Tegnap megejtettem az utolsó idei vízcserét.
Hát mit mondjak, már nagyon ráfért szegényre, nagyon leharcolt állapotban volt. A HM közül akkora staghorn telepet szedtem ki, hogy elment volna önálló növénynek...
Megnyírtam a parvulát, mert már kellett neki egy kis frissítés, kezdett rajta megtelepedni a bba itt-ott. Kiszedtem a középső fadarabot, amiről leműtöttem a nagy anubiast. Visszavágtam a léggyökereit, levágtam róla az összes málló levelet és a rizómát 3 részre vágtam, meglátjuk, mit hoz majd így... A fa alatt durván megindult a marsilea. Hozott 3 db 4 levelű lóherét.
Visszavágtam a rotalát, a hm-et, a pogokat... Most biztos lesz pár napig scum. :/
Az üvegen már elég szép mennyiségű zöld pont gyűlt össze, meg néhol ecset is, amit a jó kis műanyag lapocskámmal orvosoltam.
Leszívtam a mulmot, amennyire tudtam, most már szép tiszta minden, csak középen a két kő között van egy üres rész, ahol az anubias volt. Ide a marsilea reményeim szerint majd szépen benövi magát.
Meg kerül még mögé pogo is. Ment a szokásos neptun baci+a heti tropica táp+a napi macro és l. carbo.
A co2 még mindig az élesztős, amit már nagyon kellene cserélnem, de a múlt héten lusta voltam, illetve a tartalék cukrom az egyik süti tésztájához elment... :p Majd holnap keverek új löttyöt, mert 1-én otthon leszek, tudom figyelni, ha esetleg sok lenne az elején a kraft. Hát ennyi lenne.
Illetve szeretnék még eldicsekedni valamivel. Azt hozta karácsonyra a Jézuska, hogy apuka leszek!
Tehát bővülni fog az akvakertész közösség!
Bár egyelőre még csak a 8. hétben járunk.
Szóval ez egy elég különleges karácsony volt idén.