Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:34

Hozzászólás a témához  [ 205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Következő
 No1 növényes akváriumom 
Szerző Üzenet

sziasztok
kérdeznék egy olyan dolgot hogy a blyxát nyírhatom-e ? mert mintha valahol olyat olvastam volna hogy nem lehet vágni! nem tudom ez mennyire igaz? mert már akkora lett hogy egyszerűen eltakarja a jobb oldalt!
segítségeteket előre is köszönöm üdv mindenkinek!

2014. július 1., kedd 20:02

papó írta:
Az akváriumodban a növényeken látszik , hogy minden nagyon rendben van.
A tavat egyedül ástad ki ?
A tópartra kellene még pár A és B zónás növény.
A külső peremközé pedig mentát és még egy pár hasonló fajta növényt érdemes lenne beültetni.
Ha a kövek között elfutnak akkor igazán természetes lesz.

igen nem is panaszkodom hála Istennek :D tényleg nőnek éldegélnek :D szépek :D csak ugye a foszfátom egy kicsi magas így a pontalgám nem akar szünni na de most egy kicsit csökkentettem a tápot..
nem a tavat öcsém ásta ki egyedül :S el volt vele... a partra az a baj hogy nem lehet többet rakni annyi patka van ahol a növények vannak.. tele van.. majd teszek fel friss képeket is üdv

2014. május 24., szombat 21:15
Adminisztrátor

Az akváriumodban a növényeken látszik , hogy minden nagyon rendben van.
A tavat egyedül ástad ki ?
A tópartra kellene még pár A és B zónás növény.
A külső peremközé pedig mentát és még egy pár hasonló fajta növényt érdemes lenne beültetni.
Ha a kövek között elfutnak akkor igazán természetes lesz.

2014. május 24., szombat 20:57

sziasztok

itt volna a megígért képecskék :D tudom egy kicsit elkésve de gyakorlatilag reggeltől estig estétől reggelig semmire sincs időm így sajnos az akváriumra sincs.. csak az ami nagyon muszáj de lőttem egy két képet az arhívumba.. ja és most felteszem a kerti tavunkat is ... üdv mindenkinek.. jut eszembe.. megoldódott a probléma azaz a kérdésre megtaláltam a választ.. a csőnek a falán (amivel szívom át az akváriumba a vizet a hordóból) rakódik le ez a kis fehér cucc és az jön ki.. de csak akkor ha nagy nyomással töltöm fel az akváriumot.. ha szépen folydogál bele akkor semmi gond! üdv

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

és a kerti tavunk
a kezdetektől napjainkig... bár még a legfrissebb képek itt sincsenek majd azt is készítek...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

2014. május 24., szombat 20:35

papó írta:
flotyesz írta:
sziasztok
régen jelentkeztem ma volt vízcserém.. holnap dobok fel egy két képet nektek.. hogy ne csak én lássam a kis kertemet hanem ti is :D
amúgy már rég meg akartam kérdezni hogy az ozmo+csapvíz keverékéből mikor teszem bele az akváriumba olyan kis fehér foszlányok jönnek ki.. mintha ilyen "medúzza" foszlányok lennének.. ezt nem tudom mitől van.. esetleg az ozmo készülékből válik ki ez a kis fehér cuccok? nem tudom valaki találkozott-e már ilyennel? amúgy az ozmo fél éves!
üdv Flóri

Az ozmóból nem jöhet semmi .
Másfele kell keresned a megoldást.

szia ok akkor majd megnézem külön ha összekeverem a csapvízzel akkor mit csinál a víz.. üdv

2014. május 9., péntek 20:30
Adminisztrátor

flotyesz írta:
sziasztok
régen jelentkeztem ma volt vízcserém.. holnap dobok fel egy két képet nektek.. hogy ne csak én lássam a kis kertemet hanem ti is :D
amúgy már rég meg akartam kérdezni hogy az ozmo+csapvíz keverékéből mikor teszem bele az akváriumba olyan kis fehér foszlányok jönnek ki.. mintha ilyen "medúzza" foszlányok lennének.. ezt nem tudom mitől van.. esetleg az ozmo készülékből válik ki ez a kis fehér cuccok? nem tudom valaki találkozott-e már ilyennel? amúgy az ozmo fél éves!
üdv Flóri

Az ozmóból nem jöhet semmi .
Másfele kell keresned a megoldást.

