|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 4:26
|
Szerző |
Üzenet |
vricsinfo
|
Ránézésre minden rendben van és ennek nagyon-nagyon örülök. Algának nyoma sincs, a növények jól néznek ki. Nekemm már ennyis is elég egyenlőre a korábbi állapotok után.
Tegnap feljebb toltam a fényt kicsit (5%) és ezt hetente folytatom amíg nem lesz káros hatása. MC szereti a fényt és nagyon tetszene ha végigfuttna 1-2 ágon éa onnan lelógnának az indái.
Ma lehet kicserélem feketére a hátteret és ha marad időm, akkor rakok fel képeket is.
|
2015. június 18., csütörtök 6:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
vricsinfo írta: Itt is felteszem a tápozással kapcsolatos kérdésem.
50 % vízcsere után egy hétre előre toltam 20 ml tfp-t és 20 ml macrot is a 180 literes akiba. Az mc belassult, de a rotala is megállt a növésben. Bubizás van, alga nincs. Eddig macrot nem adtam, ezért lehet hogy ez lesz a növekedés kulcsa. Ugyan akkor elég sok hal van, ami pótolhatott némi makro nyomelemet. Ha bubizás van akkor van megfelelő anyagcsere . De sokszor megfigyelhető , hogy egy ideig valamiért stagnálnak a növények , egy kis idő elteltével pedig naponta lehetne őket alakítani .
2015. június 17., szerda 21:02 |
|
|
vricsinfo
|
Itt is felteszem a tápozással kapcsolatos kérdésem.
50 % vízcsere után egy hétre előre toltam 20 ml tfp-t és 20 ml macrot is a 180 literes akiba. Az mc belassult, de a rotala is megállt a növésben. Bubizás van, alga nincs. Eddig macrot nem adtam, ezért lehet hogy ez lesz a növekedés kulcsa. Ugyan akkor elég sok hal van, ami pótolhatott némi makro nyomelemet.
|
2015. június 17., szerda 7:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
vricsinfo írta: Köszi! Eredetileg nem akartam aljzatot, se parvulát, de így alakult. Microsonium dzsungelt szerettem volna és alulra megkövesedett fát, hogy sokkal könnyebb legyen az aljzat karbantartás, viszont így elég sterilnek hatott a kép és a microsonium se egy sprinter... Monte carlot még sosem próbáltam, egy hónapja tartom. Érdekes egy növény, mert van hogy beindult, de most úgy látom stagnál. Az biztos, hogy a fényt és a CO2-t kedveli, de vajon az új tápozásra hogy fog reagálni? Nos azt nem tudom, majd idővel kiderül. Jelenleg így állunk most. A tápom heti 50 % vízcsere után 20 ml, amit kevésnek gondolok, de Papó szerint ennyi elegendő. Nem tolok semmi mást csak TFP-t. Alga nincs, bubizás van. Lehet később fogok mellé adni még macrot, meg vasat, de egyenlőre csak TFP A montecarlónak eleinte kell egy kevés macro .
2015. június 13., szombat 15:20 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Eddig elkerült a figyelmem ez az akva. De le a kalappal, nagyon szép, tetszik a fa és mögötte a kis "tuják". Ezek gondolom mohából vannak?!
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2015. június 13., szombat 14:56 |
|
|
vricsinfo
|
Köszi! Eredetileg nem akartam aljzatot, se parvulát, de így alakult. Microsonium dzsungelt szerettem volna és alulra megkövesedett fát, hogy sokkal könnyebb legyen az aljzat karbantartás, viszont így elég sterilnek hatott a kép és a microsonium se egy sprinter... Monte carlot még sosem próbáltam, egy hónapja tartom. Érdekes egy növény, mert van hogy beindult, de most úgy látom stagnál. Az biztos, hogy a fényt és a CO2-t kedveli, de vajon az új tápozásra hogy fog reagálni? Nos azt nem tudom, majd idővel kiderül. Jelenleg így állunk most. A tápom heti 50 % vízcsere után 20 ml, amit kevésnek gondolok, de Papó szerint ennyi elegendő. Nem tolok semmi mást csak TFP-t. Alga nincs, bubizás van. Lehet később fogok mellé adni még macrot, meg vasat, de egyenlőre csak TFP
|
2015. június 13., szombat 14:50 |
|
|
jack
|
vricsinfo írta: Tegnap megvolt a heti vízcsere, a front üvegről alig kellett zöld algát lekaparni, hátulról meg szinte magától eltűnt. Úgy érzem, hogy egy új korszak kezdődik az algamentes akváriumozásban. Még a szűrő szívóágáról is leváltak nagyobb barna darabok, mintha az is kezdene megtisztulni A korábbi katasztrofális állapotokat (BBA és GSA) növényvágással és durva carbozással sikerült felszámolni, aminek a nyomait a garnélák eltüntették. A köveken meghagytam a zöldalgát, mert kíváncsi voltam arra, hogy mi lesz vele a változtatások után. A tápváltás alkalmával ugyan visszavettem a CO2-ből és a fényből is (25 %), de múlt héten ezeken azért emeltem, illetve kitoltam a világítás idejét napi 8 órára. Most az a terv, hogy a heti vízcserekor addig emelem a néhány százalékkal a fényt, amíg ennek nyoma lesz. Csináltam pár képet, de a minőségük nem lett a legjobb, ezen majd később még változtatok. ] Tetszik az akváriumod . Azon törtem a fejem ,vajon kellenek -e azok a kövek a jobboldalon , vagy jobban mutatna valamilyen alacsonyabb növény .
|
2015. június 12., péntek 9:41 |
|
|
vricsinfo
|
Sajnos a korábbi algatámadások miatt a fa elveszítette a vörös színét, remélem azért még elő fog jönni. Tervek között szerepel, hogy a lángmohát leszedem és a helyére ragasztok montecarlo-t. Úgy is szereti a fényt és ha végig futna az ágakon, akkor az nagyon jól nézne ki.
Talán hétvégén lesz időm ezzel mahinálni, majd tolok normális képeket. üdv, R
|
2015. június 9., kedd 7:47 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Uhh de brutálisan jó az a fa Érdemes lenne még alakítgatni a növényeken és pár nagyon profi fotót készíteni . Bármelyik versenyen "eladható " lenne .
2015. június 9., kedd 7:38 |
|
|
vricsinfo
|
Tegnap megvolt a heti vízcsere, a front üvegről alig kellett zöld algát lekaparni, hátulról meg szinte magától eltűnt. Úgy érzem, hogy egy új korszak kezdődik az algamentes akváriumozásban. Még a szűrő szívóágáról is leváltak nagyobb barna darabok, mintha az is kezdene megtisztulni A korábbi katasztrofális állapotokat (BBA és GSA) növényvágással és durva carbozással sikerült felszámolni, aminek a nyomait a garnélák eltüntették. A köveken meghagytam a zöldalgát, mert kíváncsi voltam arra, hogy mi lesz vele a változtatások után. A tápváltás alkalmával ugyan visszavettem a CO2-ből és a fényből is (25 %), de múlt héten ezeken azért emeltem, illetve kitoltam a világítás idejét napi 8 órára. Most az a terv, hogy a heti vízcserekor addig emelem a néhány százalékkal a fényt, amíg ennek nyoma lesz. Csináltam pár képet, de a minőségük nem lett a legjobb, ezen majd később még változtatok.
|
2015. június 9., kedd 6:17 |
|
|