Szerző |
Üzenet |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Hm, köszi gondolkodóba esek
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2016. február 16., kedd 21:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hzshalas írta: És napok múlva mi fog történni? Leszárad, leesik, eltűnik az alga? Leggyakrabban valóban a co ingadozás hozza elő? Nem a magas ammónia hozza elő . Ezt értsd úgy , hogy lokálisan van jelen bomlástermék az adott helyen .. Ha visszagondolsz : levélváltás , fa korhadó felülete , felhalmozódó múlm ..ott jelentkezik az alga . A kezeléssel mint egy erős fertőtlenítést végzel a hirtelen felszabaduló oxigén pedig bontja a lágyabb gyengébb felépítésű algát.
2016. február 16., kedd 21:04 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
És napok múlva mi fog történni? Leszárad, leesik, eltűnik az alga? Leggyakrabban valóban a co ingadozás hozza elő?
|
2016. február 16., kedd 20:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: hzshalas írta: papó írta: hzshalas írta: A peroxidos kezelés mehet a mohára is? Ha nem akk ott mi a teendő? Semmi baja nem lesz ha megy rá egy kevés . Rendben, akkor holnap főpróba. Köszönöm Ahogy terveztem is, ma megcsináltam a peroxidos kezelést. 5ml-t fecskendővel nyomtam a "leglátványosabb" felületekre, lekapcsolt szűrővel. Itt-ott volt kis bubizás. Aztán próbáltam leszedegetni, de nem igazán jártam sikerrel. Kevés vizet lecsréltem és most várom az eredményt. Közben végérvényesen beüzemeltem a külsű co reaktort is. Arra jutottam, hogy a diffuzorom nem igazán volt a helyzet magaslatán és ez hozhatta elő az agyancsot. Ja és napi 2ml helyett megemeltem a carbót 4ml-re. Várok. Azért ezek a vegyszerek nem olyanok mint a levéltetű irtók a kiskertben Ha ennyire látványos lenne a pusztítás akkor ott növény sem maradna- megjegyzem töményebb hígítással ez is elérhető - , de még sem használhatunk napalmot egy kis alga ellen ... Napoknak kell eltelnie , hogy az eredmény látható legyen . Egyszerre csak 1 dolgot érdemes változtatni ... Még vártam volna a carbóval ....
2016. február 16., kedd 20:09 |
|
|
hzshalas
|
hzshalas írta: papó írta: hzshalas írta: A peroxidos kezelés mehet a mohára is? Ha nem akk ott mi a teendő? Semmi baja nem lesz ha megy rá egy kevés . Rendben, akkor holnap főpróba. Köszönöm Ahogy terveztem is, ma megcsináltam a peroxidos kezelést. 5ml-t fecskendővel nyomtam a "leglátványosabb" felületekre, lekapcsolt szűrővel. Itt-ott volt kis bubizás. Aztán próbáltam leszedegetni, de nem igazán jártam sikerrel. Kevés vizet lecsréltem és most várom az eredményt. Közben végérvényesen beüzemeltem a külsű co reaktort is. Arra jutottam, hogy a diffuzorom nem igazán volt a helyzet magaslatán és ez hozhatta elő az agyancsot. Ja és napi 2ml helyett megemeltem a carbót 4ml-re. Várok.
|
2016. február 16., kedd 19:32 |
|
|
hzshalas
|
papó írta: hzshalas írta: A peroxidos kezelés mehet a mohára is? Ha nem akk ott mi a teendő? Semmi baja nem lesz ha megy rá egy kevés . Rendben, akkor holnap főpróba. Köszönöm
|
2016. február 15., hétfő 14:02 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: A peroxidos kezelés mehet a mohára is? Ha nem akk ott mi a teendő? Semmi baja nem lesz ha megy rá egy kevés .
2016. február 15., hétfő 13:44 |
|
|
hzshalas
|
A peroxidos kezelés mehet a mohára is? Ha nem akk ott mi a teendő?
|
2016. február 15., hétfő 13:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: papó írta: hzshalas írta: papó írta: hzshalas írta: És mi az agancsalgától való megszabadulás módja? A fenébe .. elnézést , hogy nem írtam oda . 3% hidrogén peroxid 5 ml 100 liter max adagolással , közvetlen az algára leállított szűrés mellett . 1 héten max egyszer adagolva . 3% hidrogén peroxid -ot hol kapok? Illetve a pinnatifdia mit szól hozzá? Semmit nem szól hozzá a növény , mert nem annyira agresszív mint a carbo .. Patikában lehet kapni . Oké, köszönöm Megjegyzem a carbot sem szereti ..ha nem kapnál peroxidot ....
2016. február 13., szombat 19:51 |
|
|
hzshalas
|
papó írta: hzshalas írta: papó írta: hzshalas írta: És mi az agancsalgától való megszabadulás módja? A fenébe .. elnézést , hogy nem írtam oda . 3% hidrogén peroxid 5 ml 100 liter max adagolással , közvetlen az algára leállított szűrés mellett . 1 héten max egyszer adagolva . 3% hidrogén peroxid -ot hol kapok? Illetve a pinnatifdia mit szól hozzá? Semmit nem szól hozzá a növény , mert nem annyira agresszív mint a carbo .. Patikában lehet kapni . Oké, köszönöm
|
2016. február 13., szombat 19:11 |
|
|