Szerző |
Üzenet |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Állítsd le a szűrőt, ha célzottan carbozol sokat számít.
2014. február 9., vasárnap 21:08 |
|
|
flotyesz
|
sziasztok
megvolt a kis helyreigazítás az akváriumon! cuba alternantha stau nyírás... sagittaria elhalt leveleit leszedegedtem.. gyakorlatilag eltünt a növényem.. nem tudom miért lett ilyen.. néztem a gyökérzetet szép egészséges, fehér, aránylag vastag! így egy kicsit reménykedek hogy ki fog hajtani! egy kis staghorn alga alkad! ezt carboval írtom! bár elvileg el kellene szineződnie amikor rámegy na de ez nem igazán akar elszineződni! (bár nincs leállítva a szűrő) - lehet ez a baj mert el is viszi onnan a carbot! holnap valószínű leállítom arra a 2 percre! üdv
|
2014. február 9., vasárnap 21:00 |
|
|
flotyesz
|
SlyChocolate írta: flotyesz írta: SlyChocolate írta: Nekem olyan ezen a fotón a HC mintha könyörögne a fényért...próbál eljutni hozzá... szia nem tudom 96 literre van 4x24W gyári Odyssea lámpával! amúgy 10 napja van benne a cuba! Jól hangzik. Naponta mennyi is az annyi a világítás ideje? minden nap 12 órától 20 óráig! Co 10 30 tól 19 15ig! tápozás papóék féle... macro eddig naponta 3 ml (mostmár 4,5 fog menni) micro 3 naponta 5 ml! + Vas 1 ml/vízcsere
|
2014. február 6., csütörtök 21:09 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
flotyesz írta: SlyChocolate írta: Nekem olyan ezen a fotón a HC mintha könyörögne a fényért...próbál eljutni hozzá... szia nem tudom 96 literre van 4x24W gyári Odyssea lámpával! amúgy 10 napja van benne a cuba! Jól hangzik. Naponta mennyi is az annyi a világítás ideje?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. február 6., csütörtök 21:06 |
|
|
flotyesz
|
SlyChocolate írta: Nekem olyan ezen a fotón a HC mintha könyörögne a fényért...próbál eljutni hozzá... szia nem tudom 96 literre van 4x24W gyári Odyssea lámpával! amúgy 10 napja van benne a cuba!
|
2014. február 6., csütörtök 21:04 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nekem olyan ezen a fotón a HC mintha könyörögne a fényért...próbál eljutni hozzá...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. február 6., csütörtök 20:53 |
|
|
flotyesz
|
akkor ezek szerint ez el is fog múlni.. remélem köszönöm szépen a sok segítséget üdv
|
2014. február 6., csütörtök 20:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
flotyesz írta: ok akkor holnaptól ennyi megy nekik! és ez a csúnya alga mitől jött elő?? a co ingadozástól esetleg előjöhetett? vagy a tápanyagingadozástól? (egyszer kétszer elfelejtettem beletenni a macrot) márcsak azért hogy tudjam Az ammónia szint ingadozásától. Mikor leveleket váltanak a növények az ezzel jár.
2014. február 6., csütörtök 20:24 |
|
|
flotyesz
|
papó írta: flotyesz írta: papó írta: Egy picivel több macro mehetne . A HC t meg kellene egy kicsit csípkedni. szia köszi akkor a 100 literre eddig 3 ml ment naponta megemelem 4,5ml-re vagy mennyire? szombaton lesz vízcsere és akkor megvágom a cubát egy kicsit meg kitakarítom a szűrőt is! nem tudom ez a sagittaria kihajt újból? most vettem észre egy nagyon pici staghorn algát a lobelia levelén miért jöhetett elő illetve folyékony CO2-t nyomjak-e rá? Igen , próbáld meg a 4,5 ml t. Carbó jó lesz az algádra. ok akkor holnaptól ennyi megy nekik! és ez a csúnya alga mitől jött elő?? a co ingadozástól esetleg előjöhetett? vagy a tápanyagingadozástól? (egyszer kétszer elfelejtettem beletenni a macrot) márcsak azért hogy tudjam
|
2014. február 6., csütörtök 20:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
flotyesz írta: papó írta: Egy picivel több macro mehetne . A HC t meg kellene egy kicsit csípkedni. szia köszi akkor a 100 literre eddig 3 ml ment naponta megemelem 4,5ml-re vagy mennyire? szombaton lesz vízcsere és akkor megvágom a cubát egy kicsit meg kitakarítom a szűrőt is! nem tudom ez a sagittaria kihajt újból? most vettem észre egy nagyon pici staghorn algát a lobelia levelén miért jöhetett elő illetve folyékony CO2-t nyomjak-e rá? Igen , próbáld meg a 4,5 ml t. Carbó jó lesz az algádra.
2014. február 6., csütörtök 19:18 |
|
|