Szerző |
Üzenet |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Sziasztok.
Egy kerdésem lenne,lágy szilikon zsírral kenhetem a nem használt szűrő tömítéseket,csak mert azt írja a tubuson hogy zsanérra és álltalános felhasználásra. Szűrő tömítő gumijára rakhatok belőle, egyáltalán van értelme ápolni vele? Ha újra használom a szűrőt nem árt majd a halaknak? Köszi a segítséget!!
|
2012. április 20., péntek 17:47 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Mexx2 írta: A purigent is lehet sósavba, vagy fehérítőbe mártani és újra regenerálódik, ha jól tudom. Én most nemrég olvastam utána, és clorox-al kell regenerálni a purigent, na azt tedd a szűrődbe langyos vizes csap alatti lögybölgetés után. Igen van benne valami, clorox-os cuccot akvárium vízzel keverni ráadásul legfelülre kell. De még mindig olcsóbb mint a gyári lötyi amit adnak hozzá.
_________________ K.Tamás
|
2012. április 15., vasárnap 20:54 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Mexx2 írta: A purigent is lehet sósavba, vagy fehérítőbe mártani és újra regenerálódik, ha jól tudom. Én most nemrég olvastam utána, és clorox-al kell regenerálni a purigent, na azt tedd a szűrődbe langyos vizes csap alatti lögybölgetés után.
|
2012. április 15., vasárnap 20:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: pit975 írta: papó írta: Ugyan az a helyzet a purigennel is mint a SZat -tal. Ezek a műgyanták a denitrifikálókat helyettesítenék. Hát de azért mennyivel jobb a Szat mint a purigen. A purigent minden féle clóros sz@rba kell mártogatni mikor regenerálod, a szat-ot meg sima sós vízbe és utána langyos vízbe elöblögeted és mehet vissza a szűrőbe. Ráadásul Magyar termék!!! De azért a purigen van az egekig magasztalva... A purigent is lehet sósavba, vagy fehérítőbe mártani és újra regenerálódik, ha jól tudom. Ha jól emlékezem lúgos közegben lehet regenerálni.
2012. április 15., vasárnap 20:44 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: papó írta: Ugyan az a helyzet a purigennel is mint a SZat -tal. Ezek a műgyanták a denitrifikálókat helyettesítenék. Hát de azért mennyivel jobb a Szat mint a purigen. A purigent minden féle clóros sz@rba kell mártogatni mikor regenerálod, a szat-ot meg sima sós vízbe és utána langyos vízbe elöblögeted és mehet vissza a szűrőbe. Ráadásul Magyar termék!!! De azért a purigen van az egekig magasztalva... A purigent is lehet sósavba, vagy fehérítőbe mártani és újra regenerálódik, ha jól tudom.
_________________ K.Tamás
|
2012. április 15., vasárnap 20:36 |
|
|
pit975
|
papó írta: Ugyan az a helyzet a purigennel is mint a SZat -tal. Ezek a műgyanták a denitrifikálókat helyettesítenék. Hát de azért mennyivel jobb a Szat mint a purigen. A purigent minden féle clóros sz@rba kell mártogatni mikor regenerálod, a szat-ot meg sima sós vízbe és utána langyos vízbe elöblögeted és mehet vissza a szűrőbe. Ráadásul Magyar termék!!! De azért a purigen van az egekig magasztalva...
|
2012. április 15., vasárnap 20:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ugyan az a helyzet a purigennel is mint a SZat -tal. Ezek a műgyanták a denitrifikálókat helyettesítenék.
2012. április 15., vasárnap 20:14 |
|
|
pit975
|
T.Tamás30 írta: OFF Esetleg ugyan ez lehet a helyzet a purigennel is ? ON Hát nem tudom, régen a szatot is arra használták hogy csilli villi legyen az akvárium vized, gondolom hogy a purigen is hasonló elven működik hisz az is pucolja a vizet.
|
2012. április 15., vasárnap 20:05 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
OFF Esetleg ugyan ez lehet a helyzet a purigennel is ? ON
|
2012. április 15., vasárnap 19:54 |
|
|
pit975
|
papó írta: Hm.. ... ok nélkül nem használnám - a purigent sem - . Az ok pedig a fotózás. Mi a fenéért tennél az akváriumodba nitrátmegkötő gyantát , ha nitrátot töltögetsz bele ? Kiszedtem.
|
2012. április 15., vasárnap 19:51 |
|
|