|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:33
|
Szerző |
Üzenet |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Sziasztok! Ma elindult valami:
|
2016. december 12., hétfő 20:47 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Végleg eldőlt, hogy új scape kerül a vödörbe jövő hónap közepén. Egy egyszerű ryuboku a terv, megtaláltam hozzá "Gally urat" aki már ázik is egy hete. Hétvégén lecsutakoltam, és további kb. két hét áll rendelkezésére, hogy magába szívja a nedvességet. Addig a másik akva elvegetál, de nem sok növényt tartok meg belőle, nehogy átvigyem az ecsetet az új helyre. Azért történik most is jó dolog az akvával, a felszín fölé merészkedő Staorogyne Repens virágokat hoz. Képet már megint nem tudok rendesen beszúrni, a tapatalk is megmakacsolta magát. Azért megpróbálom: És a fám:
|
2016. november 27., vasárnap 21:09 |
|
|
Barnapl
Csatlakozott: 2016. március 3., csütörtök 16:03 Hozzászólások: 361 Tartózkodási hely: Szeged
|
Én sajnos valamiért nem látom a képet de az biztos, hogy a guppik megeszik a planáriát. A felszíni hártya pedig ilyen egyszer csak el tűnik legalább is nálam így szokott lenni. Az is elő fordulhat hogy a guppik azt is le kajálták mert nálam a garnik eszik.
|
2016. október 27., csütörtök 5:50 |
|
|
zoi
|
Lehet benne valami
|
2016. október 27., csütörtök 5:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: papó írta: Nekem tetszik ez a növényes domb . Nem lehetne befejezni ? Azon dolgozok. Vagy így vagy úgy de vége lesz Most próbálom magam ráuszítani, ha újat indítok, és arra is ennyi időt szánok, ugyanez lesz a vége. Felszívom magam és addig összegyűjtöm a következő scape-re valót. Az a mi szerencsénk hogy feléled előre a következő akvárium költségvetését .
2016. október 26., szerda 20:39 |
|
|
zoi
|
papó írta: Nekem tetszik ez a növényes domb . Nem lehetne befejezni ? Azon dolgozok. Vagy így vagy úgy de vége lesz Most próbálom magam ráuszítani, ha újat indítok, és arra is ennyi időt szánok, ugyanez lesz a vége. Felszívom magam és addig összegyűjtöm a következő scape-re valót.
|
2016. október 26., szerda 20:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nekem tetszik ez a növényes domb . Nem lehetne befejezni ?
2016. október 26., szerda 20:13 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: Sziasztok! Szokásos ritka naplóbejegyzésem következik. Még mindig kevés idő jut az akvára sajnos, és az ecset, zöld szőr, cyano el is lepett rendesen. Beterveztem egy kb 3 napos világítás nélküli időszakot, ami végül is 5 napra nyúlt, mert nem jutott időm vizet cserélni. Jót tett az akvának, és így legalább tudtam picit matatni is a vízcserekor. Megritkítottam a microsorumot és a bolbitist, és picit áthelyeztem őket. A hosszú hétvége alkalmából az anubiasok és a mohák következnek majd. Egyre jobban foglalkoztat egy új scape, csak azon is gondolkodom, hogy az ecset miatt teljesen új növénypalettával kellene indítani, hogy ne vigyem át az új scape-be. Ehhez viszont növényre való is kellene, plusz még aljzat, ilyesmik, úgyhogy az is téma, hogy ebben az évben még marad így az akva. Némi érdekesség, ami még régebben történt, de ha valaki tudja mi lehet a megoldás akkor érdekelne. A halaim jól megfogyatkoztak, és mivel nem tudtam és nem is akartam nagyobb gondot fordítani a beszerzésre cimborától kértem guppikat. A guppik mellé kaptam helenákat is. Két dolog volt ezelőtt jelen az akváriumban, mégpedig felszíni hártya, és planáriák. A halak és csigák érkezése után a két dolog megszűnt. Amikre gondolok: a planáriákat megették a csigák (vagy a halak???) A felszíni hártya még érdekesebb, a guppik úgy láttam előszeretettel tartózkodnak a felszín közelében. Lehetséges, hogy ők "távolították el" a hártyát? Végül a jelenlegi állapotról egy kép: A halpusztulás lehet az oka az algának, a planáriáknak, és a hártyáknak. Már ha sikerült pár darabnak valami eldugott helyen elpusztulnia. Az akva kezd magára találni, de azért kiváncsi vagyok, milyen utódja lesz!
2016. október 26., szerda 19:59 |
|
|
zoi
|
Sziasztok! Szokásos ritka naplóbejegyzésem következik. Még mindig kevés idő jut az akvára sajnos, és az ecset, zöld szőr, cyano el is lepett rendesen. Beterveztem egy kb 3 napos világítás nélküli időszakot, ami végül is 5 napra nyúlt, mert nem jutott időm vizet cserélni. Jót tett az akvának, és így legalább tudtam picit matatni is a vízcserekor. Megritkítottam a microsorumot és a bolbitist, és picit áthelyeztem őket. A hosszú hétvége alkalmából az anubiasok és a mohák következnek majd. Egyre jobban foglalkoztat egy új scape, csak azon is gondolkodom, hogy az ecset miatt teljesen új növénypalettával kellene indítani, hogy ne vigyem át az új scape-be. Ehhez viszont növényre való is kellene, plusz még aljzat, ilyesmik, úgyhogy az is téma, hogy ebben az évben még marad így az akva. Némi érdekesség, ami még régebben történt, de ha valaki tudja mi lehet a megoldás akkor érdekelne. A halaim jól megfogyatkoztak, és mivel nem tudtam és nem is akartam nagyobb gondot fordítani a beszerzésre cimborától kértem guppikat. A guppik mellé kaptam helenákat is. Két dolog volt ezelőtt jelen az akváriumban, mégpedig felszíni hártya, és planáriák. A halak és csigák érkezése után a két dolog megszűnt. Amikre gondolok: a planáriákat megették a csigák (vagy a halak???) A felszíni hártya még érdekesebb, a guppik úgy láttam előszeretettel tartózkodnak a felszín közelében. Lehetséges, hogy ők "távolították el" a hártyát? Végül a jelenlegi állapotról egy kép:
|
2016. október 26., szerda 19:48 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: Manadot még nem használtam, nem vagyok benne biztos, hogy jobb lenne, mint a kvarchomok. Cáfoljatok meg A montecarloval tényleg nincs gond, az a jég hátán is "levél". Megfontolom a tanácsodat. Ami az anubiasokat illeti, ha kikapom őket, akkor nem marad növény a dombomon, de lehet az lesz a vége, még fontolgatom. Köszi a biztatást, lesz ez jobb is, vagy ha nem, készítek valami foghíjasabb egyszerű scape-et. Előre leszögezem, hogy még nem használtam manadot. De biológiai szempontból biztosan jobb a kvarchomoknál, illetve a növények gyökeresedését is könnyebbé teszi, mert nem tömörödik, és könnyűek a szemek. A hátránya, hogy könnyű, ezért domborzatot nem lehet vele készíteni, csak sík aljzatot, illetve hogy az elején minimálisan keményíthet. De többen is használják, pl Beni. Az anubias helyett jó lehet pl staurogyne repens, hydrocotyle japan, microsorum mini, hygrophila pinnatifida/araquia.
2016. szeptember 28., szerda 20:13 |
|
|