Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:42

Hozzászólás a témához  [ 106 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
 Roots, Rock, Reggae 
Szerző Üzenet
Sasszem

Hány kiló követ tettél bele?

2016. március 16., szerda 7:33

papó írta:
Na még ilyet sem rakott össze senki .
Legalább is a módszer nem ismert számomra .
Kíváncsian várom az elkövetkezendő heteket .
Algamentest !

Köszi! Én is kíváncsi vagyok. Ha nem jön össze, akkor mohával kell dolgozni. A fejleményekkel majd jelentkezem.

2016. március 15., kedd 21:38
Adminisztrátor

Na még ilyet sem rakott össze senki .
Legalább is a módszer nem ismert számomra .
Kíváncsian várom az elkövetkezendő heteket .
Algamentest !

2016. március 15., kedd 19:52

Lőttem egyet a feltöltött állapotról:
Kép

2016. március 15., kedd 19:22

Eddig jó! Várom a folytatást! :)

2016. március 15., kedd 16:45

A 105 liter új életre kelt, némi reggae ihletéssel, gyökerekkel, sziklákkal. Az előző setupban nagyon elhatalmasodott az ecset alga, és a zöldség is összeolvadt egy masszává.
A tegnapi napon már csak az összerakás volt hátra, de rá is ment a napom.

Olvasáshoz és hangolódáshoz az inspiráló zene, amely az egyik kedvenc Bob Marley feldolgozásom:

[youtube]https://youtu.be/WMOMalMQ1-M[/youtube]

(valamiért a youtube beágyazás nem akar működni, úgyhogy aki kíváncsi rá, annak ctrl-c ctrl-v ;) )

Technika:
Akvárium: 75X40X35 105 liter
Világítás: 70W HQI
CO2: Nagynyomású rendszer diffúzorral
Szűrés: egyelőre Eheim 2224 később Tetra EX1200 (javítás alatt)

Hardscape: Lávakő, szőlőágak
Aljzat: kvarchomok, alatta itt-ott némi tropica táptalaj. Ezt azért nem vittem túlzásba, mert nem sok növény van az aljzaton.

Növények: Eleocharis Acicularis, Micranthemum Sp. Monte Carlo, Ammania Sp. Bonsai, Staurogyne Repens, Eleocharis Parvula, Riccardia Chamedryfolia, Fissidens Fontanus, Karácsony moha

Halak, garnélák: RC, Amano, kolibrihal, türkizcsíkú törperazbóra

Az ötlet már régóta megvolt, de a megvalósítás váratott magára. Egy köves hegyoldal ábrázolása volt a cél, amit behálóznak a fagyökerek.
Építkezés, és alapanyag:
Kép

A hardscape alapja hátulról, kb aranymetszésből a bal első sarokba tartó gyökér. Nem örökítettem meg csak az elejét meg a végső állapotot. Menet közben valahogy elfelejtek fotózni :)
Szóval az eleje:
Kép
Majd az elkészült scape (itt már acicularissal alul beültetve) ekkor jutott eszembe, hogy le kéne csattintani.
Kép
A végén még egy kis műhelytitok, amire én is kíváncsi vagyok, hogy működni fog-e. Mivel a köveket elég sűrűre kellett pakolni, ezért nem volt esélyem, hogy aljzattal töltsem ki a réseket. Így viszont nem állt módomban, hogy ültessek a köztes területekre. A mélység szempontjából azonban kell, hogy középen is legyenek támpontok, amiben a szem meg tud kapaszkodni. Kis műanyag kübliket építettem be, melyekbe pici táptalaj ment, és rá a kvarchomok. Ezekbe ültettem a növényeket. Meglátjuk, hogy mi sül ki belőle:
Kép
A világításom 9-kor automatikusan lekapcsolt (és a HQI miatt nem is tudom egyből visszakapcsolni), így nem tudtam már megörökíteni a beültetett, feltöltött állapotot, ezt a mai napon pótolom, de egyelőre 4 órára lőttem be a világítás idejét, szóval csak 17 órakor fog bekapcsolni, és amúgy is sok súlyozó követ kellett a fákra raknom, hogy nehogy szétrobbanjon a scape, szóval nem is fog olyan sokat mutatni még. Egy-két javítani való már feltűnt az elkészült képeken, de még szokom a látványt, és várok a növényekre is. Fissidens és karácsony moha még nincs bevetve, azzal még ki fogom egészíteni.
Folyt. köv.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoi 2016. március 15., kedd 16:48-kor.

2016. március 15., kedd 16:40
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 106 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11