|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:31
|
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
De@th írta: Üdv. Az érdekelne,hogy amit a multikban árulnak ion cserélt vizet,lehet -e használni az akiban? És ha igen,úgyis hogy 100%ban az lenne benne csak,semmi csapvíz keverék ilyesmi,csak ioncserélt víz? Nagyon lúgos
|
2014. március 3., hétfő 19:22 |
|
|
De@th
|
Üdv. Az érdekelne,hogy amit a multikban árulnak ion cserélt vizet,lehet -e használni az akiban? És ha igen,úgyis hogy 100%ban az lenne benne csak,semmi csapvíz keverék ilyesmi,csak ioncserélt víz?
|
2014. március 3., hétfő 19:15 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
De@th írta: Április közepe fele indul az új scape. Elszeretnék menni kicsit más irányba,fás témás felé. Van itthon pár szép darab vasfám és arra lennék kíváncsi,hogy meddig színezi a vizet szűréssel,heti vízcserékkel illetve valahol olvastam,hogy a színes víz és a purigen nem jó együtt vagy valami ilyesmit. Szóval ha vasfát teszek az akiba akkor a purigent kivegyem a szűrőből? Nyáron ázott már pár hetet,de ugyanúgy színezi mai napig a vizet. Most kezd el áztatni, folyamatosan cserélj rajta vizet, kell neki 1-2hónap mire jobb lesz. Ha néha kifőzöd az gyorsítja a folyamatot. A purigent nem használnám vasfával, de erről majd ad valaki tanácsot. A vasfa sosem fog teljesen kiázni, de ha sokat áztatod már nem fogja úgy színezni a vizet és azt amúgy is cserélgetned kell.
2014. február 25., kedd 14:06 |
|
|
De@th
|
Április közepe fele indul az új scape. Elszeretnék menni kicsit más irányba,fás témás felé. Van itthon pár szép darab vasfám és arra lennék kíváncsi,hogy meddig színezi a vizet szűréssel,heti vízcserékkel illetve valahol olvastam,hogy a színes víz és a purigen nem jó együtt vagy valami ilyesmit. Szóval ha vasfát teszek az akiba akkor a purigent kivegyem a szűrőből? Nyáron ázott már pár hetet,de ugyanúgy színezi mai napig a vizet.
|
2014. február 25., kedd 12:27 |
|
|
De@th
|
Gegob írta: De@th írta: Az akril ki-befolyót egy mindenki által ismert külföldi aukciós oldalról rendeltem. A riccia pedig ugyan olyan kövekre van kötözve mint a nagy kő,csak felaprítottam,és egyébként nem kell félni tőle.Én is paráztam eleinte,hogy felszáll,mindenhova benő,de a titka az,hogy sűrű hálóval kell lerögzíteni és nem kell hagyni,hogy nagyra nőjön.Kötözés után elég lassan indul be,legalábbis nálam kellett egy kis idő a regenerálódáshoz.A fényt nagyon meghálálja. Köszi, van egy kis 15 literes kockám, és már tele van ricciával (még a felszínen úsznak) meg jávaival, azt fogom most újrarendezni nemsokára. Akkor sűrű hálóval megoldom. Már be is szereztem nem pont riccia lefogatásra, de most hogy belegondolok nagyon hasznos lesz, tehát ez a cucc a fokhagymás zsák. Méterre lehet kapni kb 25 forint, fehér és ha húzod ilyen pici négyszögletes lyukak lesznek rajta. Arra gondoltam még, hogy vegyesen kötözöm jávaival, azt esetleg próbáltad már? Nem próbáltam,de már hallottam róla,hogy jobban kapaszkodik úgy a Riccia,mivel a Jávai híres a szakítószilárdságáról,ha valahova odanő,rendesen tépni kell.Szóval szerintem jó ötlet. A háló pedig jó választás,én homokozós játékról szedtem le.
|
2014. február 25., kedd 12:05 |
|
|
Gegob
|
De@th írta: Az akril ki-befolyót egy mindenki által ismert külföldi aukciós oldalról rendeltem. A riccia pedig ugyan olyan kövekre van kötözve mint a nagy kő,csak felaprítottam,és egyébként nem kell félni tőle.Én is paráztam eleinte,hogy felszáll,mindenhova benő,de a titka az,hogy sűrű hálóval kell lerögzíteni és nem kell hagyni,hogy nagyra nőjön.Kötözés után elég lassan indul be,legalábbis nálam kellett egy kis idő a regenerálódáshoz.A fényt nagyon meghálálja. Köszi, van egy kis 15 literes kockám, és már tele van ricciával (még a felszínen úsznak) meg jávaival, azt fogom most újrarendezni nemsokára. Akkor sűrű hálóval megoldom. Már be is szereztem nem pont riccia lefogatásra, de most hogy belegondolok nagyon hasznos lesz, tehát ez a cucc a fokhagymás zsák. Méterre lehet kapni kb 25 forint, fehér és ha húzod ilyen pici négyszögletes lyukak lesznek rajta. Arra gondoltam még, hogy vegyesen kötözöm jávaival, azt esetleg próbáltad már?
|
2014. február 25., kedd 11:49 |
|
|
De@th
|
tommyv írta: Itt nincs cenzúra, nyugodtan kiírhatod, hogy EBAY
|
2014. február 25., kedd 11:07 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Itt nincs cenzúra, nyugodtan kiírhatod, hogy EBAY
2014. február 25., kedd 10:47 |
|
|
De@th
|
Az akril ki-befolyót egy mindenki által ismert külföldi aukciós oldalról rendeltem. A riccia pedig ugyan olyan kövekre van kötözve mint a nagy kő,csak felaprítottam,és egyébként nem kell félni tőle.Én is paráztam eleinte,hogy felszáll,mindenhova benő,de a titka az,hogy sűrű hálóval kell lerögzíteni és nem kell hagyni,hogy nagyra nőjön.Kötözés után elég lassan indul be,legalábbis nálam kellett egy kis idő a regenerálódáshoz.A fényt nagyon meghálálja.
|
2014. február 25., kedd 10:05 |
|
|
Gegob
|
De@th írta: Üdv. Teljesen új vagyok a fórumon,szeretnék bemutatkozni.Ferinek hívnak,24 éves vagyok és kb.másféle kezdtem el érdeklődni a növényes akváriumok iránt.Azóta sok minden történt,de erről ennyi elég is inkább megmutatom mostani akváriumomat,ami már üzemel úgy 2 hónapja.
Üdv a fórumon, én is új vagyok, so az általam leírtakat nem kell feltétlen készpénznek venned. Szerintem szép és bátor vállalkozás a riccia meződ, én is gondolkodtam hasonlóban, de a róla olvasottak megriasztottak. Az akvárium hardscape-én ha úgyis változtatsz a kövek cseréjével, én a helyedben kicsit megemelném a talajt, hogy ne csak az alsó 1/3-ad legyen kihasználva. Tennék bele egy kis lankát, szép a szemnek és ha a riccia rásimul király kis aki lesz belőle. Az előtéri nagy fehér négyszöget is megvariálnám, kisebb lenne és nem lenne ennyire szabályos az elrendezése. Igyekezz háromszögekben gondolkodni, ehhez a formához vonzódunk a legjobban. Bocs, ha abszolút az elképzeléseiddel ellentétes véleményt mondtam. Kérdésem, hogy az akril ki-befolyót honnan szerezted? Én is szeretnék ilyet, mert az üvegtől félek, tuti eltörném az első héten. ui.:A riccia mire van kötözve, hogy ilyen szépen egyben van?
|
2014. február 25., kedd 8:59 |
|
|