|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:31
|
Path of enlightenment - 54L low tech ryoboku
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Köszönöm szépen. Direkt úgy építettem meg a hardscape-et, hogy akár versenyakváriumot is ki lehessen hozni belőle, jól fotózható legyen, stb... Sajnos ennek az útnak még nagyon az elején járok, de lépésről lépésre megy a fejlődés. Talán sikerül belőni a keménységet, meg egyszer talán lesz profi co2 cuccom, meg egy jó hqi pilács is. Az előző setuphoz képest nagyon szeretem ezt a mostanit. Remélem, hogy egyszer sikerül kihozni belőle azt, amit anno beleképzeltem, amikor összeraktam. A gép dologgal tisztában vagyok, de ez van. Majd egyszer, ha szép formában lesznek a növények megkérem az egyik ismerősömet, van szerencsére profi fotós is köztük. De ez még nagyon messze van. Köszi még egyszer! Küldve iPhone 4S-ről Tapatalk Pro használatával.
2013. november 3., vasárnap 0:28 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
_________________Üdv. Bevi
|
2013. november 2., szombat 23:28 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Én is szeretnék egy ilyen akit! Perfekt! Halacsok is nagyon szépek!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2013. november 2., szombat 21:25 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Az idei HAC-ról is csúnyán lemaradtam, talán majd jövőre. Bár amilyen erős lett a mezőny, nem hiszem, hogy valaha is bedobom ezt, vagy bármilyen újabb akit rá. De azért ma szántam egy kis időt a fényképezésre a ratyi kompaktommal. Elkészítettem életem első technika nélküli képét! Sajnos csak nagyon alacsony iso értéken tudok vele fotózni, mert magas érékeken iszonyat zajos. Egy kicsit húztam rajta Lightroommal, ez lett a végeredmény: Ezt az oldalát meg még soha nem mutattam: Ami most tervben van: Algaevők beszerzése, vízlágyítás elkezdése. Meglátom, mit szól majd a blyxa a lágy víznek és ha rendbe jön, akkor marad. Ha nem, akkor megy a helyére más... talán pogo, amit majd magasabban fogok tartani. Köszi, hogy benéztél!
2013. november 2., szombat 20:22 |
|
|
Molroth
|
papó írta: "A "difit" is takarítani kellett. Levágtam belőle kb fél centit." Ez jó Hát igen, elég egyszerű megoldás, nem kell áztatni mindenféle löttyben.
2013. november 2., szombat 1:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
"A "difit" is takarítani kellett. Levágtam belőle kb fél centit." Ez jó
2013. november 1., péntek 16:25 |
|
|
Molroth
|
Ma előrehozott karbantartás volt. A rotala nagyon jól érzi magát, ismét toppolni kellett. Lentről szépen jönnek fel a friss hajtások, már várom, hogy szépen összenőjenek. A HM-et is kicsit igazítani kellett, legalább volt mit ültetni a bal oldalra. A többi növényen nincs sok változás a kemény víz miatt. Remélem, hogy a következő vízcsere már full 0-ás vízzel fog menni... A "difit" is takarítani kellett. Levágtam belőle kb fél centit. Képet nem tudtam csinálni, mert világos van még hozzá. Majd talán legközelebb.
2013. november 1., péntek 15:53 |
|
|
Molroth
|
Ma kiszedtem a blyxákat és leszedtem róla az algás, meg a csoffadt leveleket. Szétszedtem 5 tőre és visszaültettem. A rotalát toppoltam, meg a hm-et is. A bal oldalról kiszedtem a parvulát, meg a marsileát és beültettem előre. A bal oldali fáról leszedtem a mohát. Bal oldalra ültettem a hm nyesedéket, itt ezzel szeretnék majd terjeszkedni. A felszámolt Swamp Thingből beraktam a bal oldali kiálló kő levezetésére egy hasonló formájú kisebb követ. Asszem a hardscape ennél már nem lesz jobban bővítve. Ezen kívül a nagy anubiasról is lekaptam a csoffadt leveleket, meg megint hozott egy alhajtást nana méretben, amit szintén lenyestem és a "fatörzsre" került. Jah és a "lötty"-ből is leöntöttem fél litert, amit 2 dl cukorral és 4dl langyos vízzel pótoltam. Most - hogy Winston Wolfot idézzem - látok magam előtt jobb oldalon egy pogo mezőt, egy szép rotala és hm bokrot, bal oldalon pedig egy csodás hm mezőt, az előtérben pedig csodálatosan ott figyel a parvula+marsilea. Kép majd egyszer, ha elfogadható lesz az összkép. Addig is egy kép egy aquakertész wannabe-ről. (Bár igazából őt csak a halak érdeklik. ) Ő Negro kapitány. Küldve iPhone-ról, Tapatalk használatával.
2013. október 23., szerda 16:25 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
wágner úr írta: asera írta: Ajánlom a desztillált vagy ioncserélt vizet,heti 10-20 liter nem annyira megterhelő költség. Nagyon jó alternatíva. Az ioncserélt vizek lúgosak , tehát felejtős. Igaz,javítottam!
|
2013. október 15., kedd 17:29 |
|
|
Molroth
|
Mindenképpen RO vízben gondolkozom, csak egyelőre még nem találtam meg a forrást. Hosszú távra már be van tervezve egy ozmo gép, de most egy darabig más van a lista elején (lakásfelújítás ofkorz...).
2013. október 15., kedd 10:36 |
|
|