A 105 liter új életre kelt, némi reggae ihletéssel, gyökerekkel, sziklákkal. Az előző setupban nagyon elhatalmasodott az ecset alga, és a zöldség is összeolvadt egy masszává.
A tegnapi napon már csak az összerakás volt hátra, de rá is ment a napom.
Olvasáshoz és hangolódáshoz az inspiráló zene, amely az egyik kedvenc Bob Marley feldolgozásom:
[youtube]https://youtu.be/WMOMalMQ1-M[/youtube]
(valamiért a youtube beágyazás nem akar működni, úgyhogy aki kíváncsi rá, annak ctrl-c ctrl-v
)
Technika:
Akvárium: 75X40X35 105 liter
Világítás: 70W HQI
CO2: Nagynyomású rendszer diffúzorral
Szűrés: egyelőre Eheim 2224 később Tetra EX1200 (javítás alatt)
Hardscape: Lávakő, szőlőágak
Aljzat: kvarchomok, alatta itt-ott némi tropica táptalaj. Ezt azért nem vittem túlzásba, mert nem sok növény van az aljzaton.
Növények: Eleocharis Acicularis, Micranthemum Sp. Monte Carlo, Ammania Sp. Bonsai, Staurogyne Repens, Eleocharis Parvula, Riccardia Chamedryfolia, Fissidens Fontanus, Karácsony moha
Halak, garnélák: RC, Amano, kolibrihal, türkizcsíkú törperazbóra
Az ötlet már régóta megvolt, de a megvalósítás váratott magára. Egy köves hegyoldal ábrázolása volt a cél, amit behálóznak a fagyökerek.
Építkezés, és alapanyag:
A hardscape alapja hátulról, kb aranymetszésből a bal első sarokba tartó gyökér. Nem örökítettem meg csak az elejét meg a végső állapotot. Menet közben valahogy elfelejtek fotózni
Szóval az eleje:
Majd az elkészült scape (itt már acicularissal alul beültetve) ekkor jutott eszembe, hogy le kéne csattintani.
A végén még egy kis műhelytitok, amire én is kíváncsi vagyok, hogy működni fog-e. Mivel a köveket elég sűrűre kellett pakolni, ezért nem volt esélyem, hogy aljzattal töltsem ki a réseket. Így viszont nem állt módomban, hogy ültessek a köztes területekre. A mélység szempontjából azonban kell, hogy középen is legyenek támpontok, amiben a szem meg tud kapaszkodni. Kis műanyag kübliket építettem be, melyekbe pici táptalaj ment, és rá a kvarchomok. Ezekbe ültettem a növényeket. Meglátjuk, hogy mi sül ki belőle:
A világításom 9-kor automatikusan lekapcsolt (és a HQI miatt nem is tudom egyből visszakapcsolni), így nem tudtam már megörökíteni a beültetett, feltöltött állapotot, ezt a mai napon pótolom, de egyelőre 4 órára lőttem be a világítás idejét, szóval csak 17 órakor fog bekapcsolni, és amúgy is sok súlyozó követ kellett a fákra raknom, hogy nehogy szétrobbanjon a scape, szóval nem is fog olyan sokat mutatni még. Egy-két javítani való már feltűnt az elkészült képeken, de még szokom a látványt, és várok a növényekre is. Fissidens és karácsony moha még nincs bevetve, azzal még ki fogom egészíteni.
Folyt. köv.