|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:33
|
Path of enlightenment - 54L low tech ryoboku
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Elég komoly a fejlődés az utolsó fotó óta. Jó kis akvárium lesz ez. A gondod sokkal kevesebb lenne ha sikerülne pár növényt még belevarázsolnod. A tenellusról vágd le az algás leveleket ha kell akkor egyenként. Ezáltal a növénynek is segítsz a "parazitáktól " megszabadulni. Meglátod hamar kiheveri. -...
2013. október 7., hétfő 21:54 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ma el lettem üldözve a gép elől és kedvem támadt kicsit fotózni. Az aki nincs top formában, mert a vasárnapi vízcsere előtt betegség miatt két hétig nem nyúltam az akihoz, csak az elpárolgott vizet pótoltam és most hétvégén sem vittem túlzásba a dolgot, mert még kőkeményen lábadozok. A GA-s nyereményemet - mert bezsebeltem egy kis tropika tápot - is emiatt nem tudtam még átvenni, remélem, hogy nem kések le nagyon róla, bár nem tudom, mikor jutok el érte, mert még mindig elég ramatyul vagyok az utazgatáshoz. Dobtam egy fekete kartont az aki hátuljára, de ekkor vettem észre, hogy van rajta kívül némi maszat, meg lefolyás... de hétvégéig már így marad. :p A műanyag algakaparómat is elő kellett venni, mert volt pár majomszigetnyi barna alga... :p Algaevőm még mindig nincsen, csak az amanok, akik inkább a tetra tápot lopkodják a halak elől... :facepalm: Kell szereznem egy rendes pengés algakaparót, hogy a legkényesebb helyekről is le tudjam vakarni a mocskot. Szerencsére - mivel a másik hobbym a hagyományos borotválkozás egy régi Gillette DE borotvával - penge van itthon bőven, többféle márkát is fel tudok vonultatni, bár épp kifogyóban vagyok.... Itt jegyezném meg, hogy ebben is igyekszem növényfej lenni, mivel a Barbon kozmetikumokra esküszöm, amik klorofilt tartalmaznak. Mindenféle kritikát szívesen veszek, de kérlek, tekintsetek el a technikától, meg az algáktól és a fotó minőségétől, sajnos még mindig csak kompakt van. A képek: Bubik. Ezt meg megint toppolnom kell. És sajnos a Blyxán ilyen is van... Röviden ennyi. A CO2 továbbra is élesztős, a bubiszám maradt, a világítás szintén, a tápozásban pedig a microból vissza vettem 1 nyomás/hétre és megy napi szinten a kálium szulfát (Köszi itt is Papó! ). Az ecset azóta stagnál szerencsére. Csak ezt a nyamvadt staghornt (Az ugye???) kell lenyomnom, a többi kezelhető. Köszi, hogy benéztél!
2013. október 7., hétfő 21:30 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Csoda , hogy ilyen állapotban van az akváriumod ennyire kevés növénnyel. Ha több lesz a növényed nem lesz semmi problémád. Igen, ezért várom, hogy megeredjen végre az előtér. Hátul egyébként van zöldség rendesen, csak nem látszik a kőtől és fától. A pogot egyébként hamarosan nyesnem kell, mert nagyon beindult, ahogy a tenellus is elkezdte a futóversenyt hátul.
2013. szeptember 17., kedd 18:07 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Csoda , hogy ilyen állapotban van az akváriumod ennyire kevés növénnyel. Ha több lesz a növényed nem lesz semmi problémád.
2013. szeptember 17., kedd 17:49 |
|
|
Molroth
|
Tegnap vízcsere volt: Még mindig van barna algám, meg zöld pont is. Ezeknek adtam plasztik kártyával. Némi ecset akad a fán és az anubiasokon, de ezek szerencsére úgy néz ki, hogy döglődnek, a biztonság kedvéért kaptak a pofájukba ec-t, ahogy a hátsó traktusban lévő csekélyke staghorn is. Beröffentettem egy élesztős rendszert, amíg nem készül el a citromsavas cucc. Ez jelenleg ~30bpm-en megy, remélem, tudja tartani ezt hosszú távon. Nap közben kiemeltem a beömlőt egy kicsit, hogy csobogjon a víz, mert féltem, hogy esetleg megugrik a gázszint és meghasal az egész állomány, de holnap szerencsére itthon lesz a párom, szóval lesz felügyelet, ha esetleg megnőne a nyomás. Remélem, hogy a megnövelt fény és ez majd javít a növények állapotán, bár a rotala és a pogo nagyon szépek. És a végére egy szifonos kép:
2013. szeptember 17., kedd 17:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Holnap megnézem mennyi az a 0,2 ml . Pü ment.
2013. szeptember 2., hétfő 20:25 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Molroth írta: papó írta: Jó lenen ha a macro adagolását teljesen leredukálnád napi 1- 2 cseppre A micro az mehet továbbra is . A micro mellett napi pár csepp K sulfát lenne a jó. Az anubiast is carbózhatod Most nem napi szinten adom a tápot, hanem vasárnap a vízcsere után megy bele a 3-3 ml mindkettőből. Vegyek vissza macroból mondjuk 1 ml-re? Kálium szulfátot esetleg patikában is kaphatok, vagy csak akvarisztikai boltokban? Majd kitalálok valamit a k. szulfátra. Naponta nem tudsz adni egy-két csepp macrót? Megpróbálom majd jövő héttől azt csinálni, hogy vasárnap megkapja a 3ml microt az aki, a macroból pedig majd csak óvatosan adagolok, napi szinten. Tényleg csak pár cseppre gondolsz? A minimum, amit ki tudok mérni, az 0,2 ml, ami heti szinte 1,4 ml lenne. Vagy adhatom a 0,2 ml-t két naponta.
2013. szeptember 2., hétfő 20:18 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: papó írta: Jó lenen ha a macro adagolását teljesen leredukálnád napi 1- 2 cseppre A micro az mehet továbbra is . A micro mellett napi pár csepp K sulfát lenne a jó. Az anubiast is carbózhatod Most nem napi szinten adom a tápot, hanem vasárnap a vízcsere után megy bele a 3-3 ml mindkettőből. Vegyek vissza macroból mondjuk 1 ml-re? Kálium szulfátot esetleg patikában is kaphatok, vagy csak akvarisztikai boltokban? Majd kitalálok valamit a k. szulfátra. Naponta nem tudsz adni egy-két csepp macrót?
2013. szeptember 2., hétfő 20:07 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Jó lenen ha a macro adagolását teljesen leredukálnád napi 1- 2 cseppre A micro az mehet továbbra is . A micro mellett napi pár csepp K sulfát lenne a jó. Az anubiast is carbózhatod Most nem napi szinten adom a tápot, hanem vasárnap a vízcsere után megy bele a 3-3 ml mindkettőből. Vegyek vissza macroból mondjuk 1 ml-re? Kálium szulfátot esetleg patikában is kaphatok, vagy csak akvarisztikai boltokban?
2013. szeptember 2., hétfő 20:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Jó lenen ha a macro adagolását teljesen leredukálnád napi 1- 2 cseppre A micro az mehet továbbra is . A micro mellett napi pár csepp K sulfát lenne a jó. Az anubiast is carbózhatod
2013. szeptember 2., hétfő 19:20 |
|
|