Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:51

Hozzászólás a témához  [ 205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
 No1 növényes akváriumom 
Szerző Üzenet

most töltöm fel őket de olvasom hogy külön megosztóra kell így egy kicsit több idő!
de ma kész leszek!

2014. január 15., szerda 21:09

Szintén üdv.
Tényleg ha lesz időd pár képpel megörvendeztetthetnél minket...

2014. január 15., szerda 20:58
Adminisztrátor

Végre Flóri !
Üdvözlet a fórumon !

2014. január 15., szerda 20:53

Szia üdvözöllek a fórumon, jó kis bevezető.
Képeket nem látni.

2014. január 15., szerda 20:52

Sziasztok

egy kis visszatekintés.. Debrecen.... Piac utca.... Papóék..... (2012 január eleje) akkor döntöttem el hogy nekem is kell egy szép növényes akvárium.. bár még régebben beszélgettünk a tengeriről is de egy kicsit féltem tőle így letettem róla! És akkor jött is a spórolás ezerrel! De úgy érzem megérte.. nyugalom.. szépség lett belőle! (legalábbis nekem és a család többi tagjának tetszik)

Egy kis technikai áttekintés:
80 x 30 x 40 cm kb 96 liter (8as üvegvastagság)

Szűrés:
Hydor Ext Prof 350 gyári szűrőanyag ki -> durva szivacs + full matrix trop 3 liter + perlonvatta

Fűtés :
Sera RH 100 W

Vízlágyítás:
Papóék féle 190 l/napos Ro készülék 2 membránnal

Világítás :
Odyssea 4x24 W 2 db 10000K + 2 db 4900K

Co2
Linde 10 kg palack
Micromatic nyomáscsökkentő - Papillon tűszelep - Bosch 5 W-os mágnesszelep
Ista Water Plant Külső CO2 Kerámia Reaktor

Talaj:
ADA Power Sand Special S - 4 liter
Ista Plant Soil - 18 liter

Dekoráció:
Red Moor fa
Seiryu kő - kb 6-7 kg

Növények:
Echinodorus Tenellus
Eleocharis parvula mini
Sagittaria Subulata
Hemianthus callitrichoides Cuba
Staurogyne repens
Fissidens fontanus
Alternanthera reineckii Mini

Fauna:
10 db Kék neonhal (Paracheirodon innesi)
5 db Villásfarkú kalászhal, Popondetta (Pseudomugil furcatus)
8 db Oto algaevő hal (Otocinclus affinis)
1 db Sziámi ormányos márna, Repülő róka (Crossocheilus siamensis)
7 db Amano garnéla, Yamato garnéla (Caridina japonica)

Technikai áttekintés után egy kis történet aki szeretne olvasni! Bár ígérem rövid és tömör leszek!
Úgy kezdődött az egész hogy megvettem az akváriumot! Feltöltöttem vízzel benne volt a víz kb 1 hétig! Semmi baj nem ereszt hurrá! Első lépés OK! Jött a nyár gyüjtögető állapotba kerültem és nyár végére össze is jött a pénz, így lassan de biztosan el kezdtem bevásárolni talaj, táptalaj... stb!
Eljutottam odáig hogy berendezzem az akváriumot! Papóék tanácsai hada után megálmodtam a növényeket! A szűrő indul a növények beültetése előtt kb 3-4 héttel! Így üresen (táptalaj + talaj az akváriumban plussz a dekoráció 2013. okt. 20) világítás nélkül! Folyamatos nitrivec és vízcsere szigorúan 3 naponta! RO víz + csapvíz 70 -30 %-ba Így a víz kb 6os KH és 8 GH 7 PH!
Most következett a nagy probléma... Az akvárium 1 héttel a berendezést követően (növények nélkül) okt. vége! Elrepedt az akvárium merevítője!!!! Éljen mondtam is magamba most mit csináljak! Felhívtam a céget ahonnan vettem az akváriumot és cserélik! Ez szép és jó csak ugye be van rendezve! Így indult a növényes kertészkedésem! Átpakoltam a táptalajt a talajt a homokot a dekorációt mindent az új akváriumba (Megsékeltem egy kis ADA Multi Bottom-mal)! És utánna szurkoltam nehogy ezzel is ilyen történjen! De eddig gond nélkül álja a sarat!
Belekerültek a növények 2013. november közepén! Papóéktól zselés növények érkeztek! Szép egészséges kitűnő növények!
Ültetés... világítás be + tápozás + Co!
napi 8 óra világítás a Co 1-2 bubi/sec
Tápozás: papóék micro + macro
A növények szépen fejlődnek jól érzik magukat!
Szerencsére a kezdeti barna algán kívűl más alga nem látta meg az akváriumot! Le is kopogom KOPP-KOPP! :D Bízom benne nem is lesz más gondom!
Köszönöm hogy elolvastad a naplómat
Esetleg ha észrevételed van építő kritikád oszd meg és remélem neked is hasonlóan tetszik mint nekem!
Háttérbe nemsokára érkezik még valami kis növény!
Üdv Flóri

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára flotyesz 2014. január 15., szerda 21:17-kor.

2014. január 15., szerda 20:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21