|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:54
|
Path of enlightenment - 54L low tech ryoboku
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: A virágföld szérű táptalaj az még a jó öreg régi táptalaj. Ecsetalgát inkább a vasfának tudnám be , nagy odafigyelést kíván a használata . Sajnos szinte vonzza az ecsetet. Ha tanácsolhatom akkor kapcsold vissza a két fénycsövet , ha problémád adódna akkor feljebb emelheted. Becsavartam a gyári növényes csövet, meg levettem a világítási időt 6 órára, fél óránként fogom növelni, nehogy gubanc legyen. Küldve iPhone-ról, Tapatalk használatával.
2013. augusztus 28., szerda 20:01 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Nem kokány az, simán néz ki úgy mint a kosaras verzió, jó féle áramlást csinál neked egy jó tanács,mindíg figyeld mit mond a mesterNekem fel sem tűnt annyira eredeti.
_________________ K.Tamás
|
2013. augusztus 28., szerda 19:45 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Nem kokány az, simán néz ki úgy mint a kosaras verzió, jó féle áramlást csinál neked egy jó tanács,mindíg figyeld mit mond a mester
|
2013. augusztus 28., szerda 19:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: papó írta: Köszi hogy ilyen részletesen bevezettél a részletekbe . Ezáltal átlátható az egész akvárium építés a kezdetektől a mai napig. A barna alga problémát magas ammóniának vélem. Az új granulált Tropica táptalajjal dolgoztál ? Az sajnos még rá tesz egy lapáttal. Valószínű , hogy az állatok is emiatt költöztek az örök algamezőkre. "Világítás: Odessy Quad T5 2x24W egy db 6500K-s fénycsővel napi 8 órában." Ezt nem értem .. miért csak egy csővel ? Szűrőanyag vásárlás helyett inkább a CO2 beszerzésére koncentrálj. Egészen más dimenzióban tudsz majd akvarizálni. Köszi szépen! A virágföld szerű táptalajjal dolgoztam, az amazonia már bejáratott volt, a szűrő szintén, ezért nem értem teljesen a dolgot, bár mérni ugye nem tudom, szóval simán belefér. Bár nekem fura, hogy csak és kizárólag az algaevőket érintette. A világítás azért megy csak 1 fénycsővel, mert félek, hogy co2 nélkül sok lenne, bár mostanában gondolkozom rajta, hogy visszakerül a másik cső, de az év elején rengeteget szívtam az ecsettel és nagyon félek tőle, mert co2 nélkül kész keresztes háború. A co2-t nagyon szeretném, de ez az idei év anyagilag eddig egy nagy káosz volt, szóval a co2 puszta kiejtése is bűnnek számít mostanában. Majd egyszer... Evereka! Köszi szépen, a fa nevében is. Nagyon sokat nézegettem, mire döntöttem, hogy hogy szeretném feldolgozni. Ez egy jó választás volt anno, mikor az akit is vettem. A virágföld szérű táptalaj az még a jó öreg régi táptalaj. Ecsetalgát inkább a vasfának tudnám be , nagy odafigyelést kíván a használata . Sajnos szinte vonzza az ecsetet. Ha tanácsolhatom akkor kapcsold vissza a két fénycsövet , ha problémád adódna akkor feljebb emelheted.
2013. augusztus 28., szerda 19:19 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
pit975 írta: Jó részletes nyitás volt, ezt szeressük Jó kis akva, tetszik a berendezés, egy nagy öreg fa jut eszembe róla.Nagyon jó a diy szívó pipád is, ötletes. Köszönöm szépen! Hát, ami a beszívót illeti, azon rengeteget agyaltam, mert a gyári szívó kosár nem volt garnéla kompatibilis, lehálózva meg visszafogta a szűrőt. aztán egy huszár vágásslal oldódott meg a dolog, fogtam a kosár feletti csövet, az egyik végét ledugóztam az esőztető végében lévő dugóval, és másfél centinként adtam neki a vasfűrésszel. Igazi kókány munka, de így nem olyan böszme és az áramlás is jobb lett egy fokkal. Egyszer majd talán lesz akril, csak félek, hogy nem tudom rendesen megcsinálni sima akril csőből.... a lilyről nem is beszélve.
