Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:44

Hozzászólás a témához  [ 205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Következő
 No1 növényes akváriumom 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

flotyesz írta:
papó írta:
Csak azt látom , hogy egymást gyilkolják a növények. Érdemes lenne kicsit megritkítani.

akkor azér fejlődnek így? nem is tápanyaghiány lehet.. akkor következő vízcserénél kivágok egyet kettőt... teljesen az aljától próbáljam meg kidarabolni?

Igen egy -egy öregebb hajtást vágjál ki.

2014. március 6., csütörtök 22:16

papó írta:
Csak azt látom , hogy egymást gyilkolják a növények. Érdemes lenne kicsit megritkítani.

akkor azér fejlődnek így? nem is tápanyaghiány lehet.. akkor következő vízcserénél kivágok egyet kettőt... teljesen az aljától próbáljam meg kidarabolni?

2014. március 6., csütörtök 21:47
Adminisztrátor

2014. március 6., csütörtök 21:22

és a képek...
Kép
Kép

2014. március 6., csütörtök 21:07

papó írta:
flotyesz írta:
szia Papo

kérdezném hogy a staunak megint kezdenek hullani, az erezettől kifelé sárgulni rohadni (egy két levél) a levelei... valami nem okés nekik! de mi?? holnap teszek fel képet róla bár olyan mint amikor az ammónia miatt volt és felkopaszodott az egész! a hygrophilának a levelei erezetei sötétzöldek kifelé meg inkább sárgásak.. nagyon világos zöldek! ez mitől lehet? illetve amit még észrevettem az az alternanhtera friss hajtásai csavarodva fejlődnek! nem tudom mennyire egyértelmű ez így ha véletlenül nem akkor tényleg teszek fel képet róla! nem szeretném meggyilkolni megint a növényeket! köszi a segítséget üdv

Másodikán beszéltük , hogy próbálj a tápozáson kicsit változtatni.
Ennyi idő alatt semmi nem képes reagálni.
Legyél türelemmel kérlek .. :buksi:

ok :D bár ezidáig a stau nem nézett ki így :S és sajna a múltból tanulva mostmár minden kis rezdüléstől félek.... köszi mégegyszer üdv

2014. március 5., szerda 21:29
Adminisztrátor

flotyesz írta:
szia Papo

kérdezném hogy a staunak megint kezdenek hullani, az erezettől kifelé sárgulni rohadni (egy két levél) a levelei... valami nem okés nekik! de mi?? holnap teszek fel képet róla bár olyan mint amikor az ammónia miatt volt és felkopaszodott az egész! a hygrophilának a levelei erezetei sötétzöldek kifelé meg inkább sárgásak.. nagyon világos zöldek! ez mitől lehet? illetve amit még észrevettem az az alternanhtera friss hajtásai csavarodva fejlődnek! nem tudom mennyire egyértelmű ez így ha véletlenül nem akkor tényleg teszek fel képet róla! nem szeretném meggyilkolni megint a növényeket! köszi a segítséget üdv

Másodikán beszéltük , hogy próbálj a tápozáson kicsit változtatni.
Ennyi idő alatt semmi nem képes reagálni.
Legyél türelemmel kérlek .. :buksi:

2014. március 5., szerda 21:24

szia Papo

2014. március 5., szerda 21:00

papó írta:
flotyesz írta:
sziasztok
ismét egy kis kérdés! ezek a levelek miért nézhetnek így ki? esetleg a csiga támadásától sárgult el vagy valami nem tetszik neki? bár az a rodhadás nagyon nem tetszik nekem! és ez már nem az első!
üdv

Elvileg ez nitrát hiányra utal.
Egy hétig emeld meg duplájára a macro adagolását és meglátjuk.

köszi ... megemelem .. de akkor a foszfát is megemelkedik ami már így is az egekbe van (2 mg/l) (zöld pontalga jelen van... bár mindig takarítom) a csapviz mennyiségét megfeleztem.. 20 liter osmo + 4 liter csap! vagy még ennyit se rakjak bele? jelenleg 3gh 3 kh így keverve!
üdv
Csak a macron kellene változtatni a többi maradjon.
Egy hét múlva meglátjuk mit alakult..

2014. március 2., vasárnap 22:48
Adminisztrátor

flotyesz írta:
sziasztok
ismét egy kis kérdés! ezek a levelek miért nézhetnek így ki? esetleg a csiga támadásától sárgult el vagy valami nem tetszik neki? bár az a rodhadás nagyon nem tetszik nekem! és ez már nem az első!
üdv
Kép

Elvileg ez nitrát hiányra utal.
Egy hétig emeld meg duplájára a macro adagolását és meglátjuk.

2014. március 2., vasárnap 22:38

flotyesz írta:
SlyChocolate írta:
Mit szólnál hozzá ha ide áttennék a hozzászólásod?
Itt talán jobb helyen lenne? Katt a zöld szövegre!

mindjárt átteszem :D

Oksa, legyen úgy.
;)

2014. március 2., vasárnap 22:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Következő