Szerző |
Üzenet |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Csak egy kósza gondolat volt Köszi Tibi !
|
2014. október 7., kedd 4:15 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Csak kérdeztem hogy a több fény végett kell a fentebb vennem.
Már mint a szobában akarsz több szórt fényt? Mert ha az akvában akkor minél közelebb a víz felszínéhez a fénycső annál több lux jut oda ahova szánod!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. október 6., hétfő 23:33 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Eddig kb 15cm-re volt a felszíntől.Csak kérdeztem hogy a több fény végett kell a fentebb vennem. Tf bacik mennek bele majd folyamatosan,be vagyok tárazva belőle.A vízcserékkel pedig úgy járok el ahogy mondtad. Köszi !!!
|
2014. október 6., hétfő 22:03 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: A szűrő min. 2 hónapot állt,ki is lett takarítva a szűrőanyagok. Maga a gép oda volt szervízben. Halak nem lesznek benne az induláskor,csak a növényvilág. Így gyakorlatilag szűz minden. Akkor érdemes nem úgy indítani ahogy én szoktam...nem is tudom lehet kétnaponta tolnék vagy 50%-os vízcserét egy hétig... Tolnám a TF bacikat (nagyon jók) az tuti, kezdésből max hat óra piláccsal. Amit a második héttől emelnék 7-re majd a harmadik héten 8-ra. Mivel nálad az 1Watt/liter megvan a klasszikus fénycsöves világításra vonatkozó szabály szerint így max 8 óra/nap felé nem mennék. Jut eszembe mennyi is volt eddig a lámpa magassága a víz felszínétől? Miért kérdés most ez? Az eddig magasság nem jó, gond van vele?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. október 6., hétfő 21:42 |
|
|
T.Tamás30
|
A szűrő min. 2 hónapot állt,ki is lett takarítva a szűrőanyagok. Maga a gép oda volt szervízben. Halak nem lesznek benne az induláskor,csak a növényvilág. Így gyakorlatilag szűz minden.
|
2014. október 6., hétfő 21:31 |
|
|
SlyChocolate
|
Minden cucc szűz? Induláskor lesznek halacsok is benne?
|
2014. október 6., hétfő 20:35 |
|
|
T.Tamás30
|
Növény rendelést leadtam a napokban így ha minden jól megy hétvégén palántázok Viszont egy pár kérdés még bennem maradt az indulással kapcsolatban.Mégpedig a vízcserét illetően milyen gyakran és mennyit az első időkben-illetve mint írtam a bevezetőmben 7 órával és 4x39W-al fogom kezdeni a világítást,milyen magasra tegyem a pilácsot,illetve mennyi lenne az az optimális idő míg feltolom 8-8,5 órára illetve hova engedjem lejjebb ?
|
2014. október 6., hétfő 18:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
papó írta: nebula írta: T.Tamás30 írta: Növényesítéshez esetleg valaki pluszba valamit? Papó! a Saggitaria nem túl magas növény a Montecarlo-hoz viszonyítva ? pont tegnap vágtam ki az utolsó [előtti] saggitariat. több, mint 15 centi magas, de ami rosszabb, a gyökere is ekkora. és hát megy minden fele. szóval fel fog forgatni mindent, amikor harcolni próbálsz vele, merre terjedjen. Gyakorlatilag úgy kell vele bánni mint az echinodorus tenelus-sal . Nem előre gondoltam a telepítését hanem a fa tövénél. A saggitáriának is van kisebb -nagyobbra növő változata . Ami nálunk van az max 8 cm re nő.
2014. október 2., csütörtök 10:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
nebula írta: T.Tamás30 írta: Növényesítéshez esetleg valaki pluszba valamit? Papó! a Saggitaria nem túl magas növény a Montecarlo-hoz viszonyítva ? pont tegnap vágtam ki az utolsó [előtti] saggitariat. több, mint 15 centi magas, de ami rosszabb, a gyökere is ekkora. és hát megy minden fele. szóval fel fog forgatni mindent, amikor harcolni próbálsz vele, merre terjedjen. Gyakorlatilag úgy kell vele bánni mint az echinodorus tenelus-sal . Nem előre gondoltam a telepítését hanem a fa tövénél. A saggitáriának is van kisebb -nagyobbra növő változata .
2014. október 2., csütörtök 10:12 |
|
|
nebula
Csatlakozott: 2013. augusztus 29., csütörtök 9:42 Hozzászólások: 138
|
T.Tamás30 írta: Növényesítéshez esetleg valaki pluszba valamit? Papó! a Saggitaria nem túl magas növény a Montecarlo-hoz viszonyítva ? pont tegnap vágtam ki az utolsó [előtti] saggitariat. több, mint 15 centi magas, de ami rosszabb, a gyökere is ekkora. és hát megy minden fele. szóval fel fog forgatni mindent, amikor harcolni próbálsz vele, merre terjedjen.
|
2014. október 2., csütörtök 8:32 |
|
|