|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:46
|
Szerző |
Üzenet |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Mexx2 írta: novenyesakvariumok írta: Mexx2 írta: Egy holland akváriumot te is simán megtudnál csinálni, abba úgy is csak növény kell, az meg neked van bőven. Egyébként véleményed szerint van a DRAK-nál jobb táp, hogy nem rendszeresen használod és újakat próbálgatsz meg magad kevered? A kerdes igazabol hogy milyen szempontok alapjan mondhatjuk egy tapra hogy jo? A bolcsek kove - a mindenre jo tap - szerintem nem letezik. Mindegyiknek megvannak az erossegei, az inkabb a kerdes te mit tartasz fontosabbnak Hát szerintem mindenkinek ugyanaz fontos. Egészséges növények alga nélkül En pl ugy ertettem: novekedes vagy szin, esetleg levelmeret?
|
2013. szeptember 29., vasárnap 20:47 |
|
|
novenyesakvariumok
|
papó írta: novenyesakvariumok írta: Kellemes estet mindenkinek, Ma elszomorodva vettem eszre, hogy par rotala tul kis leveleket hoz, es uvegszeruek a levelek...( kalium, kalcium vagy magneziumhianyra gondoltam) Na mondom szep, mar csak az kell, hogy atterjedjen az uj novenyekre. Eloszedtem a merokoffert, es a gyanu beigazolodott. Magnezium nulla szinten volt, nem is lehetett merni. Gyorsan felodottam egy evokanal keserusot egy kis vizben, majd ujra mertem. Kalium: 24 mg/l Kalcium: 21,9 mg/l ez 3,1gh-t okoz Magnezium: 24mg/l ez 5,5 gh-t okoz. Osszesen 8,6 gh Ellenorzeskent egy csepegtetos teszttel is megneztem a gh-t, es 8 csepp kellett, magyuarul minden ok. Remelem egy-ket nap alatt helyrejonnek a levelek, bar a magnezium kicsit sok lett, eltolodott a ca-mg arany Pedig milyen jol kiszamoltam anno, de ezek szerint a novenyek fogyasztasi szokasa megvaltozott. Szerintetek mitol valtozhat meg? Nem hiszem , hogy megváltozott , inkább a rendszertelen - nem bántáskánt írom - karbantartás miatt nem jók az értékeid. Az a baj, hogy igazad is lehet eleg nagy valoszinuseggel:-) na mindegy szep lassan helyrehozom, kb sztem 1 het. Ma mar kezdetnek kimostam a tapozoautomata csoveit forro vizzel:-)
|
2013. szeptember 29., vasárnap 20:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
novenyesakvariumok írta: Kellemes estet mindenkinek, Ma elszomorodva vettem eszre, hogy par rotala tul kis leveleket hoz, es uvegszeruek a levelek...( kalium, kalcium vagy magneziumhianyra gondoltam) Na mondom szep, mar csak az kell, hogy atterjedjen az uj novenyekre. Eloszedtem a merokoffert, es a gyanu beigazolodott. Magnezium nulla szinten volt, nem is lehetett merni. Gyorsan felodottam egy evokanal keserusot egy kis vizben, majd ujra mertem. Kalium: 24 mg/l Kalcium: 21,9 mg/l ez 3,1gh-t okoz Magnezium: 24mg/l ez 5,5 gh-t okoz. Osszesen 8,6 gh Ellenorzeskent egy csepegtetos teszttel is megneztem a gh-t, es 8 csepp kellett, magyuarul minden ok. Remelem egy-ket nap alatt helyrejonnek a levelek, bar a magnezium kicsit sok lett, eltolodott a ca-mg arany Pedig milyen jol kiszamoltam anno, de ezek szerint a novenyek fogyasztasi szokasa megvaltozott. Szerintetek mitol valtozhat meg? Nem hiszem , hogy megváltozott , inkább a rendszertelen - nem bántáskánt írom - karbantartás miatt nem jók az értékeid.
