Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
pit975 írta: Sziasztok.
A hétvégén csináltam egy kis szűrőtakarítást, és kimaradt egy kis eheim substrat gojócska. Azt össze törtem és azt vettem észre hogy belül teljesen száraz volt, a víz nem tudott bele menni,csak körbe járta. Én azt hittem hogy porózus szerkezete van, fogtam és ujra szétszedtem a szűrőt más nap. A kis nano akváriumbol kivettem a siporaxot és azzal töltöttem meg a szűrőt. A vizem folyamatosan tisztább és áttetszőbb lett, valszeg a víz minősége is jobb lett. (félre értés ne essék szép tiszta volt idáig is...de ez most más, látom rajta) Én megvoltam győződve arrol hogy az egyik legjobb szűrő közeg a eheim substrat golyók,ezért van a szűrőmben is ilyen. Papótól is azért kérdeztem hogy mit használ, van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Vagy valami véletlen össze függés? (Utána többet is összetörtem,de mind száraz volt belül.) A legtöbb szűrőanyag nem alkalmas csak nitrifikációra. A Seacem matrix- Matrix Trop - Sera siporax és azt hiszem , hogy az aDA bio rio alkalmas csak mind a két biológiai folyamat-_ nitrifikáció-denitrifikáció - elvégzésére.
2012. április 11., szerda 14:54 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Sziasztok.
A hétvégén csináltam egy kis szűrőtakarítást, és kimaradt egy kis eheim substrat gojócska. Azt össze törtem és azt vettem észre hogy belül teljesen száraz volt, a víz nem tudott bele menni,csak körbe járta. Én azt hittem hogy porózus szerkezete van, fogtam és ujra szétszedtem a szűrőt más nap. A kis nano akváriumbol kivettem a siporaxot és azzal töltöttem meg a szűrőt. A vizem folyamatosan tisztább és áttetszőbb lett, valszeg a víz minősége is jobb lett. (félre értés ne essék szép tiszta volt idáig is...de ez most más, látom rajta) Én megvoltam győződve arrol hogy az egyik legjobb szűrő közeg a eheim substrat golyók,ezért van a szűrőmben is ilyen. Papótól is azért kérdeztem hogy mit használ, van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Vagy valami véletlen össze függés? (Utána többet is összetörtem,de mind száraz volt belül.)
|
2012. április 11., szerda 14:31 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Szia. A mai nap vissza vettem belőle 24wattot, féltem hogy alga bumm lesz belőle. most 72wattal megy, ezzel nem volt gond, több hetet ment így. 3x24 watt, ebből az egyik növényes.
|
2012. április 7., szombat 16:29 |
|
|
Tibó
|
Nem lesz sok a 96 Watt? Nem kezd el algásodni a medence?
|
2012. április 7., szombat 10:21 |
|
|
pit975
|
|
2012. április 5., csütörtök 14:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Drukkolok nagyon . Az a baj , hogy ez nem olyan látványos mint mikor a HC. foglalja vissza a területét. Igen sok türelem kell . Remélem nem zavar be közbe valami növényevő
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2012. április 4., szerda 20:10 |
|
|
pit975
|
|
2012. április 4., szerda 15:37 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
_________________Üdv. Bevi
|
2012. április 4., szerda 14:28 |
|
|
pit975
|
Köszi a választ, most kiderül hogy bírja e a tarvágást...
|
2012. április 4., szerda 13:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
pit975 írta: Srácok, csináltam egy tarvágást a hirsután. Szerintetek lehet csinálni ilyet vele Olyan sűrű gyapjas volt már hogy saját magát ölte, némelyik alsó levél már sárgult és pusztult. Na meg a rengeteg ecsettől is meg szabadultam így. Valaki csinált már ilyet, vagy olvastatok róla Csak a levelekből szoktam néhányat kivágni ill egész töveket szoktam kiszedni. Nem hiszem , hogy ne bírná ki , hiszen ültetésnél is egészen kis töveket nyomkodunk a talajba. Kérdés , hogy a levél nélkül talajban maradt esetleges elhalt szárak mennyi idő alatt bomlanak le. Most okosabbak leszünk
2012. április 3., kedd 19:48 |
|
|