Szerző |
Üzenet |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Egy a lényeg, frankó ez az akva!
|
2012. december 27., csütörtök 21:17 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Szia. Nagyon szép akvárium már most, mi lesz ha beindul. Őröm rá nézni,a világításod is rendben van úgy látom, szép színeket ad vissza. A világításról egy pár sort írhatnál, érdekelne hogy miféle cuccos, hátha beszerzésre kerülne nálam is Köszi! A Hqi lámpatest egy Bp.-i üzlet bontásából származik. Nem tudom hogy ilyet betudsz-e szerezni mivel én kereskedelmi forgalomba nem találkoztam ilyennel ez egy olasz lámpa. Az izzó pedig a Gáboréknál is kapható 70W-os 6500K .
|
2012. december 27., csütörtök 19:12 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Szia. Nagyon szép akvárium már most, mi lesz ha beindul. Őröm rá nézni,a világításod is rendben van úgy látom, szép színeket ad vissza. A világításról egy pár sort írhatnál, érdekelne hogy miféle cuccos, hátha beszerzésre kerülne nálam is
|
2012. december 26., szerda 12:24 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
stevbig írta: Az normális hogy a növények még nem olyan intenzitással bubiznak mint az előző akváriumban, pedig a fényt erősebbnek érzem. Sőt a Co2 is a nagy akváriumhoz lett állítva és azon még nem vettem lejjebb. Ez még betudható a stressznek? Több oka is lehet. A friss ültetést követően sokáig gyökére dolgoznak, hogy minél jobban megtudjanak kapaszkodni. Illetve, hogy a talajból a legtöbb tápanyagot elérjék. Addig bizony fenn nem sok látszik. Növénye válogatja míg beindul a bubizás. A másik ok a nem jó tápozás vagy a kemény víz vagy a rossz világítás is lehet. De szerintem Nálad a friss telepítés az ok. Ha jó a tápozásod ami tuti jó (By Papó) és a fény is ok. Akkor pár nap és nem látsz majd át az akván a sok bubitól...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. december 26., szerda 10:19 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Köszönöm szépen! SlyChocolate írta: Valamit igazítottál a dekoron? Most jobb az összkép. papó írta: Ha jól látom , csak beültetett pár növényt , de mégis nagyon más lett El kell hogy keserítsem az urakat mert az ültetés óta semmit nem változtattam rajta ! Az csak egy gyors telefonos kép volt szerintem azért nem voltak az arányok is jól kivehetőek. Ma szándékozom vízcsere alkalmával még egy pár tő HC-t bele ültetni. Az normális hogy a növények még nem olyan intenzitással bubiznak mint az előző akváriumban, pedig a fényt erősebbnek érzem. Sőt a Co2 is a nagy akváriumhoz lett állítva és azon még nem vettem lejjebb. Ez még betudható a stressznek?
|
2012. december 26., szerda 6:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Valamit igazítottál a dekoron? Most jobb az összkép. Ha jól látom , csak beültetett pár növényt , de mégis nagyon más lett.
2012. december 25., kedd 22:00 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Valamit igazítottál a dekoron? Most jobb az összkép.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. december 25., kedd 21:02 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Szuper lesz ! Nagyon kifinomult amit építettél !
2012. december 25., kedd 20:25 |
|
|
stevbig
|
Na kérem szépen akkor a növénylista: Van amiből csak egy két szál vagy tő van benne. -rotala rotundifolia indica -pogostemon erectus -microsorum pteropus 'Narrow' -blyxa japonica -echinodorus tenellus -pogostemon helferi -alternanthera reineckii 'Mini' -hemianthus callitrichoides ''Cuba'' -staurogyne repens -eleocharis parvula -fissidens fontanus -taxiphyllum sp. 'Spiky' (szerintem) Meg kell hogy jegyezem ebbe a talajba öröm volt az ültetés, nagyon kellemesen munka volt. Természetesen a vízfelszínen megjelent az olajos kissé habos hártya, de ezt már lassan természetesnek veszem. A világítás jelenleg 7 órát megy és ehhez van hozzáigazítva a Co2, szerintem egy kicsit sok most jelenleg de fokozatosan beállítom. És akkor egy pár kép.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stevbig 2012. december 25., kedd 20:26-kor.
|
2012. december 25., kedd 20:18 |
|
|
SlyChocolate
|
Bárhogy is alakul az akvád. Ha az előtér egészében zöld lenne az nagyot dobna az összképen. Jah és így Karira jöhet még fotó...
|
2012. december 24., hétfő 23:26 |
|
|