|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:43
|
Szerző |
Üzenet |
titusz
|
Milyen jó, hogy beleszólunk... ne hagyd magad nem biztos, hogy nekünk van igazunk! de a bal hátsó fa nélkül lehet jobbak lennének az arányok és akkor mehet az anubias bózotos Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. szeptember 28., szerda 20:01 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Molroth írta: Zoi! A mando is agyagos, és az tök olcsó. Nem a legjobb agyagos talaj, de ha nem akarsz dombokat építeni, akkor működik, és agyagos! Az anubiasok nekem túl nagyok, petite jobb lenne sokkal. A két sarokban lévő fa meg tök felesleges szerintem. Előtér: Ha jól látom, oldalt a montecarlo(?) jól érzi magát. Miért nem ülteted be azzal elől a foghíjakat? Amúgy meg kitartást, jártam már hasonló cipőben. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Manadot még nem használtam, nem vagyok benne biztos, hogy jobb lenne, mint a kvarchomok. Cáfoljatok meg A montecarloval tényleg nincs gond, az a jég hátán is "levél". Megfontolom a tanácsodat. Ami az anubiasokat illeti, ha kikapom őket, akkor nem marad növény a dombomon, de lehet az lesz a vége, még fontolgatom. Köszi a biztatást, lesz ez jobb is, vagy ha nem, készítek valami foghíjasabb egyszerű scape-et.
|
2016. szeptember 28., szerda 18:23 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Zoi! A mando is agyagos, és az tök olcsó. Nem a legjobb agyagos talaj, de ha nem akarsz dombokat építeni, akkor működik, és agyagos! Az anubiasok nekem túl nagyok, petite jobb lenne sokkal. A két sarokban lévő fa meg tök felesleges szerintem. Előtér: Ha jól látom, oldalt a montecarlo(?) jól érzi magát. Miért nem ülteted be azzal elől a foghíjakat? Amúgy meg kitartást, jártam már hasonló cipőben. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
2016. szeptember 27., kedd 20:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Sajnos jártam már így az Anubiasokkal . Az anubias petite igaz kisebb mint a nana , de sok célra mégis nagy. A petite és a nana mini közt szinte semmi különbség nincs mikor nagyon pici , talán a gyökérzet eltérő .
2016. szeptember 26., hétfő 19:10 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
titusz írta: Nálam nagyon sötétnek látszik a kép, nagyon hiányzik a köveid színe. Beért amúgy a látvány, apró finomitások és bomba lesz! az anubiasok viszont nekem nem illenek bele és amennyire látszik a képen meg is sinylik a nagy fényt. A bal háttérben a kis fa nekem nem tesz hozzá a látványhoz. Plusz a bal sarokban el tudnék képzelni egy nagyobb követ, vagy köves részt ami látványilag szembe megy a lejtővel, meghagyva köztük a gyepes részt, egy kis világos monte carlo rajta... na jó most már befejezem Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről Igen, ahogy írtam is, a fejemre nőnek a növények. Sajnos idő hiányában tényleg nem sikerül annyit foglalkozni az akvával, mint amennyit érdemelne. Anubiasból petite verzió lett volna elméletileg, de gyanús, hogy ezek nem azok Átgondolom, hogy likvidáljam-e őket. A bal sarokban próbálkoztam nagyobb kővel, de nagyon összemosódik a látvány fényképen. Nem adja azt, amit gondolnánk... Ebből az akvából sem az lett, amit megálmodtam. Kíváncsi vagyok mikor sikerül egyszer olyat létrehozni, ami az elképzelés volt. papó írta: Telefonról nem tűnt fel az alga Zoi megoldja tuti . Folyamatosan dolgozom az ügyön, de mindig közbejön valami. Mikor azt hittem elköszönhetek az ecsettől, jött a cyano. Most megint az ecset van soron, de sajnos sokszor nem jut időm carboval lekezelni.
|
2016. szeptember 26., hétfő 18:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Telefonról nem tűnt fel az alga Zoi megoldja tuti .
2016. szeptember 26., hétfő 8:05 |
|
|
titusz
|
Nálam nagyon sötétnek látszik a kép, nagyon hiányzik a köveid színe. Beért amúgy a látvány, apró finomitások és bomba lesz! az anubiasok viszont nekem nem illenek bele és amennyire látszik a képen meg is sinylik a nagy fényt. A bal háttérben a kis fa nekem nem tesz hozzá a látványhoz. Plusz a bal sarokban el tudnék képzelni egy nagyobb követ, vagy köves részt ami látványilag szembe megy a lejtővel, meghagyva köztük a gyepes részt, egy kis világos monte carlo rajta... na jó most már befejezem Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. szeptember 26., hétfő 6:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Alaposan megváltozott az akvárium , előnyére . Grat.
2016. szeptember 25., vasárnap 20:35 |
|
|
zoi
|
Rég jártam itt... A fórumot azért rendszeresen olvasom, de sok elfoglaltságom volt a nyáron. Munkahelyet váltottam, lett autóm, úgyhogy mindenre jutott idő, csak naplózni nem. Az akváriumra is kevesebb időm jutott, az általában vasárnap végzett karbantartás sokszor szerdai gyors vízcsere lett, hogy legalább valahogy túléljen az akva. Kezdenek kicsit a fejemre nőni a mohák, a bolbitis, meg majdnem minden, kivéve elöl az acicularis-parvula keverék, az nagyon stagnál. Valamiért nem szereti a kvarchomokot, nem tud benne úgy gyökeresedni nálam, ahogy kellene. Sokszor eszembe jut, hogy újra kellene indítani az akvát, de egy pár hónapig még biztos nem lesz restart. Jó lenne agyagos talajjal újraindítani, de egy 9 literes biztos nem lenne elég, és az igazat megvallva sajnálom rá a sokezer forintot. Meglátjuk mi lesz. A halaim is megfogyatkoztak, így egy barátomtól kértem guppikat, úgyhogy hal mostmár jó sok van bár ennyire kiugrálós halaim, mint a guppik, még nem voltak. Szóval ne csüggedjetek, képben vagyok még, és próbálom követni az eseményeket. A végére egy aktuális kép:
|
2016. szeptember 25., vasárnap 19:50 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Bejövősebb a botok nélkül! iPhone 6S-ről küldve a Tapatalk segítségével
2016. július 20., szerda 5:05 |
|
|