Pontos idő: 2024. november 29., péntek 22:51

Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
 Pine scent of the river bank 
Szerző Üzenet

papó írta:
Ez nem annyira komoly :)

Előző akváriumomba tényleg komolyabb volt.

Itt inkább az a kemény hogy minden növényen rajta van.

2015. január 11., vasárnap 19:36
Adminisztrátor

Ez nem annyira komoly :)

2015. január 11., vasárnap 19:22

Indítás után nálam állandó vendég a barna alga.
Évek óta ahogy elindul az akváriumom mindig megjelenik a barna alga. Általában elég kemény támadást kapok tőle. Növényeim nagy részét szinte teljesen belepi és egy részét teljesen elnyomja. Így most már szinte mindig számolnom kell ezzel a dologgal ha új akváriumot indítok. Ennél az akváriumnál is meglátogatott a barna alga.

Figyelem!!!Megrázó kép következik, rossz telefonos minőségben :

Kép

2015. január 11., vasárnap 19:14

Mexx2 írta:
DeKol írta:
Mexx2 írta:
Nem lesz egy kicsit alacsony a felépítése?

Ezen én is gondolkoztam hogy nem e lesz alacsony. A kép készítése után még került rá talaj, meg szerintem a növényzet is dobni fog a magasságán.

Nem gondolkoztál valami magasabb szirten?
Középen meg egy meredek sziklafal?

Túl magas szirtet nem szerettem volna. Most még középen megvan a folyómeder hatás is, és ha magas szirtet csinálok akkor a kiegészítőknek is méretbe igazodni kell hozzájuk, azokat meg akkor nagyon aprónak kellet volna elkészíteni.

2015. január 10., szombat 21:27
Sasszem

DeKol írta:
Mexx2 írta:

Ezen én is gondolkoztam hogy nem e lesz alacsony. A kép készítése után még került rá talaj, meg szerintem a növényzet is dobni fog a magasságán.

Nem gondolkoztál valami magasabb szirten?
Középen meg egy meredek sziklafal?

2015. január 10., szombat 21:16

Mexx2 írta:

2015. január 10., szombat 19:59
Sasszem

2015. január 10., szombat 19:46

Újabb év újabb akvárium

Mint ahogy írtam ez előző akváriumom naplójába a tavalyi akváriumomat felszámoltam.
Volt egy elképzelésem amit már egy ideje tologatok tologatok, mivel nem volt meg hozzá a konkrét kivitelezési tervem.
Most úgy gondoltam hogy megpróbálom. Szerencsémre kéznél volt egy ugyan olyan méretű , de repedt akvárium mint amit én használok. Így ebben az akváriumba tudtam tervezgetni. De már az elején rá kellet jönnöm hogy nem fog sikerülni azt bele passzírozni amit elképzeltem egy ilyen kicsi akváriumba. Jöttek a kompromisszumok de végül a tervezés fázison tovább lépett a dolog.

A tervem egy sablonosnak mondható dolog volt , de nem nagyon láttam még ilyen kis méretbe megvalósítást.

Kövek kiválasztásánál meg volt az első gond hogy mégis mi legyen. Két lehetőség közül tudtam választani (szerencsére mind a kettőből van itthon pár kiló) egyik lehetőségem a seiryu kő volt a másik a láva kő.
Végül a láva kő mellet döntöttem, mivel nekem kis darabok kelletek. És ennek a kis daraboknak csak a lávakő felülete felelt meg.Másik nyomos indok az a víz stabilitása.Tavalyi akváriumba a seiryu látványosan keményítette a vizemet.

Talaj választásnál nem nagyon kellet gondolkoznom hogy mit fogok használni. Előző akváriumba bizonyított már a ISTA talaj így most is azt választottam. Annyi eltéréssel hogy most nem a Shrimp soil-t hanem a Plant soil-t választottam, mert most nem terveztem akváriumba nehezebben tartható garnélákat.Mivel a tartalékom elfogyott és már nem találtam sajnos régi fajta táptalajt így Sera Floredepo-t.

Világítással kapcsolatban is változást hozott ez az akvárium. Tavaly sikerült két darab solar duo boy 26w-t beszereznem. Úgy terveztem hogy ezt a két világítást fogom használni az akvárium felett. Így is történt, felkerült az 52watt az akvárium felé, de számomra kevés fényt produkáltak a jó be vált világításommal szemben.Egy fénymérőt is kölcsön kértem hogy teszteljem a két fajta világítás fényerejét. Végül is a solar duo boy 26w páros győzött a én általam készített 26wattos világítással szemben, de csak 200-300lux volt a különbség. Ezért úgy döntöttem hogy a jól bevált 26wattos DIY világítást használom.

Növények terén szakítani akartam a tőlem szokásos sok fajta növénnyel. Ezért megpróbáltam a lehető legkevesebb fajta növényt ültetni.Elképzeléshez már alapból társult a HC gondolata is, és mivel mező hatást szeretnék elérni ezért még került be egy kicsi parvula is és UG is szerepet kapott.Ezzel kb be is fejeződött a ültetett növények listája. Került még a lávakőre Riccardia is és a hátfalhoz Lángmoha került.

Elsőnek a kövek megfelelő felületének kiválasztásával kezdtem, amit utána egy véső segítségével leválasztottam a nagy lávakő darabokról. Ezek után összeraktam a megtervezett képet, de rá kellet jönnöm hogy ez egy nagyon instabil lett. Végül vettem egy tubus FBS-s ragasztót és műanyag dokumentum fedőlapot. Ehhez rögzítve már stabilan állt a két "fal"

Kép

Kép

2015. január 10., szombat 19:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 18 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2