|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 4:25
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
vricsinfo írta: Egyik szemem sír, a másik nevet. Eljött a vége ennek az összeállításnak, ezért ma este szétbombáztam. Tanulságos volt az elmúlt egy év, rájöttem, hogy a kevesebb néha több. A legnagyobb tanulság pedig az, hogy hiába van beállítva a fény, co2, táp, és atom a szűrés, mert a "porszívózás" elkerülhetetlen, pedig ezt utálom a legjobban.... A következő összeállításnál erre figyelni fogok és kerülnöm a halak túltelepítését. Nem volt jó ötlet a szumátrai és zöld díszmárna, nem növényes akváriumba való. A szumi és természetesen a zöld is lelegelik a friss hajtásokat . Ha most szétbombáztad mivel nevezel a TAC ra ?
2016. január 10., vasárnap 10:40 |
|
|
vricsinfo
|
Egyik szemem sír, a másik nevet. Eljött a vége ennek az összeállításnak, ezért ma este szétbombáztam. Tanulságos volt az elmúlt egy év, rájöttem, hogy a kevesebb néha több. A legnagyobb tanulság pedig az, hogy hiába van beállítva a fény, co2, táp, és atom a szűrés, mert a "porszívózás" elkerülhetetlen, pedig ezt utálom a legjobban.... A következő összeállításnál erre figyelni fogok és kerülnöm a halak túltelepítését. Nem volt jó ötlet a szumátrai és zöld díszmárna, nem növényes akváriumba való.
|
2016. január 10., vasárnap 9:09 |
|
|
vricsinfo
|
Mexx2 írta: Nem kicsi lámpa az biztos. Nem zavaróan nagy. Az alján csak fényterelő lapok vannak, amiket ki lehetne venni. Ráadásul fél méterre van a vízfelszíntől, egyenlőre nem merem lejebb engedni.
|
2015. november 16., hétfő 7:00 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem kicsi lámpa az biztos.
_________________ K.Tamás
|
2015. november 15., vasárnap 17:57 |
|
|
vricsinfo
|
Most szákok rá elég időd, mert január környékén szeretném újraindítani. Addig viszont kísérletezem és feszegetem a határokat.
|
2015. november 15., vasárnap 14:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
vricsinfo írta: Időhiány miatt nagyon régen írtam, de azért sok változás történt az akváriumban. Bekerült még egy szűrő, egy atman cf-1200 ami fele-fele arányban van töltve siporax-al és EHEIM substratpro-val. Kevés volt neki a SUNSUN, mert hiába 2000 lph a teljesítménye, vissza kellett fogni a magas flow miatt. Zavaróan sok volt már a red cherry garnéla, ezért 6-6 darab új halacska is beköltözött (öves díszmárna és zöld díszmárna), akik most helyretették az állományt. És a leges legjobb az, hogy nagyon olcsón hozzájutottam egy AM HQI lámpáshoz. Vettem is bele egy OSRAM daylight izzót, amit elég nehéz beszerezni sajna Szerencsére Veréb Gabi tudott küldeni Debrecenből, úgyhogy most már ez pirít felette. Sokféle lámpám volt eddig, azt gondoltam, hogy a HQI túl van misztifikálva ráadásul nagyon drágának tartottam. Abban sem voltam biztos, hogy egy darab elég a 90 cm fölé, de most úgy voltam vele hogy nincs veszíteni valóm, mert csak egy 20 000 volt a lámpa és 6000 az izzó. Este, vagy délután lesz időm normális képeket csinálni, addig is itt van egy mobilos: Remélhetőleg az akvárium előnyére változott ez a rengeteg technika . Ha lesz időd , jó lenne ha néha írnál a fejleményekről .
2015. november 15., vasárnap 13:12 |
|
|
vricsinfo
|
Időhiány miatt nagyon régen írtam, de azért sok változás történt az akváriumban. Bekerült még egy szűrő, egy atman cf-1200 ami fele-fele arányban van töltve siporax-al és EHEIM substratpro-val. Kevés volt neki a SUNSUN, mert hiába 2000 lph a teljesítménye, vissza kellett fogni a magas flow miatt. Zavaróan sok volt már a red cherry garnéla, ezért 6-6 darab új halacska is beköltözött (öves díszmárna és zöld díszmárna), akik most helyretették az állományt. És a leges legjobb az, hogy nagyon olcsón hozzájutottam egy AM HQI lámpáshoz. Vettem is bele egy OSRAM daylight izzót, amit elég nehéz beszerezni sajna Szerencsére Veréb Gabi tudott küldeni Debrecenből, úgyhogy most már ez pirít felette. Sokféle lámpám volt eddig, azt gondoltam, hogy a HQI túl van misztifikálva ráadásul nagyon drágának tartottam. Abban sem voltam biztos, hogy egy darab elég a 90 cm fölé, de most úgy voltam vele hogy nincs veszíteni valóm, mert csak egy 20 000 volt a lámpa és 6000 az izzó. Este, vagy délután lesz időm normális képeket csinálni, addig is itt van egy mobilos:
|
2015. november 15., vasárnap 12:21 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
A jobboldalt a bacopa bonsai mögött a sima bacopa? Továbbra is egyik kedvenc akváriumom. A mc nagyon szépen ránőtt a fára, nagyon jól mutat.
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2015. augusztus 26., szerda 18:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
vricsinfo írta: papó írta: Érdekes amit írsz , ugyan is az üzletben pld a holland akvárium építésénél nagyon oda kellett figyeljek a táp adagolására , mert képesek voltak a növények 1 hét alatt elérni a vízszintet és kezdhettem elölről az ültetést. Az vagy a macro adatolásában , vagy a világítás színhőmérsékletében kellene keresni. Nagyon szép az akvárium ... Az lehet probléma, hogy macro-t egyáltalán nem adagolok. A héten elkezdem adagolni, aztán meglátom mi lesz. Ha nem segít, akkor viszont le kell cserélnem a LED-es lámpát. Úgy is régóta szeretnék kipróbálni valamilyen HQI-t. A macro adagolását nem kell komolyan venni , egy kicsit az akvarista tapasztalataira van bízva ....
2015. augusztus 26., szerda 8:19 |
|
|
vricsinfo
|
papó írta: Érdekes amit írsz , ugyan is az üzletben pld a holland akvárium építésénél nagyon oda kellett figyeljek a táp adagolására , mert képesek voltak a növények 1 hét alatt elérni a vízszintet és kezdhettem elölről az ültetést. Az vagy a macro adatolásában , vagy a világítás színhőmérsékletében kellene keresni. Nagyon szép az akvárium ... Az lehet probléma, hogy macro-t egyáltalán nem adagolok. A héten elkezdem adagolni, aztán meglátom mi lesz. Ha nem segít, akkor viszont le kell cserélnem a LED-es lámpát. Úgy is régóta szeretnék kipróbálni valamilyen HQI-t.
|
2015. augusztus 26., szerda 8:01 |
|
|