Szerző |
Üzenet |
flotyesz
|
papó írta: flotyesz írta: szia Papó
kérdezném hogy vágjam-e a cuba tetejét? holnap lesz egy hetes! vagy még várjak egy kicsit vele? mostmár látom az alagút végét növögetnek a frissen ültetett növényecskék is és az alternanthera is halad.. a stau egy kicsit egetál még! nem tudom ilyenkor előfordul-e barna alga mert látszik megint egy kicsi a talajon meg a cubán! üdv Még korai hozzányúlni a növényhez. Majd jövő hét végén fényképezd le és akkor megbeszéljük. A barna alga természetes . A levélváltás következménye. köszi szépen a barna alga miatt hetente menjen a vízcsere vagy lehet egy kicsit sűrűbben?
|
2014. január 31., péntek 21:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
flotyesz írta: szia Papó
kérdezném hogy vágjam-e a cuba tetejét? holnap lesz egy hetes! vagy még várjak egy kicsit vele? mostmár látom az alagút végét növögetnek a frissen ültetett növényecskék is és az alternanthera is halad.. a stau egy kicsit egetál még! nem tudom ilyenkor előfordul-e barna alga mert látszik megint egy kicsi a talajon meg a cubán! üdv Még korai hozzányúlni a növényhez. Majd jövő hét végén fényképezd le és akkor megbeszéljük. A barna alga természetes . A levélváltás következménye.
2014. január 31., péntek 21:32 |
|
|
flotyesz
|
szia Papó
kérdezném hogy vágjam-e a cuba tetejét? holnap lesz egy hetes! vagy még várjak egy kicsit vele? mostmár látom az alagút végét növögetnek a frissen ültetett növényecskék is és az alternanthera is halad.. a stau egy kicsit egetál még! nem tudom ilyenkor előfordul-e barna alga mert látszik megint egy kicsi a talajon meg a cubán! üdv
|
2014. január 31., péntek 21:30 |
|
|
flotyesz
|
papó írta: flotyesz írta: sziasztok
egy kis segítség megint kellene.. elfelejtettem az előbb írni most jutott az eszembe hogy megkérdezzem hogy a kövemen megjelent a zöld alga! ez mitől lehet CO2 vagy tápozás esetleg a világítás (napi 8 óra)?? nem akarom hogy elszaporodjanak! köszi a segítséget üdv A kövekkel a legtöbb akváriumban ez természetes. Mindenféle ásványi anyag oldódik belőle és ezt szeretik az algák. Csak a fogkefe segít és azután vízcsere. köszönöm szépen a segítségedet akkor fogkefe és vízcsere! üdv
|
2014. január 26., vasárnap 21:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
flotyesz írta: sziasztok
egy kis segítség megint kellene.. elfelejtettem az előbb írni most jutott az eszembe hogy megkérdezzem hogy a kövemen megjelent a zöld alga! ez mitől lehet CO2 vagy tápozás esetleg a világítás (napi 8 óra)?? nem akarom hogy elszaporodjanak! köszi a segítséget üdv A kövekkel a legtöbb akváriumban ez természetes. Mindenféle ásványi anyag oldódik belőle és ezt szeretik az algák. Csak a fogkefe segít és azután vízcsere.
2014. január 26., vasárnap 21:44 |
|
|
flotyesz
|
sziasztok
egy kis segítség megint kellene.. elfelejtettem az előbb írni most jutott az eszembe hogy megkérdezzem hogy a kövemen megjelent a zöld alga! ez mitől lehet CO2 vagy tápozás esetleg a világítás (napi 8 óra)?? nem akarom hogy elszaporodjanak! köszi a segítséget üdv
|
2014. január 26., vasárnap 21:33 |
|
|
flotyesz
|
köszi szépen remélem nem lesz semmi gond! lapátoltam én is eleget egy kis fáradságűzés volt az ültetés ha nincs semmi gond 1 hét múlva nyírhatom a cuba tetejét? de mostmár úgyis teszek róla fel képet! üdv
|
2014. január 26., vasárnap 10:18 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Ez azért jobb "meló " lehetett mint a hólapátolás, bár nekem -a fene tudja miért - ültetésnél mindig megfájdul a hátam. Nem kellene a tápozáson változtatnod . ha valami problémád lenne jelezd..
2014. január 25., szombat 23:53 |
|
|
flotyesz
|
sziasztok megérkeztek az új szerzemények el is ültettem őket! cuba és blyxa! egy hete kerültek bele a hydrocotyle verticillate, a hygrophilia corymoda és Lobelia cardinalis így mostmár teljes a család remélem a staum és a alternanthera is helyre jön hamarosan és akkor tényleg egy szép kis növényes akvárium tulaja leszek! és bízom benne másnak is elnyeri a tetszését! Papó kérdezném hogy a tápozáson változtassak-e valamit? vagy mehet minden a megszokott rendben micro 3 naponta 5ml/100 l macro naponta 3 ml/100 l illetve a plussz vas 1 ml vízcserénként? üdv egy pár kép a "családról":
|
2014. január 25., szombat 23:18 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
flotyesz írta: papó írta: flotyesz írta: szia Papó kérdezném hogy a staum most ugye eléggé felkopaszodott.. vágjam le majdnem tőből (kb 1 centire a földtől) vagy hagyjam így (kb 2-3 cm) majd a levelek eltakarják a léggyörekeit (a léggyökerei eléggé sárgásak/barnásak)? látszik rajtuk már a kis friss hajtások egy száron kb 3 helyen jönnek ki a levelek! ma vízcsere! nélküled eléggé nehézkes lenne ez az akvakertészet üdv Most nem kellene bántanod , de ha kicsit menőnek akkor lehet majd szelektálni. köszi szépen holnap el ne felejtsd a blyxát de majd anna is mondja köszi szépen üdv Nem felejtem , de jobb ha Anna azért szól
2014. január 23., csütörtök 21:41 |
|
|