|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:47
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
pit975 írta: Sziasztok. Ma volt egy kis lomolás a régi akvárium cuccok között,hogy 15-20 éve mit össze nem berheltem Killer81 a világból kiszaladna ha meglátná Na mindegy találtam egy jó cuccot is egy szat gyantát, regeneráltam és a szűrőbe raktam. Remélem nem b...ok ki a növényekkel, szerintetek vagy vegyem ki A magyar purigen Hm.. ... ok nélkül nem használnám - a purigent sem - . Az ok pedig a fotózás. Mi a fenéért tennél az akváriumodba nitrátmegkötő gyantát , ha nitrátot töltögetsz bele ?
2012. április 15., vasárnap 19:35 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Szia Tomi. Ez nem lágyító, hanem bomlási termékeket köt meg a vízben, láthatatlan szennyeződéseket ami a halaknak nem jó, most gugliztam egy kicsit és azt írja hogy a nitrátot is kiszedi a vízből, az meg a növényeknek nem túl jó. Szerintem megyek és kiszedem. Szerk. Azért hagy kérdezzem meg hogy mostanában használ ilyet valaki?? Ujra szerk Semmi baj Tomi, örülök hogy benéztél hozzám,és veszed a fáradságot hogy segíteni akarsz KÖSSZ
|
2012. április 15., vasárnap 19:28 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
HoZee írta: T.Tamás30!
Ez két teljesen különböző gyanta. A kevert ágyas gyanta vízlágyításra való, a Szat meg valóban a Purigen-hez hasonló tulajdonságokkal bír. Akkor nem szóltam
|
2012. április 15., vasárnap 19:26 |
|
|
HoZee
Csatlakozott: 2011. szeptember 30., péntek 7:33 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Pázmánd (Fejér)
|
T.Tamás30!
Ez két teljesen különböző gyanta. A kevert ágyas gyanta vízlágyításra való, a Szat meg valóban a Purigen-hez hasonló tulajdonságokkal bír.
2012. április 15., vasárnap 19:24 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Egy idézet,innen a fórumról,utólagos engedelmetekkel: (Levinen írása) "Sziasztok! Papó invitálásának nem tudtam nemet mondani!
Nos, a kevert ágyas műgyantás lágyításról szerintem mindent leírtam a blogomon ami fontos lehet. Ahogy itt összeollóztátok a blogom részleteit, azokból tényleg a kérdéseitekre meg van a válasz. Nem szerencsés a lágyítást az akváriumon belül végezni, mert kontrollálhatatlan és viszonylag rövid időn belül változtatja meg a víz paramétereit drasztikusan, ami az élővilágra veszélyes lehet. Egy külön medencében, vagy vödörben, vagy hordóban, kockázat nélkül lelágyíthatjuk a vizet, amiről 100%-ra tudjuk (persze a megfelelő gyanta mennyiség tudatában), hogy teljesen nullás vizet kapunk. Mindenki megméri a saját csapvízét és máris gond nélkül beállíthatjuk a víz keménységét. A mérésekkel csak az elején kell foglalkozni, utána már napi rutinná válik a keverés. Én ezt a fajta lágyítást a kis akváriumomhoz használtam, ami lakás körülmények között viszonylag könnyű és nem annyira pepecselős, azért egy kicsit. Ha valaki a ház valamely részén egy jó nagy hordót tud erre a célra beállítani, akkor nagyobb tételben is megéri vele foglalkozni. A gyanta beszerzésre tökéletes hely Pasa (Pasaréti Gyula) boltja, a Zsilinszky bolt a Bocskai úton, Budapesten. Nem tudom, hogy most jelenleg mennyibe kerül, de a kimerült gyantát oda is kell visszavinni és egy nem túl sok pénz kifizetése után megkapjuk az újat. Remélem segítettem! "
|
2012. április 15., vasárnap 19:10 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Sziasztok. Ma volt egy kis lomolás a régi akvárium cuccok között,hogy 15-20 éve mit össze nem berheltem Killer81 a világból kiszaladna ha meglátná Na mindegy találtam egy jó cuccot is egy szat gyantát, regeneráltam és a szűrőbe raktam. Remélem nem b...ok ki a növényekkel, szerintetek vagy vegyem ki A magyar purigen
|
2012. április 15., vasárnap 17:59 |
|
|
pit975
|
Gyors reagálású akva kommandósok vagytok Papó... Köszönöm szépen. Fonál algám egyáltalán nincs, de nekem kőő eböl a csoda szerből (jobb félni mint megijedni)
|
2012. április 13., péntek 21:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
pit975 írta: Szia Papó kéne csoda szeredből (porból), hogy tudnánk kivitelezni Pü
2012. április 13., péntek 20:42 |
|
|
pit975
|
Szia Papó kéne csoda szeredből (porból), hogy tudnánk kivitelezni
|
2012. április 13., péntek 20:23 |
|
|
pit975
|
AAHHAAA, ezt nem tudtam, Papó köszi a gyors választ!!! SIPORAX van benne Én legalább 20 éve akvarizálok, de ilyeneket miért nem tudok??? EZT az információt minden akvaristának tudnia kellene, mert hát kur.ára nem mindegy hogy mivel szűrünk!!
|
2012. április 11., szerda 15:31 |
|
|