Szerző |
Üzenet |
Peter07
Csatlakozott: 2013. december 15., vasárnap 9:05 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A jobboldali háttérben érdemes lenne kicsit változatosabbá tenni a növényzetet. De nagyon jó hangulatot tükröz így is . Érdemes lenne tovább építeni az akváriumodat . Ez gyors volt. Köszönöm! Ha egy folyamat elindul. A jobb oldala nem sűrűsödött elég gyorsan, hogy eltakarja a technikát. Ilyen lett. Mindig alakítunk valamit.
_________________ KARMAPACHENNO
|
2015. február 1., vasárnap 20:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A jobboldali háttérben érdemes lenne kicsit változatosabbá tenni a növényzetet. De nagyon jó hangulatot tükröz így is . Érdemes lenne tovább építeni az akváriumodat .
2015. február 1., vasárnap 20:22 |
|
|
Peter07
Csatlakozott: 2013. december 15., vasárnap 9:05 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Eltelt egy év. Sok mindenen sikerült átmenni ez idő alatt. Értek kisebb-nagyobb kudarcok, de az utat járjuk tovább. Íme néhány kép hogyan is állunk ma. Vagyis a fotó után megnyírtam mindent. Szaporítom a rotalát majd, az lesz mindenhol. Vagy át lesz építve teljesen. Íme: És így indult. Peti
|
2015. február 1., vasárnap 20:09 |
|
|
nebula
Csatlakozott: 2013. augusztus 29., csütörtök 9:42 Hozzászólások: 138
|
tommyv írta: Hát, egy levegőztető csővel óvatosan átporszívózni a talajt, mert ez a zöld cucc nagyon könnyen elválik a növényektől. A hosszú szálas valami, pedig szerintem diatom vagy fonál alga.. azzal még én is szenvedek, de az közel sem akkora baj, 1-2 márna vagy amano kiírtja. Kicsit lehet, hogy több ozmó kellene kevesebb csapvízhez mint a 2:1 arány. A csapvizet kezeled valamivel ugye? a diatom az a barna alga. kovamoszat igazából. a zöld hosszú az fonál, ami lehet pl spirogyra vagy más fonál fajta.
|
2014. március 27., csütörtök 18:41 |
|
|
Peter07
|
Természetesen kezelem a csapvizet. Köszi a tippet! Vasárnaponként tartom a nagytakarítást, akkor ezt is felírom a teendők közé. Egyébként nem látom borúsan a helyzetet, várnom kell, hogy a CO2 hatása is látszódjon.
|
2014. március 27., csütörtök 18:28 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hát, egy levegőztető csővel óvatosan átporszívózni a talajt, mert ez a zöld cucc nagyon könnyen elválik a növényektől. A hosszú szálas valami, pedig szerintem diatom vagy fonál alga.. azzal még én is szenvedek, de az közel sem akkora baj, 1-2 márna vagy amano kiírtja. Kicsit lehet, hogy több ozmó kellene kevesebb csapvízhez mint a 2:1 arány. A csapvizet kezeled valamivel ugye?
2014. március 27., csütörtök 18:09 |
|
|
Peter07
|
Ozmó csapvíz keverék. 10l ozmóés 5l csapvíz. Mit kellene leszívni? Szokott lenni sötétebb zöld valami lenni amit ecsettel ki szoktam venni. Nem tudom. Ami nagyon zavar az zöld hosszú szálas és nagyon tapad a növényhez. Ha elkezdem húzni, akkor kihúzom a talajból a növényt.
|
2014. március 27., csütörtök 18:07 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ha könnyen le tudod szívni, akkor ez cyano baktérium.. nagyon minimálisra fogd vissza az összes tápot. Milyen vízzel cserélsz vizet?
2014. március 27., csütörtök 17:56 |
|
|
Peter07
|
Ismét itt vagyok, vázolom hogyan is áll az aki. Hogy tömören fogalmazzak, nem valami jól. Most így néz ki. Mindig ellepi valami a növényeket. Most legjobban ez aggaszt. Ez a zöld( aminek a nevét sem tudom) ellepte a marsilea-t. Már megtelepedett a mögötte vélő kövön is. Nem tudom hogyan szabaduljak meg tőle. A staurogyne ledobálta a leveleit, de az megált. Két hete kb szétültettem a parvulát, van is eredménye, szaporodik, de az is barnával van tele. A Co2 megy egy hete, kb 40 bubival percenként. Remélem ezzel közelebb leszek a megoldáshoz. Mit kellene tennem?
|
2014. március 27., csütörtök 17:38 |
|
|
Peter07
|
Ez konkrétan ketté volt törve. Mintha kettévágták volna. Mi ez a szépia? Még soha nem hallottam róla. Nálatok van?
|
2014. március 1., szombat 12:14 |
|
|