|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:41
|
New project(majd lesz név is 1x)
Szerző |
Üzenet |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Ha szabad nekem is szolnom en nem indicat tennek bele, nem igazan piros hanem inkabb narancs. Nezdd meg a rotala colorata-t
|
2013. február 2., szombat 21:30 |
|
|
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
tibicuk írta: Én még életemben nem vettem seriyut,de másikat sem. Inkább kőgalériásat,vagy saját gyűjtés.
N-dee,hosszútávon mindenképp kíváncsi vagyok. Kérlek írj majd tapasztalatot. Tényleg érdekel. SlyChocolate írta: Nagyon várom, hogy hosszú távon, hogy válik be a mészkő vs. CO2 viszonya...? Úgy gondolom(sőt most már tudom ), hogy heti 50%-os vízcserék mellett nem nagyon okozhat gondot. 2-3 érték növekedés egy hét alatt a GH-ban és a kH-ban nem igazán mondható nagy ugrásnak és ez egy jól beállított CO2-nál még korrigálásra sem ad okot. Szerintem 2 heti 50%-os vízcserék mellett sem lenne nagyon probléma, mert ha lágyítasz és alapból mondjuk 3-4-es vized van, az a vízcsere előtti 8-10-es érték is teljesen jó növényesnek. Mondjuk a 2 heti vízcseréknél már lehet, hogy kicsit babrálni kell a CO2-al. CO2 szint problémára pedig csak annyi, hogy ha megnéztek egy CO2 táblázatot, akkor abból jól látható, hogy egy adott pH érték átlagban 3-4kH érték tartományban még optimális CO2 szintet feltételez. Azaz pl pH6.8 elviekben kH 3 és 6 között optimális CO2-ra enged következtetni. Ebbe a tartományba pedig bőven belefér a kieregetett "mészkőlé" okozta kH növekedés A pH ingadozás pedig szintén nem okozhat gondot, hiszen nem ugrásszerűen és nagy mértékben változik a kH érték egy hét alatt, ezért ez is csak szépen lassan módosul. Ebből kiindulva, elvileg egy éjszaka elég lenne, hogy lefektessük a növényeinket és a halainkat, mert akkor bizony nem ritka, hogy az esti pH6.8-ból reggelre mondjuk pH8.0 lesz.
|
2013. február 2., szombat 21:28 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: SlyChocolate írta: papó írta: Akkor a növényt hétfőn ledumcsizzuk. Az indicának rövidebb és vékonyabb a levele mint a rotala rotundifolianak. A növekedése ugyan olyan gyors? Még az is lehet , hogy gyorsabb. Hmmm. Akkor kihagyom, pedig ez is szép zöldség. Legalábbis forma és színben mindenképp.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. február 2., szombat 21:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: papó írta: Akkor a növényt hétfőn ledumcsizzuk. Az indicának rövidebb és vékonyabb a levele mint a rotala rotundifolianak. A növekedése ugyan olyan gyors? Még az is lehet , hogy gyorsabb.
2013. február 2., szombat 21:24 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Akkor a növényt hétfőn ledumcsizzuk. Az indicának rövidebb és vékonyabb a levele mint a rotala rotundifolianak. A növekedése ugyan olyan gyors?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. február 2., szombat 21:20 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Most ez az egy akváriumod van? Mi lett a 216 literessel?
_________________ K.Tamás
|
2013. február 2., szombat 21:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Akkor a növényt hétfőn ledumcsizzuk. Az indicának rövidebb és vékonyabb a levele mint a rotala rotundifolianak.
2013. február 2., szombat 21:06 |
|
|
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
papó írta: Szépen fejlődik , de tényleg jó lenne gy kis szín. Van ilyenem ha nem sértem meg vele az Urat : rotala indica A mészkőtől szerintem sem kell félni a legtöbb seriyu is habzik mint a háborodás sav fürdőben . Uram nem sért meg vele Még hányok, meg vetek, hogy hosszabb vagy rövidebb levelű növény kellene, de ez is nagyon tetszik.
|
2013. február 2., szombat 20:59 |
|
|
N-dee
|
Molnár Béla írta: szia úgylátom nagyon jól bevált az új táptalaj Csak annyit kell vele csinálni, mint amennyit Uri szokott. Néha ráteszem az akváriumra a kezem és ..."MUKOGGY!"
|
2013. február 2., szombat 20:56 |
|
|
SlyChocolate
|
Nagyon várom, hogy hosszú távon, hogy válik be a mészkő vs. CO2 viszonya...?
|
2013. február 2., szombat 20:11 |
|
|