|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:57
|
Relaxing green garden 84L
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Semmi sem látszik, hogy alga problémáid lettek volna.
_________________ K.Tamás
|
2013. január 21., hétfő 12:06 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Az első képeket nézve , tuti sokak felmenője csuklott Le a kalappal ahogyan úrrá lettél az alga fölött.
2013. január 20., vasárnap 20:21 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Ez igen,szépre rendbe hoztad,probléma mentes folytatást
|
2013. január 20., vasárnap 20:18 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Akkor az ígért beszámoló! Az akvárium ma 4 hetes amiből 2 hét zökkenő mentes volt csak a szokásos vízcsere tápozás és a CO2 megfelelő szintre állítása volt. A 3 héten megjelent az alga nem kis mennyiségben, de ezen így utólag vissza gondolva nem is csodálkozom mivel az előző akváriumokhoz képest sokat változtattam. Aktív anyagos talaj egyből 2 fajta plusz a világítás cseréje T5-ről Hqi-ra (egyből 7 órával kezdtem) és még a tápozásom is új. A múlt hét pénteken amikor haza jöttem, mivel csak hétvégén vagyok itthon a következő kép fogadott, amit igen vegyes érzelmekkel fogadtam ! Pedig nem voltak rosszak a vízparaméterek PH 6,5, GH 8, KH 5. Ezek után úgy gondoltam hogy szakemberhez fordulok mivel még ilyen algákkal nem találkoztam eddig. Ezért bementem Gáborékhoz és vele konzultálva a következőket javasolta: emeljem a macro tápozást 2-3 szoros mennyiségre plusz adott valami fehér port (nem félre érteni ) és azt beszórtam. Ezúton is köszönet érte! Bekerült még 2 molly akik igazán jó munkát végeztek szinte harapták az algát, sőt amikor az már elfogyott neki estek a HC mezőmnek ami most így jelenleg egy kissé hiányos. Másnap csináltam egy feles vízcserét 50-50% RO-csapvízzel. Ezekkel a lépéssekkel úgy néz ki sikerült visszaszorítani az algát. Bekerült még az akváriumba egy pár tő növény (ilyenek még nem voltak nálam) Ammania Bonsai, Ludwigia arcuata, Microsorum pteropus ' Needle Leaf'. A mai nap a halak is bekerültek 7db. Otocinclus affinis - Törpe szívóharcsa, 10db. Trigonostigma hengeli - Hengeli razbóra, 1db. Crossocheilus siamensis -Sziámi algaevő. És akkor a mai állapot: Bocsi ha túl hosszúra sikerült, de célom az volt vele hogy ez a hobbi mindig tartogat meglepetéseket csupa kihívás. Ezért nem szabad feladni soha, hiszen pár nap alatt hatalmas változást lehet elérni !
|
2013. január 20., vasárnap 19:58 |
|
|
fisherx
|
A farok úszóig égne ki a halak szeme:)
|
2013. január 19., szombat 20:21 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
fisherx írta: No problemo:) Majd ha egyszer cseréled. Ez is nagy segítség Köszönöm. Nekem igazi kínai a belseje de elsősorban a könnyű felszerelhetőség miatt vettem meg. Lehet kicserélem egyszer a belsejét, majd meglátom. Bizony drágák az elektromos előtétek, 20 000 Ft- ba fáj egy minőségi OSRAM, ami már a CO2 szintet is beállítja mert annyira profi. A viccen kívül viszont nem elhanyagolható az, hogy vibrálás mentesen indítja az égőt, ezzel kíméli az élettartamát, elvileg stabilabban tartja és növeli a fényáramot, stabilabban tartja színeket és gazdaságosabb. Legalábbis ezt ígérik. Mondjuk annyi pénzért illene is valamit villantaniuk. Miért nem nyittok egy témát a világításoknál? És akkor minden egyben lenne. De most jut erről az eszembe, hogy a faternak is van egy hqi lámpája 1000w-os izzóval. Az milyet szólna.
