .
Tuti szép lesz az akváriumod :)
zoi írta:
papó írta:
Ezeknek a növényeknek érzem a pozitív kisugárzását .
Tuti szép lesz az akváriumod :)

Ezt még a kollégától hozták, de remélem nálam is folytatják a sugárzást :)

A pozitív sugárzás beléjük van nevelve a növényekbe. Én is örülök,hogy itt voltatok és tudtunk beszélni pár szót és bármikor jöhettek :)

A kissebik buce neve :Bucephalandra motleyana 'Kedagang mini'

A nagyobbik pedig Bucephalandra cf.motleyana Melawi

2016. június 7., kedd 19:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 106 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Következő