Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:48

Hozzászólás a témához  [ 205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Következő
 No1 növényes akváriumom 
Szerző Üzenet

papó írta:
Egy picivel több macro mehetne .
A HC t meg kellene egy kicsit csípkedni.

szia köszi akkor a 100 literre eddig 3 ml ment naponta megemelem 4,5ml-re vagy mennyire? szombaton lesz vízcsere és akkor megvágom a cubát egy kicsit meg kitakarítom a szűrőt is! nem tudom ez a sagittaria kihajt újból?
most vettem észre egy nagyon pici staghorn algát a lobelia levelén miért jöhetett elő illetve folyékony CO2-t nyomjak-e rá?

2014. február 6., csütörtök 17:43
Adminisztrátor

Egy picivel több macro mehetne .
A HC t meg kellene egy kicsit csípkedni.

2014. február 6., csütörtök 13:08

egy pár kép a cubáról illetve a sagittariáról
Kép
Kép
Kép

2014. február 6., csütörtök 12:48

papó írta:
Az elhalt leveleket érdemes eltávolítani természetesen. :hogyis?:

ok köszi akkor szűrőtakarítás + elhalt növény eltávolítás!

2014. február 5., szerda 21:07
Adminisztrátor

Az elhalt leveleket érdemes eltávolítani természetesen. :hogyis?:

2014. február 5., szerda 20:57

papó írta:
flotyesz írta:
szia Gábor nézzél már rá légyszíves az előbbi hozzászólásomra te mit mondasz a full ozmora (csigák miatt) illetve a moha közt a barna algától hogy tudok megszabadulni?
staunál is ez a sárgulás még az ammónia miatt lehetséges vagy esetleg más miatt? illetve a sagitariánál esetleg más nem okozhat ilyen állapotokat? az elhalt leveleket vágdossam folyamatosan vagy elég vízcserénél levágni vagy egyáltalán nem kell?
majd elfelejtettem a szűró azóta nem volt takarítva nem lenne-e esedékes egy takarítás neki egy új perlonnal esetleg?
köszi üdv

Azért nem szóltam hozzá mert nem lehet naponta változást várni . :oops:
Az új HC is leváltja a leveleit mint a régi és ez bizony bomlástermékkel jár és ilyenkor természetes az ammónia .
A szűrőben a perlont muszáj kitakarítani , ha belegondolsz az régi növény eltávolítása és az új ültetés miatt tele lehet mindenféle rondasággal.
Ha úgy véled hogy lassan vágni kellene a leveleket akkor egész nyugodtam óvatosan el lehet kezdeni , de ugye ezt nekünk nem mutattad meg :D

szia köszi szépen akkor majd a következő vízcserénél kitakarítom a perlont.. vagy az egész szűrőt takarítsam? a leszívott akváriumvízbe mossam át az egészet? illetve ha már a perlonnál járunk akkor február 15én megyek hozzátok valószínű és akkora tegyél nekem félre egy új perlont ehhez a szűrőhöz (Hydor Prof 350) és majd a következő tiszításkor azt fogom belerakni már!
félreértettél én a vágást nem a cubára értettem hanem a sagitariának az elhalt leveleire... a cubát azt ahogy megbeszéltük szombaton lesz 2 hetes és majd akkor lefényképezem és majd mondasz rá egy igen vagy egy nemet hogy vágjam-e vagy még ne!
üdv

2014. február 5., szerda 20:44
Adminisztrátor

flotyesz írta:
szia Gábor nézzél már rá légyszíves az előbbi hozzászólásomra te mit mondasz a full ozmora (csigák miatt) illetve a moha közt a barna algától hogy tudok megszabadulni?
staunál is ez a sárgulás még az ammónia miatt lehetséges vagy esetleg más miatt? illetve a sagitariánál esetleg más nem okozhat ilyen állapotokat? az elhalt leveleket vágdossam folyamatosan vagy elég vízcserénél levágni vagy egyáltalán nem kell?
majd elfelejtettem a szűró azóta nem volt takarítva nem lenne-e esedékes egy takarítás neki egy új perlonnal esetleg?
köszi üdv

Azért nem szóltam hozzá mert nem lehet naponta változást várni . :oops:
Az új HC is leváltja a leveleit mint a régi és ez bizony bomlástermékkel jár és ilyenkor természetes az ammónia .
A szűrőben a perlont muszáj kitakarítani , ha belegondolsz az régi növény eltávolítása és az új ültetés miatt tele lehet mindenféle rondasággal.
Ha úgy véled hogy lassan vágni kellene a leveleket akkor egész nyugodtam óvatosan el lehet kezdeni , de ugye ezt nekünk nem mutattad meg :D

2014. február 5., szerda 20:18

köszi üdv

2014. február 5., szerda 19:33

SlyChocolate írta:
Ha tutira akarsz menni bármennyire furának tűnhet a megoldás a full ozmó.
Nem annyira gyors mint más megoldások de így soha nem lesz csigád az tuti!
Miért is mert nincs benne kalcium.
Ami a házuk fontos alkotó elem, így pár hét alatt eltűnnek az akvából...
Persze ha van rá lehetőséged.
;)

szia van rá lehetőségem csak nem tudom a halak meg a növények mennyire fogják ezt szeretni? és az algák?? azok hogy fognak viszonyulni a kérdéshez? ma volt vízcserém!
és ma raktam is be az akvába egy salátalevelet... kíváncsi leszek holnap lesz-e rajta csiga... és megrendeltem a csigaevő csigákat is.. elvileg pénteken érkezik házhoz! sajnos itt nem megoldott az hogy bemegyek a Tropicalfishbe és kiveszem az akváriumból! itt hozzánk legközelebb szeged van ahonnan lehet ilyet beszerezni meg nem mellékesen egy kicsit sejtenek is a dolgokhoz!
ja amúgy megérkezett az új külső reaktorom is bele is raktam mert a másik teljesen felidegesített!! kíváncsi vagyok holnap milyen lesz a tesztem!
a sagittariám egyre csúnyább.. viszont a staum is mintha vegetálni vagy inkább romlana a friss hajtásai sárgulnak és nem is nagyon növögetnek!!
nem tudom nincs szerencsém ehez az akváriumhoz!!
viszont a cuba szépen fejlődik az alternanthera szépen kiheverte a megpróbáltatást
a blyxa fogjuk rá alakul
teneluss szépen terjeszkedik pirosodik is helyenként!! (nem tudom ez mit jelent de gondolom nem rosszat!)
a fissidens az jó csak egy kicsit barna algás!! ezt hogy lehet kiírtani?
a Hydrocotyle szép terjeszkedő fázisba van
a lobeliám levele változatlan amúgy a növény szép
hygrophilia szép bár nem tudom a friss hajtások jóval világosabbak mint a régiek! gondolom ez nem baj majd megerősödik!!

a halak és a garnik is éldegélnek szerencsére :D

na úgy volt ma nem írok de csak sikerült egy kis összeállítást írnom! várom az észrevételeket!
üdv

2014. február 4., kedd 21:30

Ha tutira akarsz menni bármennyire furának tűnhet a megoldás a full ozmó.
Nem annyira gyors mint más megoldások de így soha nem lesz csigád az tuti!
Miért is mert nincs benne kalcium.
Ami a házuk fontos alkotó elem, így pár hét alatt eltűnnek az akvából...
Persze ha van rá lehetőséged.
;)

2014. február 4., kedd 21:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Következő