2013. augusztus 28., szerda 19:19 |
|
|
Molroth
|
Mexx2 írta: Jól oda tetted magad, szép kis kezdés, és milyen részletes. Ha nincs pénzed CO2-re akkor Killer mester alternatívája tényleg jól jöhet.
Az elrendezésed egy régi korhadt fát ábrázolna amin látszik az idő nyoma? Egy vélemény. Ha egy kicsit jobbra dőlne a fa akkor jobb lenne? Köszi szépen! Különösebb koncepció nincs mögötte, csak egy köves-fás vizi tuskót szerettem volna. Nekem teljesen bejön, eddig ezzel az akimmal vagyok a legjobban megelégedve az elrendezést tekintve. Gondolkoztam a fa megdöntésén én is, de így sem mutat természetellenesen, eg problémás lenne kiegyensúlyozni, hogy stabilan álljon. Most hátul egy műanyag pálca tartja.
2013. augusztus 28., szerda 19:08 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Jó részletes nyitás volt, ezt szeressük Jó kis akva, tetszik a berendezés, egy nagy öreg fa jut eszembe róla.Nagyon jó a diy szívó pipád is, ötletes.
|
2013. augusztus 28., szerda 19:06 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Köszi hogy ilyen részletesen bevezettél a részletekbe . Ezáltal átlátható az egész akvárium építés a kezdetektől a mai napig. A barna alga problémát magas ammóniának vélem. Az új granulált Tropica táptalajjal dolgoztál ? Az sajnos még rá tesz egy lapáttal. Valószínű , hogy az állatok is emiatt költöztek az örök algamezőkre. "Világítás: Odessy Quad T5 2x24W egy db 6500K-s fénycsővel napi 8 órában." Ezt nem értem .. miért csak egy csővel ? Szűrőanyag vásárlás helyett inkább a CO2 beszerzésére koncentrálj. Egészen más dimenzióban tudsz majd akvarizálni. Köszi szépen! A virágföld szerű táptalajjal dolgoztam, az amazonia már bejáratott volt, a szűrő szintén, ezért nem értem teljesen a dolgot, bár mérni ugye nem tudom, szóval simán belefér. Bár nekem fura, hogy csak és kizárólag az algaevőket érintette. A világítás azért megy csak 1 fénycsővel, mert félek, hogy co2 nélkül sok lenne, bár mostanában gondolkozom rajta, hogy visszakerül a másik cső, de az év elején rengeteget szívtam az ecsettel és nagyon félek tőle, mert co2 nélkül kész keresztes háború. A co2-t nagyon szeretném, de ez az idei év anyagilag eddig egy nagy káosz volt, szóval a co2 puszta kiejtése is bűnnek számít mostanában. Majd egyszer... Evereka! Köszi szépen, a fa nevében is. Nagyon sokat nézegettem, mire döntöttem, hogy hogy szeretném feldolgozni. Ez egy jó választás volt anno, mikor az akit is vettem.
2013. augusztus 28., szerda 19:03 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jól oda tetted magad, szép kis kezdés, és milyen részletes. Ha nincs pénzed CO2-re akkor Killer mester alternatívája tényleg jól jöhet.
Az elrendezésed egy régi korhadt fát ábrázolna amin látszik az idő nyoma? Egy vélemény. Ha egy kicsit jobbra dőlne a fa akkor jobb lenne?
_________________ K.Tamás
|
2013. augusztus 28., szerda 18:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Köszi hogy ilyen részletesen bevezettél a részletekbe . Ezáltal átlátható az egész akvárium építés a kezdetektől a mai napig. A barna alga problémát magas ammóniának vélem. Az új granulált Tropica táptalajjal dolgoztál ? Az sajnos még rá tesz egy lapáttal. Valószínű , hogy az állatok is emiatt költöztek az örök algamezőkre. "Világítás: Odessy Quad T5 2x24W egy db 6500K-s fénycsővel napi 8 órában." Ezt nem értem .. miért csak egy csővel ? Szűrőanyag vásárlás helyett inkább a CO2 beszerzésére koncentrálj. Egészen más dimenzióban tudsz majd akvarizálni.
2013. augusztus 28., szerda 18:35 |
|
|