Sziasztok!
Akkor az ígért beszámoló!
Az akvárium ma 4 hetes amiből 2 hét zökkenő mentes volt csak a szokásos vízcsere tápozás és a CO2 megfelelő szintre állítása volt.
A 3 héten megjelent az alga nem kis mennyiségben, de ezen így utólag vissza gondolva nem is csodálkozom mivel az előző akváriumokhoz képest sokat változtattam. Aktív anyagos talaj egyből 2 fajta plusz a világítás cseréje T5-ről Hqi-ra (egyből 7 órával kezdtem) és még a tápozásom is új.
A múlt hét pénteken amikor haza jöttem, mivel csak hétvégén vagyok itthon a következő kép fogadott, amit igen vegyes érzelmekkel fogadtam
!
Pedig nem voltak rosszak a vízparaméterek PH 6,5, GH 8, KH 5.
Ezek után úgy gondoltam hogy szakemberhez fordulok mivel még ilyen algákkal nem találkoztam eddig.
Ezért bementem Gáborékhoz és vele konzultálva a következőket javasolta: emeljem a macro tápozást 2-3 szoros mennyiségre plusz adott valami fehér port (nem félre érteni
) és azt beszórtam. Ezúton is köszönet érte!
Bekerült még 2 molly akik igazán jó munkát végeztek szinte harapták az algát, sőt amikor az már elfogyott neki estek a HC mezőmnek ami most így jelenleg egy kissé hiányos.
Másnap csináltam egy feles vízcserét 50-50% RO-csapvízzel.
Ezekkel a lépéssekkel úgy néz ki sikerült visszaszorítani az algát.
Bekerült még az akváriumba egy pár tő növény (ilyenek még nem voltak nálam) Ammania Bonsai, Ludwigia arcuata, Microsorum pteropus ' Needle Leaf'.
A mai nap a halak is bekerültek 7db. Otocinclus affinis - Törpe szívóharcsa, 10db. Trigonostigma hengeli - Hengeli razbóra, 1db. Crossocheilus siamensis -Sziámi algaevő.
És akkor a mai állapot:
Bocsi ha túl hosszúra sikerült, de célom az volt vele hogy ez a hobbi mindig tartogat meglepetéseket csupa kihívás.
Ezért nem szabad feladni soha, hiszen pár nap alatt hatalmas változást lehet elérni
!