2014. május 9., péntek 14:36

sziasztok
üdv Flóri

2014. május 8., csütörtök 22:01
Adminisztrátor

flotyesz írta:
papó írta:
flotyesz írta:
papó írta:
flotyesz írta:
sziasztok

visszatérve az előbbi témámhoz ma este azaz kb 5 percel ezelőtt kiugrott egy repülő rókám... ez gyagorlatilag a lámpakapcsolás után volt egy pár percel.. ettől kiugorhatott?? (hirtelen teljes sötét lett nekik)! Mondjuk sikerült visszarakni.. most éldegél úszkál...
nem tudom esetleg az éjszakai fényt (kék led) felkapcsoljam előtte nekik ilyenkor?
vagy tényleg nem tudom mitől van ez!!

Csak egyszerűen megijedt.
Nem kell az éjszakai fény , azért mert az világít még ugyan úgy megijedhet.

köszi a választ.. akkor törődjek bele hogy kiugrálnak? esetleg valami ügyesség, okosság nincs erre??? esetleg a halaknak valami nyugtató?? :S hogy ne ugrándozzanak!
akkor azt mondod hogy biztos hogy nem a hirtelen sötéttől van?
üdv

De lehet a hirtelen sötéttől , de a led nem elég a megoldásra.
Az lenne igazi ha fokozatosan sötétedne , szépen lassan.

max úgy tudom megcsinálni hogy kikapcsol kettő fénycső majd kikapcsol megint kettő 10-10 perc különbséggel majd ahogy kikapcsolna az utolsó kettő fénycső előtte felkapcsol a kék led majd az is kikapcsol!! nem tudom ez mennyire számít.. így nem olyan hirtelen van teljes sötétség!
ja jut eszembe Gábor a szerem a tóba megérkezett?

SlyChocolate írta:
flotyesz írta:
sziasztok

visszatérve az előbbi témámhoz ma este azaz kb 5 percel ezelőtt kiugrott egy repülő rókám... ez gyagorlatilag a lámpakapcsolás után volt egy pár percel.. ettől kiugorhatott?? (hirtelen teljes sötét lett nekik)! Mondjuk sikerült visszarakni.. most éldegél úszkál...
nem tudom esetleg az éjszakai fényt (kék led) felkapcsoljam előtte nekik ilyenkor?

Gondolom ő a fekete csíkos róka volt?
Én már 10 ilyen jószágot szedtem össze a földről...
:(
De!
Kb egy hónapja vannak az ezüst rókák.
Neked is azok kellenének.
;)

milyen ezüst rókákra gondolsz? mi annak a pontos neve
ja amúgy igen sziámi ormányos márna (repülő róka)
ez a halacska amit te mondasz kb ugyanúgy takarít mint ez repülő egyed? :D
üdv

Ma érkezett áru , szerintem megérkezett a cuuc .

2014. április 8., kedd 20:28

papó írta:
flotyesz írta:
papó írta:
flotyesz írta:
sziasztok

Csak egyszerűen megijedt.
Nem kell az éjszakai fény , azért mert az világít még ugyan úgy megijedhet.

köszi a választ.. akkor törődjek bele hogy kiugrálnak? esetleg valami ügyesség, okosság nincs erre??? esetleg a halaknak valami nyugtató?? :S hogy ne ugrándozzanak!
akkor azt mondod hogy biztos hogy nem a hirtelen sötéttől van?
üdv

De lehet a hirtelen sötéttől , de a led nem elég a megoldásra.
Az lenne igazi ha fokozatosan sötétedne , szépen lassan.

max úgy tudom megcsinálni hogy kikapcsol kettő fénycső majd kikapcsol megint kettő 10-10 perc különbséggel majd ahogy kikapcsolna az utolsó kettő fénycső előtte felkapcsol a kék led majd az is kikapcsol!! nem tudom ez mennyire számít.. így nem olyan hirtelen van teljes sötétség!
ja jut eszembe Gábor a szerem a tóba megérkezett?

SlyChocolate írta:
flotyesz írta:
sziasztok

De!
;)

milyen ezüst rókákra gondolsz? mi annak a pontos neve
ja amúgy igen sziámi ormányos márna (repülő róka)
ez a halacska amit te mondasz kb ugyanúgy takarít mint ez repülő egyed? :D
üdv

2014. április 8., kedd 20:09

flotyesz írta:
sziasztok

De!
;)

2014. április 8., kedd 19:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Következő