_________________ K.Tamás
|
2013. január 19., szombat 20:05 |
|
|
fisherx
|
No problemo:) Majd ha egyszer cseréled. Ez is nagy segítség Köszönöm. Nekem igazi kínai a belseje de elsősorban a könnyű felszerelhetőség miatt vettem meg. Lehet kicserélem egyszer a belsejét, majd meglátom. Bizony drágák az elektromos előtétek, 20 000 Ft- ba fáj egy minőségi OSRAM, ami már a CO2 szintet is beállítja mert annyira profi. A viccen kívül viszont nem elhanyagolható az, hogy vibrálás mentesen indítja az égőt, ezzel kíméli az élettartamát, elvileg stabilabban tartja és növeli a fényáramot, stabilabban tartja színeket és gazdaságosabb. Legalábbis ezt ígérik. Mondjuk annyi pénzért illene is valamit villantaniuk.
|
2013. január 19., szombat 18:22 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
fisherx írta: Patent az akvárium, mint eddigi minden munkád. Gratulálok. Pit975 - el kicsit belemásztunk a fémhalogének világába. Ha belenézel a naplójába láthatod mire jutottunk. Azt mondta, hogy a Te világításod számára az etalon( a képek alapján tényleg az egyik legszebb a fényjáték). Csereberélte az alkatrészeket a lámpájában és arra jutott, hogy a meghajtó résznek sok szerepe van abban hogy az égőből elő lehessen hozni amit tud. ezt elsőre nem hittem el de ahogy a neten böngésztem, a gyártók esküsznek rá hogy van különbség, méghozzá szerintük nagy. Mivel nekem is HQI van tudni szeretném hogy kihasználom - e azt a jó kis égőt ami Papótól van. Hogy a 6500 K az tényleg megvan - e, illetve nem lehetne - e szebb a fény. Ha van egy kis felesleges időd valamikor kíváncsi lennék rá, hogy milyen a világításod. Ha nem gond le tudnád írni a rendszered, azt írtad régebben hogy DIY. Kompletten a rendszert de elsősorban a meghajtásra lennék kíváncsi( elektronikus előtét, vagy régebbi összeállítás, esetleg gyártó). Sokat segítenél, előre is köszönöm. Először is köszi! Az én lámpám nem DIY, ez egy olasz lámpatest. Egy Pesti üzlet átalakításánál sikerült rátalálnom, máshol nem is láttam még ilyet. Valóban ebben is egy Gábornál kapható 6500K izzó van, de mielőtt felszereltem szét szedtem és ezt egy sima vasmagos trafó és egy hozzá való gyújtó hajtja meg. De már én is gondolkodtam azon hogy valamelyik meghajtó elromlik akkor egy elektronikus előtétre cserélem, biztos vagyok benne hogy még hatékonyabb lenne. Viszont azt is tudni kell hogy egy ilyen előtét nem olyan olcsó. Ne haragudj de most jelenleg nem szeretném szétbontani a lámpát hogy gyártót is tudjak írni !
|
2013. január 19., szombat 18:00 |
|
|
fisherx
|
Patent az akvárium, mint eddigi minden munkád. Gratulálok. Pit975 - el kicsit belemásztunk a fémhalogének világába. Ha belenézel a naplójába láthatod mire jutottunk. Azt mondta, hogy a Te világításod számára az etalon( a képek alapján tényleg az egyik legszebb a fényjáték). Csereberélte az alkatrészeket a lámpájában és arra jutott, hogy a meghajtó résznek sok szerepe van abban hogy az égőből elő lehessen hozni amit tud. ezt elsőre nem hittem el de ahogy a neten böngésztem, a gyártók esküsznek rá hogy van különbség, méghozzá szerintük nagy. Mivel nekem is HQI van tudni szeretném hogy kihasználom - e azt a jó kis égőt ami Papótól van. Hogy a 6500 K az tényleg megvan - e, illetve nem lehetne - e szebb a fény. Ha van egy kis felesleges időd valamikor kíváncsi lennék rá, hogy milyen a világításod. Ha nem gond le tudnád írni a rendszered, azt írtad régebben hogy DIY. Kompletten a rendszert de elsősorban a meghajtásra lennék kíváncsi( elektronikus előtét, vagy régebbi összeállítás, esetleg gyártó). Sokat segítenél, előre is köszönöm.
|
2013. január 19., szombat 16:01 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
stevbig írta: Hamarosan, ha a küzdelem sikeres lesz akkor írok egy hosszabb szösszenetet.! Okszi, kiváncsi vagyok hogy hogy néz ki. Zúzzátok le az algát srácok
|
2013. január 12., szombat 19:42 |
|
|