|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 11:24
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
fisherx írta: OK. Bent vannak a fekete fantomok. Van már élet az akváriumban, és az az érdekes hogy a neonoknak is megjött az életkedeve!! A repülő rókák nagyon jól dolgoznak! A növények szépen fejlődnek, rakok fel képet is hamarosan. Viszont az elültetett lotus gumó még nem adott életjelet. 4 hete indítottam az akváriumot, van még remény rá hogy beindul? Nem lehetséges , hogy a Lotus gumó kis törékeny új hajtásait legyalulják a harcsáid ?
2012. október 25., csütörtök 19:30 |
|
|
fisherx
|
OK. Bent vannak a fekete fantomok. Van már élet az akváriumban, és az az érdekes hogy a neonoknak is megjött az életkedeve!! A repülő rókák nagyon jól dolgoznak! A növények szépen fejlődnek, rakok fel képet is hamarosan. Viszont az elültetett lotus gumó még nem adott életjelet. 4 hete indítottam az akváriumot, van még remény rá hogy beindul?
|
2012. október 25., csütörtök 19:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fisherx írta: No problemo! Segítessz így is eleget A mai napon 10 nappal az akvárium indítása után visszakerültek a halak. Még 1 hetet adni akartam nekik de már állatkínzásnak tartottam hogy a 60 lityósban szenvednek. A cápaharcsa kb 15 cm, a torokátumok 10 centisek. Miután visszatettem csak akkor láttam hogy a cápaharcsa csupa karcolás és fehéres színű, mintha valami gomba lenne rajta. Régen is volt ilyen de akkor mindig elmúlt, és csak kis területen. Mitévő legyek vele? Egyébként nem látszik betegnek. A többi hal szépen el van. Jövő héten valahol veszek hozzá még vagy 10 vörösneont, és kb 10 db fantomlazacot, csak vöröset találtam de ahogy olvastam az is jó lesz. Sügérproject egyenlőre lefújva, félek összebalhéznának a sziámi harcossal. Jobb lenne a fekete fantom.. A cápaharcsának nincsenek pikkelyei , hanem bőre van és gondolom -mivel elég stresszes állat - felsértette. Meg fog gyógyulni . Ha ilyet látsz legközelebb egy kis xantakridinnel átitatott vattával törölgesd meg a sérült részt.
2012. október 14., vasárnap 10:59 |
|
|
fisherx
|
No problemo! Segítessz így is eleget A mai napon 10 nappal az akvárium indítása után visszakerültek a halak. Még 1 hetet adni akartam nekik de már állatkínzásnak tartottam hogy a 60 lityósban szenvednek. A cápaharcsa kb 15 cm, a torokátumok 10 centisek. Miután visszatettem csak akkor láttam hogy a cápaharcsa csupa karcolás és fehéres színű, mintha valami gomba lenne rajta. Régen is volt ilyen de akkor mindig elmúlt, és csak kis területen. Mitévő legyek vele? Egyébként nem látszik betegnek. A többi hal szépen el van. Jövő héten valahol veszek hozzá még vagy 10 vörösneont, és kb 10 db fantomlazacot, csak vöröset találtam de ahogy olvastam az is jó lesz. Sügérproject egyenlőre lefújva, félek összebalhéznának a sziámi harcossal.
|
2012. október 14., vasárnap 9:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Laci ! Bocsi nem volt időm , de látom Zeppelin segít kicsit .
2012. október 13., szombat 21:08 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
fisherx írta: Bekerült a co2, így remélem felgyorsulnak az események. Középen a fa nagyon megfogja az áramlást, mi tévő legyek? Van egy 2017 es classic eheim de azt meg soknak gondolom. Áramoltaltó? A gomba még megvan, illetve nagyon algás az üveg is de ma bekerült a két albínó algázóm, remélem a co2-vel lepucolják az akit.
A sügérekről egyenlőre letettem, sok kontra véleményt kaptam. Csapathal eddig a neonhal volt (vörös és szimpla vegyesen) de valahogy nem voltak látványosak, elvesztek benne. Papó a fekete fantomlazacot ajánlotta. Mi lenne érdemes: bővíteni a neonállományt, vagy vegyíteni valami más csapathallal mondjuk a papó félével?
Illetve a kis akvában vannak a yellow fire garnik, na most ma egy a szemem láttára a hátárá vágta magát és vergődött, aztán eltűnt. Elpusztult talán? Az áramlásról nehéz véleményt mondani , látni kellene mert így csak okoskodásnak vélem. Az alga bizonyosan a CO2 hiányának köszönhető. Egy csapat fekete fantom nagyon jópofa tud lenni a hímek állandó pózolása miatt . No meg nagyon szép hal mikor már teljesen kifejlődött.
|
2012. október 13., szombat 19:00 |
|
|
fisherx
|
Bekerült a co2, így remélem felgyorsulnak az események. Középen a fa nagyon megfogja az áramlást, mi tévő legyek? Van egy 2017 es classic eheim de azt meg soknak gondolom. Áramoltaltó? A gomba még megvan, illetve nagyon algás az üveg is de ma bekerült a két albínó algázóm, remélem a co2-vel lepucolják az akit.
A sügérekről egyenlőre letettem, sok kontra véleményt kaptam. Csapathal eddig a neonhal volt (vörös és szimpla vegyesen) de valahogy nem voltak látványosak, elvesztek benne. Papó a fekete fantomlazacot ajánlotta. Mi lenne érdemes: bővíteni a neonállományt, vagy vegyíteni valami más csapathallal mondjuk a papó félével?
Illetve a kis akvában vannak a yellow fire garnik, na most ma egy a szemem láttára a hátárá vágta magát és vergődött, aztán eltűnt. Elpusztult talán?
|
2012. október 13., szombat 18:44 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: asera írta: Ezt kifejtenéd bővebben,hogy hátrány a táptalaj a diszkoszoknál?Mindig érdekeltek a diszkoszos-növényes akvák. A diszkoszok úgy táplálkoznak , hogy a talajt "fújkálják " kutatva a kaja után. De több ok is van. Értem már,szóval nem lehet egyszerű a frissen ültetett HC lent tartani
|
2012. október 7., vasárnap 18:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fisherx írta: Nagyon mutatósak! Nem annyira unalmasak mint a Diszkosz tud lenni , de ez is bamba népség
2012. október 7., vasárnap 17:43 |
|
|
fisherx
|
Nagyon mutatósak!
|
2012. október 7., vasárnap 17:27 |
|
|