|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:51
|
On the edge of a magical forest
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
T.Tamás30 írta: Vasárnap is volt egy vízcsere,illetve most is... Szerintetek hogy pótoljak után a tápozásnak? (gyakorlatilag az egész akvárium újra lett ültetve) Sehogyan Tamás .. Minden ugyan úgy menjen ahogyan eddig ..
2015. augusztus 20., csütörtök 16:01 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Vasárnap is volt egy vízcsere,illetve most is... Szerintetek hogy pótoljak után a tápozásnak? (gyakorlatilag az egész akvárium újra lett ültetve)
|
2015. augusztus 20., csütörtök 14:56 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Burtál kapálásba fogtam. Képek ha értékelhető állapotba kerül
|
2015. augusztus 20., csütörtök 11:51 |
|
|
T.Tamás30
|
Ma megvolt a szokásos vízcsere és karbantartás. 1év és 2 hónapot bírta az 5kg palack,a holnap ha minden jól megy sikerül megtöltetni,és újra üzembe állítani. A növények szépen növögetnek fejlődnek,színesedés is okkal móddal megvan.Viszont azt vettem észre hogy egyre gyengébben bubiznak a növények,lehet hogy elégtelen volt a gáz ellátásom az elmúlt időkben. A guppy állományom leredukálódott 1 hím és két csajszira,a többi 3 példánnyal nem tudom mi lett,abszolúte nem lehet őket látni. Az elmúlt hétvégén bekerült pár tő blyxa bokor,hogy tovább "színesítsem" az előtér képét. Apropó előtér,egyre aktuálisabbá válik a cseréje megújítása,mert eléggé viseltes szegényke,egy inkább szakadoznak el a szálak. A halakat imádom,nagyon jó fejek,pár amikor növényt nyírok nem győzöm elhajtani őket az olló közvetlen közeléből Képet megpróbálok prezentálni a napokban,bár most növesztek így kicsit elvadult a téma
|
2015. július 26., vasárnap 18:07 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Köszi a beszámolót Tomi. Szépen megy az akvád gratula.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. július 5., vasárnap 21:00 |
|
|
T.Tamás30
|
Ma bekerült egy albinó anci illetve kettő guppi csajszi (köszi még egyszer ifkovics86 ) mert azt egyet a 3 pasi csapágyasra hajtotta napi szinten. Már csak a ramiknak kell csajokat hoznom hogy le tudják foglalni magukat Eléggé változatos mozgalmas képet mutat az akvárium. Szereztem egy másik ventilátort,mert az előző eléggé hangos volt,éjszakára nem igazán volt tanácsos működtetni Ez viszont kicsit nagyobb méretű és halkabb.Sikeresen 25°C -on tudom tartani a vizet Megejtettem a szokásos vízcserét illetve üvegcumó karbantartást is az akváriumon.Olyan 1,5-2 havonta kell piszkálnom mert addigra eléggé trutyis lesz.Lassan eljön az ideje a bipolán csövek cseréjének mert kezdenek rövid lenni A felszínleszívóval roppantul elégedett vagyok,tutin segít összeszedni nyírás után az apróbb nyesedéket is,illetve nyírás utáni időkben a felszíni olajos réteg kezelésében is hatékony. A HM-ből nevelt gyepet,ha eljön az ideje elég szép lesz felszedni,ma belepróbáltam egy egy elkószált echino. quad. tövet kiszedni,ésszel kellett lennem mert kapaszkodott minden mindenkibe.Ez viszont azt mutatta nekem,hogy még nem teljesen veszett dolog a jelenlegi gyepem megtartása Képek most nem készültek.
|
2015. július 5., vasárnap 20:55 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szuper képek!
_________________ Pé.Zoli
|
2015. június 30., kedd 20:45 |
|
|
T.Tamás30
|
Egy ráadás kép estére,egyszerűen imádom őket
|
2015. június 30., kedd 20:38 |
|
|
T.Tamás30
|
Ha ott lennék mutatnék mást amin,el lehetne matekolni,hogy miért is van így az akváriumomban,a hátverést pedig megtartanám egy fulladozós pillanatomra
|
2015. június 30., kedd 19:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
T.Tamás30 írta: Köszi szépen! papó írta: T.Tamás30 írta: Lehet elgondolkodok valami pocok vagy hörcsög vagy egyéb rágcsáló tartásán,mert ez az algásodás már kezd nyűg lenni számomra illetve a belefeccelt pénz is feleslegesnek hat. Most kukáztam ki az összes anubiast mert iszonyat ecsetes illetve zöld pontos volt a levélzete,gyökere,rizómája.Visszavett áramlás mellett is kezd garázdálkodni ez a szenya.Szőr továbbra is jelen van. Kezdem azt érezni,hogy ez az egész már legkevéssé sem nyugtat meg csak felbosszant.Abból pedig akad bőven más téren is. Még elpötyög egy darabig,meglátom mi lesz vele. Mert igaz vannak nagyon szép pillanatai is,de ez a ronda algásodás már több mint bosszantó számomra. Ugyí -ugye Nézd nem véletlen írtam amit írtam.Eléggé érzékenyen érintett a tetemes adagnyi mc után,az a sok anubias bokor kukázása is. Nem mondom hogy nyertem mert nem,de most jóval másabb ránézni akváriumra,mint akkor. Szóval "elpötyög" még egy darabig az biztos..... Elpötyög ...ha itt lennél jól hátba vágnálak
2015. június 30., kedd 19:39 |
|
|