2013. szeptember 29., vasárnap 19:32 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
novenyesakvariumok írta: Mexx2 írta: Egy holland akváriumot te is simán megtudnál csinálni, abba úgy is csak növény kell, az meg neked van bőven. Egyébként véleményed szerint van a DRAK-nál jobb táp, hogy nem rendszeresen használod és újakat próbálgatsz meg magad kevered? A kerdes igazabol hogy milyen szempontok alapjan mondhatjuk egy tapra hogy jo? A bolcsek kove - a mindenre jo tap - szerintem nem letezik. Mindegyiknek megvannak az erossegei, az inkabb a kerdes te mit tartasz fontosabbnak Hát szerintem mindenkinek ugyanaz fontos. Egészséges növények alga nélkül
_________________ K.Tamás
|
2013. szeptember 29., vasárnap 19:24 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Kellemes estet mindenkinek, Ma elszomorodva vettem eszre, hogy par rotala tul kis leveleket hoz, es uvegszeruek a levelek...( kalium, kalcium vagy magneziumhianyra gondoltam) Na mondom szep, mar csak az kell, hogy atterjedjen az uj novenyekre. Eloszedtem a merokoffert, es a gyanu beigazolodott. Magnezium nulla szinten volt, nem is lehetett merni. Gyorsan felodottam egy evokanal keserusot egy kis vizben, majd ujra mertem. Kalium: 24 mg/l Kalcium: 21,9 mg/l ez 3,1gh-t okoz Magnezium: 24mg/l ez 5,5 gh-t okoz. Osszesen 8,6 gh Ellenorzeskent egy csepegtetos teszttel is megneztem a gh-t, es 8 csepp kellett, magyuarul minden ok. Remelem egy-ket nap alatt helyrejonnek a levelek, bar a magnezium kicsit sok lett, eltolodott a ca-mg arany Pedig milyen jol kiszamoltam anno, de ezek szerint a novenyek fogyasztasi szokasa megvaltozott. Szerintetek mitol valtozhat meg?
|
2013. szeptember 29., vasárnap 19:04 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Mexx2 írta: novenyesakvariumok írta: Idézet: Még mindig a DRAK tápokkal tápozol? nem. Azóta már rengeteg mindent kipróbáltam, most megint mindent én csinálok, mikrót, makrót, hormonkészítményt. Amugy a háttérben a Ludwigia Mini Super Red a valóságban talán még vakítóbb. Jelenlegi kedvenc növényem:) Bár titokban bevallom, még nem adtam fel a reményt, hogy a Rotala macrandra "Butterfly" is el fogja érni azt a színt. Egy holland akváriumot te is simán megtudnál csinálni, abba úgy is csak növény kell, az meg neked van bőven. Egyébként véleményed szerint van a DRAK-nál jobb táp, hogy nem rendszeresen használod és újakat próbálgatsz meg magad kevered? A kerdes igazabol hogy milyen szempontok alapjan mondhatjuk egy tapra hogy jo? A bolcsek kove - a mindenre jo tap - szerintem nem letezik. Mindegyiknek megvannak az erossegei, az inkabb a kerdes te mit tartasz fontosabbnak
|
2013. szeptember 28., szombat 9:17 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
novenyesakvariumok írta: Idézet: Még mindig a DRAK tápokkal tápozol? nem. Azóta már rengeteg mindent kipróbáltam, most megint mindent én csinálok, mikrót, makrót, hormonkészítményt. Amugy a háttérben a Ludwigia Mini Super Red a valóságban talán még vakítóbb. Jelenlegi kedvenc növényem:) Bár titokban bevallom, még nem adtam fel a reményt, hogy a Rotala macrandra "Butterfly" is el fogja érni azt a színt. Egy holland akváriumot te is simán megtudnál csinálni, abba úgy is csak növény kell, az meg neked van bőven. Egyébként véleményed szerint van a DRAK-nál jobb táp, hogy nem rendszeresen használod és újakat próbálgatsz meg magad kevered?
|
2013. szeptember 28., szombat 7:09 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Idézet: Még mindig a DRAK tápokkal tápozol? nem. Azóta már rengeteg mindent kipróbáltam, most megint mindent én csinálok, mikrót, makrót, hormonkészítményt. Amugy a háttérben a Ludwigia Mini Super Red a valóságban talán még vakítóbb. Jelenlegi kedvenc növényem:) Bár titokban bevallom, még nem adtam fel a reményt, hogy a Rotala macrandra "Butterfly" is el fogja érni azt a színt.
|
2013. szeptember 27., péntek 21:36 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Még mindig a DRAK tápokkal tápozol?
|
2013. szeptember 27., péntek 20:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
novenyesakvariumok írta: HUGO írta: Gyönyörű képek!!! Koszi. Igazabol az akva ronda mert nincs benne koncepcio, csak ugy van, de ezen nem fogok valtoztatni. A novenyeknek lassan megjon a szine, szepen nonek, es ez nekem pont eleg. Hass, alkoss ,gyarapíts .... Na jó az utóbbi csak az új növényeidre értendő ..
2013. szeptember 27., péntek 18:25 |
|
|