Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:39

Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Következő
 Nyugalom 160 literben 
Szerző Üzenet

OK. Akkor várok, csak hát a legendás türelmem messzeföldön híres...

2015. április 3., péntek 19:14
Adminisztrátor

fisherx írta:
Nem hiszek a szemenek de pusztul az ecset alga!!! A víz tisztasága sokat javult amihez hozzájárult szerintem a baktérium kultúra.
Viszont bal hátul a limnophile aquatica nem akar beindulni, van helye és fény illetve co2 is jut oda. Még nem szokott volna hozzá az új környezethez? Igazából1 centit sem nőtt, viszont egészséges zöld színe van, nem rohad. Esetleg több táp?

Szerintem előbb a gyökerei indulnak meg . nőni fog meglátod ..

2015. április 3., péntek 19:09

Nem hiszek a szemenek de pusztul az ecset alga!!! A víz tisztasága sokat javult amihez hozzájárult szerintem a baktérium kultúra.
Viszont bal hátul a limnophile aquatica nem akar beindulni, van helye és fény illetve co2 is jut oda. Még nem szokott volna hozzá az új környezethez? Igazából1 centit sem nőtt, viszont egészséges zöld színe van, nem rohad. Esetleg több táp?

2015. április 3., péntek 18:58
Adminisztrátor

fisherx írta:
Ok. Köszönöm. Megpróbálom belőni akkor.
Viszont történt egy érdekes dolog, amilyet még soha eddig nem láttam. A cabomba tövek felénél kb. a felső 1/3 rész el volt fészben fehéredve, egyben volt de fehéres színűvé vált, részben hiányzott. Okozhatta a mellette lévő levegő porlasztó?

Elvileg igen .
A helyileg sok co2 miatt nem jutott a levelekhez kellő oxigén .
Már én is jártam így más növénnyel .

2015. április 1., szerda 19:37

Ok. Köszönöm. Megpróbálom belőni akkor.
Viszont történt egy érdekes dolog, amilyet még soha eddig nem láttam. A cabomba tövek felénél kb. a felső 1/3 rész el volt fészben fehéredve, egyben volt de fehéres színűvé vált, részben hiányzott. Okozhatta a mellette lévő levegő porlasztó?

2015. április 1., szerda 19:21
Adminisztrátor

fisherx írta:
A segítségetek kérném. A palackos co rendszeremben a reduktor két értéket mutat. 1x 55 bar ami a palackból direkt jön, illetve egy másikat ami 6bar. Ez a második a tűszelep utáni érték, és ez uralkodik a diffúzorban is?

Igen . 2 bar körüli érték a megfelelő .

2015. március 31., kedd 18:36

A segítségetek kérném. A palackos co rendszeremben a reduktor két értéket mutat. 1x 55 bar ami a palackból direkt jön, illetve egy másikat ami 6bar. Ez a második a tűszelep utáni érték, és ez uralkodik a diffúzorban is?

2015. március 31., kedd 17:55

Igen eltűnt maradéktalanul. Hihetetlen hatásos volt a cucc. Köszönöm. :) Most a lily pipe-ot kell átpakolnom, csak sajnos a merevítések miatt ehhez kell egy kis gondolkodás... Ha az is megvan akkor az ecset is megfogyatkozik, addig sajnos hátulról telibe fogja verni a sodrás az anubiast.

2015. március 29., vasárnap 19:47
Adminisztrátor

Eléggé "felbillent" az akváriumod .
Kíváncsi vagyok a baloldalra .
Fonalalga eltűnt ?

2015. március 29., vasárnap 19:45

Üdv. újra Mindenkinek.
Sajnos jó ideje nem jelentkeztem, ennek főként a munkám az oka. Az akva időközben átesett egy válságos korszakon, egy alga túlburjánzáson. Viszont az anyag nem veszett el csak átalakult :) Volt egy nagy átrendezés, jelentős algaírtás amihez jelentős segítségett adott Papó :) ( ezért ezer köszönet )

Sajnos be kell látnom hogy a HQI rengeteg előnye mellett vannak korlátai is, ez pedig az egy pontból való fénykibocsájtás. Emiatt átrendeztem az akvát. Bal oldalt blyxa újraültetés történt illetve 1-2 új ötlet is kivitelezés alatt van. Amit megpróbáltam megvalósítani az egy esőerdő amiből kilépünk a tisztásra ( miután berobban a blyxa).

Kép

2015. március 29., vasárnap 19:40
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 166 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Következő