|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:39
|
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
novenyesakvariumok írta: Na, kicsit beleultetted a bogarat a fulembe es kibontottam, h megnezzem a kozepet. A levelek enyhen sargasak, ugyhogy holnap a gombbol Colosseumot fogok csinalni, kivagom a kozepet, a bajt megelozendo:-) Pedig a forgatast pont amiatt emeltem, h a belso leveleket is elerje a tapanyag... Na de mind1 baj meg nincs de jobb megelozni Sajnos a fényt nem tudja bekeringetni
|
2013. október 4., péntek 7:26 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Na, kicsit beleultetted a bogarat a fulembe es kibontottam, h megnezzem a kozepet. A levelek enyhen sargasak, ugyhogy holnap a gombbol Colosseumot fogok csinalni, kivagom a kozepet, a bajt megelozendo:-) Pedig a forgatast pont amiatt emeltem, h a belso leveleket is elerje a tapanyag... Na de mind1 baj meg nincs de jobb megelozni
|
2013. október 3., csütörtök 21:36 |
|
|
novenyesakvariumok
|
asera írta: Cyano se rossz! Sztem nem lesz ezzel gond, de majd figyelem a kozepet:-)
|
2013. október 3., csütörtök 18:42 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Cyano se rossz!
|
2013. október 3., csütörtök 18:28 |
|
|
asera
|
Nem kap fényt a közepe a bokornak,és elhal,aztán nyomja az ammóniát ezerrel. A 2800 liter/h-s plussz forgatás még rásegít az ecset növekedésére.Persze ha nagyon jól el tudod oszlatni,akkor nem lehet baj.
|
2013. október 3., csütörtök 18:26 |
|
|
novenyesakvariumok
|
asera írta: Jól néz ki a HM bokor!:) Be ne dögöljön a közepe,mert akkor nem kell a tápra fognod az ecsetet Emiatt noveltem meg a forgatast.. Most egy 2800l/h tunze keveri a vizet:-) Bar en pl az ecsettol egyeltalan nem felek, azt mindig nagyon gyorsan legyoztem, nekem a ciano a mumusom:-(
|
2013. október 3., csütörtök 18:19 |
|
|
asera
|
Jól néz ki a HM bokor!:) Be ne dögöljön a közepe,mert akkor nem kell a tápra fognod az ecsetet
|
2013. október 3., csütörtök 18:17 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Gyors helyzetjelentés fényképekkel - képek gyászos minőségűek, csupán dokumentációs célt szolgálnak, sry ma megnyírtam az akváriumot, 6 liter növény került a kukába... Kicsit sajnáltam is őket, egy 60 literes akváriumot be lehetett volna növényesíteni vele. Majd miután elkészült, készítettem pár fotót. Rotala macrandra "Butterfly"' - növekedésnek indult, de személyes megítélésem szerint nem egy gyors Rotala, és minden változásra kényes, bepöndörödött levelekkel reagál. Rotala sp. "Nanjenshan" - jelenleg úgy néz ki mint egy hosszú levelű Rotala wallichi, nő rendesen, de sztem még nem érzi jól magát. Najas sp. "Roraima" - a mólt héten jelentettem, hogy stagnál. Végre elkezdett növekedni, és mélybordó, majdnem fekete leveket hoz. Iszonyat lassú növény. Ludwigia mini "super red" - iszonyat módon elindult, viszont léggyökereket hoz, valamilyen táplálékot nem talál meg a talajban, és a vízből kénytelen felvenni. Kis ecset is jelen van sajna, 4 napja beleborult egy jó adag mikró... Ja és az egyik fő kedvencem a Ludwigia ovalis ''pink'' 4 hónap után olyan szintre jutott, hogy elvágtam, talán lesz belőle két növény:) Ez sem egy elterjedt növény... És utoljára, de nem utolsó sorban az elpofátlanodott HM-t viccből gömb alakúra nyírtam
|
2013. október 3., csütörtök 17:15 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Mexx2 írta: novenyesakvariumok írta: Mexx2 írta: Hát szerintem mindenkinek ugyanaz fontos. Egészséges növények alga nélkül
En pl ugy ertettem: novekedes vagy szin, esetleg levelmeret? Értem. Legyen a növekedés és szín. Errol beszeltem. En nem tudok jelenleg olyan taprol, mely a legnagyobb novekedest a legerosebb szinek mellett tudja
|
2013. október 1., kedd 7:55 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
novenyesakvariumok írta: Mexx2 írta: novenyesakvariumok írta: A kerdes igazabol hogy milyen szempontok alapjan mondhatjuk egy tapra hogy jo? A bolcsek kove - a mindenre jo tap - szerintem nem letezik. Mindegyiknek megvannak az erossegei, az inkabb a kerdes te mit tartasz fontosabbnak
Hát szerintem mindenkinek ugyanaz fontos. Egészséges növények alga nélkül En pl ugy ertettem: novekedes vagy szin, esetleg levelmeret? Értem. Legyen a növekedés és szín.
_________________ K.Tamás
|
2013. szeptember 30., hétfő 15:35 |
|
|