Szerző |
Üzenet |
williams
Csatlakozott: 2013. február 18., hétfő 13:21 Hozzászólások: 35 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
stevbig írta: Nem a bubiszám a lényeg, mivel sokféle bubi számláló van egy picit emeld nyugodtan amikor otthon vagy és sasold a halak viselkedését. Mennyit világítasz? A táp mennyiségén egy kicsit emelj nyugodtan, én pl. naponta adagolom mindkettőt, de erről megoszlanak a vélemények! Még 6 és félórát világítok......tápozást a papó előírt mennyiséget alkalmazom, de ha szükséges akkor emelem.
_________________ V. Imi
|
2013. augusztus 19., hétfő 7:23 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ezekhez a dolgokhoz jöhetnek olyanok is amit magam tapasztaltam.
Anno mikor nagy nyomású CO2-váltottam, tolhattam én bármennyi bubit, reakció szinte semmi nem volt. Viszont mikor kiürült palackom, és megtöltettem, az előző bubiszámmal sikerült pár halamat lemérgeznem. Szóval az első töltet egy híg fos volt, inkább levegő mint CO2. Viszont a második töltet már tiszta CO2 gáz. Értelemszerűen ha ugyanannyi gázt toltam egy perc alatt az akvába akkor sokkal magasabb lett a CO2 koncentrációja.
A másik ilyen tapasztalatom a bubizás terén a tápozás. Hiába adagoltam komplex tápot alig történt valami. Most, hogy adok külön macrot is egyből beindult mindenki.
Illetve vannak olyan dolgok mint az öreg f-csövek (kelvin szám,Watt/lumen/liter,világítási órák, stb) a víz minősége, stb...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 19., hétfő 6:44 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
williams írta: Egy hét eltelt és nem bubiznak a növényeim. co2 most 40bubi/perc macro 4ml/hét micro 1,5 ml/nap Nem a bubiszám a lényeg, mivel sokféle bubi számláló van egy picit emeld nyugodtan amikor otthon vagy és sasold a halak viselkedését. Mennyit világítasz? A táp mennyiségén egy kicsit emelj nyugodtan, én pl. naponta adagolom mindkettőt, de erről megoszlanak a vélemények!
|
2013. augusztus 19., hétfő 6:21 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
williams írta: Egy hét eltelt és nem bubiznak a növényeim. co2 most 40bubi/perc macro 4ml/hét micro 1,5 ml/nap Szerintem adj még nekik időt akklimatizálódni....
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 18., vasárnap 19:53 |
|
|
williams
Csatlakozott: 2013. február 18., hétfő 13:21 Hozzászólások: 35 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Egy hét eltelt és nem bubiznak a növényeim. co2 most 40bubi/perc macro 4ml/hét micro 1,5 ml/nap
_________________ V. Imi
|
2013. augusztus 18., vasárnap 19:41 |
|
|
williams
|
Hát igen.....ez egyszerű de, mégis bonyolult....csodás olyan mint az élet
_________________ V. Imi
|
2013. augusztus 14., szerda 19:33 |
|
|
SlyChocolate
|
Nekem nagyon tetszik a kis kocka nanód, hangulatos kis akva már most is. Gondolom már láttad Patzu mester hasonló formájú alkotását? Ebben a kategóriában szerintem itthon Ő az etalon. Itt a naplójából egy részelt. Adhat ötleteket esetleg ami megtetszhet. http://forum.tropicalfish.hu/viewtopic.php?f=35&t=769&start=10#p27990
|
2013. augusztus 14., szerda 19:18 |
|
|
williams
|
Tojásból lesz majd a csoda a tojás helyére gondoltam egy adag microsorum pteropus narrow-ot , vajon nem lesz az ott nagy? Vagy talán anubias barteri petite-t tegyek? Most még tanácstalan vagyok.
_________________ V. Imi
|
2013. augusztus 14., szerda 19:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Jó lesz ! Gratulálok. Abból a nagy tojásból a fa tetején mi fog kikelni ? Egy picit vedd sűrűbbre a bubit legalább tízzel.
2013. augusztus 14., szerda 17:34 |
|
|
williams
|
Íme egyben: pár növény még nem került a helyére.....sajna ez a legjobb fotó amit tudok csinálni. 20 bubi/perc elég (co2)?
_________________ V. Imi
|
2013. augusztus 14., szerda 15:05 |
|
|