Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Szóval ez az indulás sem lett sima Az én akváriumom lassan fél éves lesz és rosszabb állapotban van mint mikor beültettem. Szóval ha idáig jutsz szólj és majd együtt kesergünk.
_________________ K.Tamás
|
2014. október 17., péntek 20:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
T.Tamás30 írta: Az a furcsa pl,hogy van olyan Blyxa ami pl teljesen eltűnt,de kb 5-10 cm van egy másik tő,aminek semmi baja. Kicsit érzékeny növénynek tűnik nekem. Könnyel felejtesz Tomi ! Van olyan nagy nevű akvakertész aki egy évig kínlódott vele ...
2014. október 17., péntek 20:11 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Az a furcsa pl,hogy van olyan Blyxa ami pl teljesen eltűnt,de kb 5-10 cm van egy másik tő,aminek semmi baja. Kicsit érzékeny növénynek tűnik nekem.
|
2014. október 17., péntek 19:50 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: SlyChocolate írta: Egyszer egy általam igen nagyra becsült Úriember azt mondta, "a makró tápok hiányát abban fogom legelőbb észrevenni ha a növények levelei szét mállanak". Ha abba belegondolok ez az akva épp alig indult be és még halacs és egyebek sincsenek benne ami azt előállítaná... Csak hangosan gondolkodok ösztönből....fáradtan... Sorry Tomi... Nem jól emlékezel Csoki . Arról veszed észre ha a növények erei elkezdenek fehéredni. Tominak pár napos az akváriuma , tele van macro elemekkel , sőt ... "Erei" na erről soha nem beszéltem senkivel de jó tudni köszi az infót!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. október 17., péntek 19:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: Egyszer egy általam igen nagyra becsült Úriember azt mondta, "a makró tápok hiányát abban fogom legelőbb észrevenni ha a növények levelei szét mállanak". Ha abba belegondolok ez az akva épp alig indult be és még halacs és egyebek sincsenek benne ami azt előállítaná... Csak hangosan gondolkodok ösztönből....fáradtan... Sorry Tomi... Nem jól emlékezel Csoki . Arról veszed észre ,ha a növények erei elkezdenek fehéredni. Tominak pár napos az akváriuma , tele van macro elemekkel , sőt ...
2014. október 17., péntek 19:47 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Egyszer egy általam igen nagyra becsült Úriember azt mondta, "a makró tápok hiányát abban fogom legelőbb észrevenni ha a növények levelei szét mállanak". Ha abba belegondolok ez az akva épp alig indult be és még halacs és egyebek sincsenek benne ami azt előállítaná... Csak hangosan gondolkodok ösztönből....fáradtan... Sorry Tomi...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. október 17., péntek 19:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
T.Tamás30 írta: Megtörtént... Kifejtenéd mit is gondoltál jól ? Hogy legközelebb ne érjen felkészületlenül a dolog. Az áramlástól olvadnak a növények . Mindenesetre ami nagyon rossz állapotban van , főleg a Blyxa azt vedd ki és óvatosan szedd le a tönkrement leveleket. Utána ültesd vissza . A cryptoról is szedd le egy ollóval és egy csipesszel ami nem jó.
2014. október 17., péntek 19:28 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Megtörtént... Kifejtenéd mit is gondoltál jól ? Hogy legközelebb ne érjen felkészületlenül a dolog.
|
2014. október 17., péntek 19:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nos .. jól gondoltam mi a probléma. Máris vedd vissza a szűrőd teljesítményét.
2014. október 17., péntek 19:14 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: Hello! A blyxa sajnos ilyen hisztis növény, de elviekben gyökérről újra tud fejlődni. A crypto féléknél is normális, hogy hely változtatáskor eldobálja a leveleit, de gyökérről vissza tud rendeződni szépen.
A fonal az lehet a friss aljzat miatti keménység ingadozástól. Anno nálam is megvolt sajnos, aztán elmúlt. A crypto-nál ha a gyökér megsérül akkor is málik a levele. De mivel elég szívós gyorsan helyrejön.
_________________ K.Tamás
|
2014. október 17., péntek 18:45 |
|
|