|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:52
|
On the edge of a magical forest
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Milyen szűrés van az akva alatt?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. november 16., vasárnap 19:04 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
A mai vízcsere előtt megejtettem a szokásos méregetésemet,ezek az eredmények jöttek ki : pH:7 GH:8 KH:4 NH4:~0,25mg/l NO2:0,0mg/L NO3:~5mg/L vagy kevesebb PO4:0,1mg/L Fe:0,0mg/L Szóval szerintem még mindig nem okés a talaj meg szűrés,mert NH4 még mindig van de nitrát még mindig nincs. Illetve vas sincs benne. 156L-re tolok bele 20ml gardent (vízcsere után) és napi szinten 2ml macrot.Valamint 2x8ml startert,egyet közvetlen vízcsere után egy másik adagot pedig szerda este.
|
2014. november 16., vasárnap 18:55 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Nem pesszimista a hangulatom. Elfogadtam hogy ezzel nem tudok mit kezdeni végig kell kalapáljam az egészet,hogy jól nézzen ki,bármikor legyen is az az állapota. Csak leírtam,hogy aktuálisan hol tartok most vele.
|
2014. november 16., vasárnap 10:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Véleményem szerint szépen alakul. Azt nem értem , hogy miért van ez a pesszimista hangulatod. Nem egy , nem két akvárium volt amit szinte majdnem nulláról újra kellett indítani , mert betámadta néhány fajta alga. Ez egy ilyen hobbi . Nagyon kell mindennek passzolni , hogy minimális probléma legyen . Állandóan változnak az akváriumban a körülmények . A kezdeti növénykezdeményekből virágoskertet nevelünk . Elképzelhetetlen igényeknek kell megfelelni . Ez a szép az egészben. Mikor a fenyvest nevelgettem - volt egy kis fonalagám - beüzemeltem egy Twint . Pár nap alatt a fonalalga helyett világoszöld vattaszerű alga lepett el mindent , főleg a lávaköveket. Kivettem a szerkentyűt és manuálisan kezdtem el irtani a vattaszerű valamit centiről -centire. Megkerestem a probléma okozóját és végül csak lett belőle akvárium.
2014. november 15., szombat 21:50 |
|
|
T.Tamás30
|
Egy tegnap előtti telefonos fotóval tudok szolgálni. Rendesen hiányolom az aci magasságát,illetve a pogostemon erectust,amit valószínűleg likvidálok,mert abszolúte nem megy semmire,azon kívül,hogy elkopik az összes levele.Egy helyi akvarista jóvoltából került be pár tő HM,najas guadalupensis,hottonia palustris,illetve pár kis tő rotala rotundifolia. Az algákkal úgy állok,hogy a staghornt sikerül visszaszorítanom,nem tűnt el teljesen de rendesen megritkultak sorai.A fonal drasztikusan birtokba vette a hátsó rotala-arcuata párost,holnap keményen visszanyírom őket,és megpróbálom kivakarni abból a trutyiból.A leveleken illetve szinte minden van még zöld szőr alaga is,evvel is elég komoly harcot kell vívjak.Illetve pár anubias levélen véltem felfedezni egy kis ecsetet. Az elolvadt növények lassan elkezdenek visszahajtani gyökérről,nem akarom elkiabálni de kicsit bizakodok velük kapcsolatba. Összességében jó hangulata lenne az akváriumnak ha nem szívnék folyton az algákkal.Látom,hogy jó volt az elképzelésem a növényválasztást illetően. Jah és ami még változás,hogy megerősítettem a takarító állományomat: 15 db Amano garnélával illetve 5db Otocinclussal .Így jelenleg 22 db Amano,7 db Oto,2 db fátylas Anci,pár rc garni,7csiga evő csiga,4 db Odessa márna végzi a karbantartást rajtam kívül. Nem tudom,hogy mikorra lesz probléma mentesebb az egész,illetve hogy beérik e egy normálisabb fotóra.
|
2014. november 15., szombat 21:33 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Bizony! Lássuk hogy áll az aki!
_________________ Pé.Zoli
|
2014. november 15., szombat 20:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
papó írta: T.Tamás30 írta: Az eleocharis elvileg acicularis nem nagyon akar magasra növekedni. Kb 4 -5 cm magasságban megállt a növekedésben.Viszont terjeszkedik rendesen mert látom a friss hajtásokat.Szóval lehet ez parvula lesz,ami pedig nem túl jó,mert ha megerősödik a Blyxa akkor nem fog kilátszani mögüle. Nem elvileg acicularis , hiszen Te bontottad ki ... Az valóban az , de az is igaz , hogy van olyan amely nem akar magas lenni akármit is követsz el vele. Már jártam így én is , de még van idő , , hogy biztosat lehessen mondani .. Egy képet igazán mutathatnál .)
2014. november 15., szombat 20:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
T.Tamás30 írta: Az eleocharis elvileg acicularis nem nagyon akar magasra növekedni. Kb 4 -5 cm magasságban megállt a növekedésben.Viszont terjeszkedik rendesen mert látom a friss hajtásokat.Szóval lehet ez parvula lesz,ami pedig nem túl jó,mert ha megerősödik a Blyxa akkor nem fog kilátszani mögüle. Nem elvileg acicularis , hiszen Te bontottad ki ... Az valóban az , de az is igaz , hogy van olyan amely nem akar magas lenni akármit is követsz el vele. Már jártam így én is , de még van idő , , hogy biztosat lehessen mondani ..
2014. november 15., szombat 20:01 |
|
|
T.Tamás30
|
Az eleocharis elvileg acicularis nem nagyon akar magasra növekedni. Kb 4 -5 cm magasságban megállt a növekedésben.Viszont terjeszkedik rendesen mert látom a friss hajtásokat.Szóval lehet ez parvula lesz,ami pedig nem túl jó,mert ha megerősödik a Blyxa akkor nem fog kilátszani mögüle.
|
2014. november 15., szombat 19:43 |
|
|
T.Tamás30
|
3 nappal a vízcsere után NH4 0,0mg/L Figyelem hogyan alakul az érték...
|
2014. november 6., csütörtök 18:40 |
|
|