|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:47
|
Szerző |
Üzenet |
zigur
Csatlakozott: 2016. július 21., csütörtök 11:13 Hozzászólások: 34
|
papó írta: Ha szükséged van még zselés növényekre akkor gyere be holnap . Van egy doboz montecarlo is _KovácsLaci hozta be _ amivel próbálkozhatsz . Rohanok! Tapatalkkal küldve az én D6603 eszközömről
|
2016. szeptember 8., csütörtök 11:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha szükséged van még zselés növényekre akkor gyere be holnap . Van egy doboz montecarlo is _KovácsLaci hozta be _ amivel próbálkozhatsz .
2016. szeptember 7., szerda 18:40 |
|
|
zigur
|
Próbálkozom tovább, meglátjuk majd mi sül ki belőle. Most beraktam egy kapott crypto-t meg egy limnophilia-t. Lesz ami lesz! :-)
Tapatalkkal küldve az én D6603 eszközömről
|
2016. szeptember 3., szombat 15:05 |
|
|
Barnapl
Csatlakozott: 2016. március 3., csütörtök 16:03 Hozzászólások: 361 Tartózkodási hely: Szeged
|
Nekem közvetlen napfényt kaptak du. 2 órától. Amikor jött az őszi szürke idő nem is voltak olyan szépek.
|
2016. szeptember 3., szombat 12:23 |
|
|
zigur
|
Nem tudom, mi az ami miatt nem jön össze, nem ebben a teknőben vannak, külön akváriumot kaptak és természetes fényt. Nem tűző napot, de egy elég világos szobában van a nevelde.
Tapatalkkal küldve az én D6603 eszközömről
|
2016. szeptember 3., szombat 7:43 |
|
|
Barnapl
Csatlakozott: 2016. március 3., csütörtök 16:03 Hozzászólások: 361 Tartózkodási hely: Szeged
|
zigur írta: Köszönöm Gabi Bá'. Ha végre rájönnék a siker titkára akkor már fejben meg is van mi lenne a végleges növény listám. :-) Barnapl. Nem tudom mi az oka, magyar fórumon azt találtam, hogy lefedni, napi kétszer tizenöt percre kis résnyire nyitva hagyni, aztán hetente növelni az időtartamot. Angol fórumokon meg annyira természetesnek veszik, hogy gyakorlatilag semmit sem írnak róla. Max annyit, hogy rakd egy dobozba, fedd le, aztán várj. Lehet ez lesz a következő kör, lefedve, jó ideig nem szellőztetve, sok türelemmel! Tapatalkkal küldve az én D6603 eszközömről Én is úgy csináltam ahogy a magyar fórumon olvastad. Lehet nem elég a fény ami lejut nekik.
|
2016. szeptember 2., péntek 20:02 |
|
|
zigur
|
Köszönöm Gabi Bá'. Ha végre rájönnék a siker titkára akkor már fejben meg is van mi lenne a végleges növény listám. :-) Barnapl. Nem tudom mi az oka, magyar fórumon azt találtam, hogy lefedni, napi kétszer tizenöt percre kis résnyire nyitva hagyni, aztán hetente növelni az időtartamot. Angol fórumokon meg annyira természetesnek veszik, hogy gyakorlatilag semmit sem írnak róla. Max annyit, hogy rakd egy dobozba, fedd le, aztán várj. Lehet ez lesz a következő kör, lefedve, jó ideig nem szellőztetve, sok türelemmel! Tapatalkkal küldve az én D6603 eszközömről
|
2016. szeptember 2., péntek 19:56 |
|
|
Barnapl
|
zigur írta: Na, végre! Köszönöm, de még lesz vele munka, ha van rá igény akkor már tudom, hogy lehet megosztani a fejleményeket! Sajnos az emers rész nagyon katasztrófális, pedig az lett volna az egyik lényeges része. Meg kellene próbálnom nem zselés növényekkel, hátha azok egy kicsit erősebbek, úgyhogy, ha valaki ritkít, nyír még mindig szívesen látom azt ami a kukában kötne ki egyébként. Legalább ilyen szívesen fogadnám azok tanácsát, akik már neveltek emersen növényt, akár DSM vagy Wabi miatt. Jövő héten várok még vagy hat féle broméliát, aztán már csak orchideák kerülnek föl a falra, amit lehet, az egyik oldal fölé még tovább nyújtok. Ha minden igaz, akkor hétfőn megérkezik a párásító, azzal talán még közelebb kerül a sikeres emers nevelgetés. Nagyon szép lett. Az emershez annyit, hogy zselésből a legkönnyebb emers kertet csinálni csak sokat kell párásítani,és az első pár hétben fedni kell, hogy a pára ki se menjen. Akváriumból submers növényt sokkal nehezebb vissza nevelni emrsé. Még a fissen a kertészetből hozzott cserepes növényt lenne érdemes mert az is emers akkor még.
|
2016. szeptember 2., péntek 19:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zigur írta: Na, végre! Köszönöm, de még lesz vele munka, ha van rá igény akkor már tudom, hogy lehet megosztani a fejleményeket! Sajnos az emers rész nagyon katasztrófális, pedig az lett volna az egyik lényeges része. Meg kellene próbálnom nem zselés növényekkel, hátha azok egy kicsit erősebbek, úgyhogy, ha valaki ritkít, nyír még mindig szívesen látom azt ami a kukában kötne ki egyébként. Legalább ilyen szívesen fogadnám azok tanácsát, akik már neveltek emersen növényt, akár DSM vagy Wabi miatt. Jövő héten várok még vagy hat féle broméliát, aztán már csak orchideák kerülnek föl a falra, amit lehet, az egyik oldal fölé még tovább nyújtok. Ha minden igaz, akkor hétfőn megérkezik a párásító, azzal talán még közelebb kerül a sikeres emers nevelgetés. Párársító kellett volna a zselés növényekhez is Ha megérkezik a cucc akkor adok még hibás " cserepeket "
2016. szeptember 2., péntek 19:10 |
|
|
zigur
|
Na, végre! Köszönöm, de még lesz vele munka, ha van rá igény akkor már tudom, hogy lehet megosztani a fejleményeket! Sajnos az emers rész nagyon katasztrófális, pedig az lett volna az egyik lényeges része. Meg kellene próbálnom nem zselés növényekkel, hátha azok egy kicsit erősebbek, úgyhogy, ha valaki ritkít, nyír még mindig szívesen látom azt ami a kukában kötne ki egyébként. Legalább ilyen szívesen fogadnám azok tanácsát, akik már neveltek emersen növényt, akár DSM vagy Wabi miatt. Jövő héten várok még vagy hat féle broméliát, aztán már csak orchideák kerülnek föl a falra, amit lehet, az egyik oldal fölé még tovább nyújtok. Ha minden igaz, akkor hétfőn megérkezik a párásító, azzal talán még közelebb kerül a sikeres emers nevelgetés.
|
2016. szeptember 2., péntek 18:49 |
|
|